Poradna dětského psychologa
PhDr. Václav Mertin
Ahoj,my jsme taky kapali nejdrive 2× kapky jednou denne,pak uz jenom jednu kapku jednou denne taky do 18 mesicu a taky jsme v zime ![]()
My kapeme 2kapky denně(asi do roka) a nevím přesně, ale asi od 6ti týdnů nebo dvou měsíců ![]()
My máme 1 denně 2 kapky do 1 roku. Jsme narozeni v prosinci. Jak tak vidím, tak to má skoro každý jinak
Zajímavé.
lenlab píše:
Diky, som kľudnejšianám to nakázala dr. do 18 mesiacov, ale to može byť asi aj tým, že Emča je listopadová.
já dávala taky do 18 měs.1. kapku a jsme taky v listopadu (teda dokapala jsem lahvičku takže kousek po 18 měs.a konec)
lenlab píše:
Tak to my máme 1× denne 2 kapky a cez vikend dávku vynechať… Je to ok?? No neviem, neviem..
Taky to tak mame. Mame 6 tydnu a jsme narozeni o 7 tydnu drive. Tak nam to urcili v nemocnici, ale nase detska MUDr. predepisuje kazdy den jednu kapku do jednoho roku.
Je zajímavé číst, že to má každý jinak.
Já u první holčičky kapala 14 dní jednu kapku, pak týden pauza (myslím tak něco přes rok, je prosincová, potom přes tu druhou zimu asi 2 kapky, ale to si nepamatuji). Teď jsme byly na 3leté prohlídce a malá se hodně potí, tak doktorka říkala, že to může být z nedostatku déčka, takže přes tuhle zimu kapeme znovu. U druhé holčičky, která má 6 měsíců, dávám 2 kapky 1× denně bez přestávek, jak mi řekla dr. ![]()
my jsme listopadový,je nám skoro 15 měsíců a kapeme pořád 1 kapku denně.
Ahojte maminky
Mám kluka 13m a po roční prohlídce jsem začala řešit dávkování vigantolu. V jiné diskuzi mi napsali, že vysoké dávkování může narušit růst a poškodit ledviny. Malý je narozený v březnu s nižší váhou a do teď je trochu hubenější. Tady jsem četla, že dáváte max 2kapky denně od půl roku. Chci se zeptat na váš názor na naše dávkování. Od narození jsme dávali 2/denně, od 8m nám nařídila 3/denně. Myslela jsem, že nám na roční prohlídce řekne aby jsme už vysadili, vzhledem k tomu, že už začíná jaro a je víc sluníčka. Ale řekla, že mám dál dávat ty 3.
Mám strach aby mu to neulížilo
Co tomu říkáte?
Zeptala bych se dr proč 3 kapky? Jaké má stravování? Mléčené výrobky, mléko atd?
Podle mě by 1 kapka mohla stačit, ale neznám podrobnosti o Vašem dítěti.
Ja teda taky nevim, proc tri kapky. My davame jednu, pres zimu dve, protoze je min slunicka. Tri je podle me moc, ale nejsem doktorka. ![]()
my dávali nejdříve 1k a od půl roka 2k. Na roční nám doktorka, co zastupovala tu naší řekla, že už nemusíme, ale protože byl říjen, řekla, že můžeme pokračovat 2k přes zimu. V 15m se naše ptala, jestli nám Vigantol nedošel.. Tak asi předpokládala, že ho stále kapeme. Ale nekapeme..
My kapali 1 kapku od narození do roka a potom už jsme nedávali.Zeptala bych se na to doktorky.
Ahojky tak já kapala Kanavit do 3.měsíc věku 1.kapku týdně a Vigantol do 1. roku 1. kapku denně
- ještě kapem ale je pravda, že někdy zapomenu protože jí to kapu vždy po koupání a to už brečíme hlady ![]()