Poradna dětského psychologa
PhDr. Václav Mertin
Holky u nás mám zas opačný problém, zásadně ráno teda ne každý den, ale většinou, mívá malá po odečtu od 37,2 - 37,5, taky jinak na nic nevypadá, a většinou do oběda jí to sleze pod 37, taky nevím, co s ní, jestli cmůžem chodit ven - chodíme, i když doktorka říkala, že nemáme, ale nemůžem sedět půl roku doma že jo:-D
Máme doma ušní a čelní teploměr Geratherm a v návodu je tabulka rozsahu normálních teplot dle místa měření. Na spánkové tepně je to 34,7-37,3, podpaží také 34,7-37,3, ucho 35,8-38 a konečník 36,6-38. Sice se mi ty spodní teploty zdají trochu nízké, ale asi si je z prstu nevycucali. ![]()
V konečníku je to asi míněno před odečtem
Ahojky… narazila jsem na toto téma a docela mě to zaujalo, jsem trochu totiž posedlá měřením teploty u malýho (4měs.):) po odečtu má 36,9-37-37,2 něěkdy 37,3 ale je úplně v pohodě, tak nevím, ale asi je to normlní, má to takhle pořád..
nebo je vadnej teploměr?:) myslíte, že bych to měla řešit?
@Raduš.ka44 píše:
Moje dítě mělo od malinka normální teplotu 37,3 měřenou v podpaží i v uchu a na čele. V zadečku je normální teplota do 38 stupňů (bez odečtu).
Dobrý den, koukám, že je to velice starý příspěvek, ale chtěla jsem se zeptat na tu teplotu. Dcera měla dvakrát za sebou febrilni křeče a tak ji musíme pořád měřit, ale zjistila jsem, že má dost často 37-37,2 jsou ji 2,5 roku tak nevím zda je to normální, dekuji