Dávky
- Fotoalbum (0)
- Sledovat e-mailem
- Přidat k oblíbeným
- Zapnout podpisy
- Hledání v tématu
- Sledovat eMimino.cz
@šklíbakočka píše: Více
Aby byl manžel, musela by být svatba. A to se dneska asi nenosí ![]()
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
Máte tedy spolu 2 děti?
Otec si na ně neuplatňuje slevu na dani?
Pro státní sociální podporu (příspěvek na bydlení, přídavek a dítě a RP) stačí dohoda mezi rodiči bez ověřených podpisů a žádost o vyloučení otce dítěte.
K příspěvku na bydlení navíc potvrzení pronajímatele, že otec neužívá byt.
To, že spolu nevedete společnou domácnost a otec neužívá byt musí trvat nejméně 3 měsíce.
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
Ta sleva na dani je důležitá, pokud si na ně slevu uplatňuje, potom potvrzuje, ze s nimi společně hospodaří. Pak do okruhu společně posuzovaných osob otec patří.
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
@Jana dnešní vždyť psala, že pracuje jen na dohodu. Kdo ví, co vlastně uplatňuje a odvádí.
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
@mado píše: Více
Ano otec dvou dětí pracuje jen na DPČ. Není manžel, šel jen tak kolem. A při tom průchodu vyrobil také 2 děti. A teď se tak hezky dohodli. A my prudíme.
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
@šklíbakočka a hlavně už ho ta děcka nezajímají. Živit mu je máme my. On si někde udělá nějaké další a tady zakladatelka vyhlíží, který zoufalec se jí ujme a bude ji pěkně živit i s cizíma dětma. No lituji ho už předem. I když pokud si najde zase podobného tomu předchozímu, co ho nezajímají děti. A ji zase nezajímají alimenty pro jejich děti.
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
Ale přece se dohodli tak hezky. Hlavně se neotravovat u soudu. A kopnout si do Romů. Divím se, že také nezmínila Ukrajince.
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
To ještě přijde.
Když už chce řešit ty dávky a opakovaně něco někde dokládat a vysvětlovat, když může jednou k soudu, kde vyměří alimenty.
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
Jako velký pochybovač čmuchám čmuchám neochotu se u toho soudu probírat tím DPČ ![]()
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
Taky to tak vidím. Tam by mu na to neskočili a dostal by vyméřeny průměr možného výdělku.
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
Podle mého nazoru je to partner a nehraje roli, zda je to potvrzene papirem nebo neni, pokud je to blbem, tak blbem zustane, i když ho bide mit zena uredne potvrzeneho
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
@j.a.n.i1 píše: Více
No samozřejmě blb zůstane blbem, ale po partnerovi třeba není vdovský důchod. Myslím, že děti mají být s manželem. Přece jen manželství je více závazné, než šel kolem, máme nějaké děti a šel dál.
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
@Dahlia0409 píše: Více
To, že nežili v manželství, je už jejich věc. Každý to má zkrátka jinak, tak netřeba proto někoho hned odsuzovat. ![]()
Pokud by se ale rozváděli, vše by musel řešit soud. To je pravda…
Takhle je to všechno jen na jejich vzájemné dohodě.
A jak jsem pochopila, tak oni se chtějí soudu vyhnout. Tzn., že otec by měl být natolik soudný a dětem finančně přispívat, i když se už dohodli na střídavé péči.
Tímto, by tedy měl brát v potaz její příjmy, aby děti nijak nestrádaly.
Každý nemá tu potřebu vše hned řešit soudní cestou. ![]()
A možná, že na to nakonec i dojde…
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
@Černá Madonna ona ale nemá nic a než by se snažila z chlapa dostat nějaké výživné, tak raději řekne, že jj jeho prachy nezajímají. No dobře, ale proč ji zajímají peníze nás ostatních? Proč to místo otce mám platit já. Já jsem ji ty děcka neudělala, stát taky ne.
Když chce být hrdá a nic po něm nechce, tak ať to nechce ani po ostatních. Co je daňovým poplatníkům do toho, s kým si dělá děcka.
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
Těžko říct co je za tím… ![]()
Možná se bojí řešit to soudní cestou, protože si myslí, že by jí pak dělal peklo nebo se mstil přes děti. ![]()
Ale, když se zajímá o dávky a příspěvky, tak je úplně jasné, že si je moc dobře vědoma toho, že dvě děti sama z jednoho platu těžko utáhne a to, ani se střídavkou…
O které mám mimochodem taky svůj názor. Už jen to stačí. ![]()
Finanční pomoc potřebovat určitě bude. Řekla bych, že jí nezbyde stejně nic jiného, než se obrátit na soud, i když nechce. Ať už je to jak chce.
Ale, samozřejmě souhlasím s tím, že o děti se mají postarat oba rodiče a taky se vzájemně snažit vyjít si vstříc i po rozchodu…
Tak, aby to děti zasáhlo pokud možno, co nejméně.
- načítám...
- Citovat
- Zmínit