Poradna dětského psychologa
PhDr. Václav Mertin
ahoj maminky, je to možná blbá otázka ale nevíte do jaké teploty je teplota u dítěte normální? a jakou teplotu by mělo mít zdravé dítě?
Podle mě by dítě nemělo mít po odečtu, měříš-li v konečníku, víc jak 37.Do 37,5 je to zvýšená teplota!
po změření v konečníku se odpočítává 0,5stupně, takže pokud má 37,4 v konečníku má vlastně 36,9 a to není ani zvýšená teplota!
Teplota by se neměla řešit do 38 stupnu, na 38 paralen dle stáří dítěte! Do teploty 38 antipyretika nezabírají a zbytečně se zatěžuje organismus dítěte!!!
Ted nevim jak je to napsane v prukazke k ockovaku,ale myslim,ze zvysena teplota se bere do 38C.O horecce mluvime az nad 38C,ja teda o horecce mluvim az nad 38,5..
jo a samozrejme se pul stupne v konecniku odcita,jinak bezna teplota tela-tu ma kazdy trochu jinou,ale tak prumerne je to asi od tech 36,2-37C-a to je bezna provozni..
Syn mívá po odečtení půl stupně v konečníku 36,2 - 36,8. Po očkování hexou a Synflorixem jsme měli v konečníku 38,7.
A dali jsme Nurofen sirup a do 4 hodin byla horečka dole. ![]()
Normální teplota u kojence je 36,5- 37,5 s tím,že se v zadku odecita toho pul stupne,jak uz tu bylo receno, zvysena teplota je pak od 37,5 do 38 a nijak se nesrazi a od 38 je pak horecka..
Normální teplota u kojence je 36,5- 37,5 s tím,že se v zadku odecita toho pul stupne,jak uz tu bylo receno, zvysena teplota je pak od 37,5 do 38 a nijak se nesrazi a od 38 je pak horecka..
Moje dítě mělo od malinka normální teplotu 37,3 měřenou v podpaží i v uchu a na čele. V zadečku je normální teplota do 38 stupňů (bez odečtu).
Ahojky, malému je 5 měsíců a někdy po koupání mu měřím teplotu v zadečku často mi to ukazuje 37,5 - 37,8 bez odečtu, ale jinak mu vůbec nic není. měřím třeba 4× za sebou a pokaždé je tam něco jiného. Teploměr je OK. Je možné, že u malých kojenců je teplota více proměnlivá a k večeru i takto maličko zvýšená. Nevadí to třeba očkování?
Díky všem ![]()
To mě zajímá co ti odpoví
taky máme doma 5m a taky ho večer občas měřím a mívá to samé..ale myslím že to je ok a že teplota může být k večeru zvýšená..
Tak my mame taky 5 mes. a taky tak. Ale pokud meris jeste k tomu po koupani, tak to muze byt vyssi i tim.
Holky moc vám děkuju tak je to asi OK. Je to mé druhé dítě, ale to první jsem snad tak nepozorovala
Čím jsem starší tím je to snad horší
Tak se mějte moc hezky a dětička ať jsou zdravé!! ![]()