Dávky

Napsat příspěvek
Velikost písma:
21805
28.11.24 11:16

Alimenty jsou pro děti, s tvoji práci to nemá co dělat. Proč bys měla zůstávat doma, když ti skončí rodičák? Naopak, oba mate pořádně makat, ať uživíte své děti. Žádné dávky, on i ty pracovat a odvádět daně, soudně vyřešit alimenty a péči o děti.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Anonymní
28.11.24 12:59

@mado bud se vyjadřuju asi jak idiot a nebo vy jste mě blbě pochopila 😀 me konci rodicak az v říjnu makat chci jit uz v únoru 😀 ale resila jsem to ze az mi skončí rp, tak z vyplaty nevyjdu…ale pry mam nárok na alimenty od otce i kdyz bude stridavka a deti budou u nas obou. To jsem potrebovala vedet a to mi stačí :)

• Citovat
  • Upravit
101603
28.11.24 13:03
@Anonymní píše: Více

No, presneji řečeno, on bude platit alimenty tobě a ty jemu.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
79956
28.11.24 13:30

A doteď si je bral jak chtěl nebo spíš nechtěl, a teď najednou chce steidavku? Tak to je obrat. Nebo o ní neví?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
15883
28.11.24 14:11
@inkakřivák píše: Více

No já jsem z toho pochopila, že střídavku chce asi hlavně zakladatelka, aby mohla jít pracovat. A píše, že tatínek si je moc nebere, když za ním děti pláčou, tak se jim asi po něm stýská…
Ale, řekla bych, že péče o ně bude těžší, vzhledem k tomu, že jsou to autistické děti. :think:
Střídavku nemusí soud ani povolit, proto, se tomu možná chtěli vyhnout. :nevim:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
101603
28.11.24 14:39
@Černá Madonna píše: Více

Pokud se na ni shodnou rodiče, tak ji soud povolí, nebude mit totiž důvod zjišťovat, proc by být neměla.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Anonymní
28.11.24 14:42

Zakladatelko, sepsaná dohoda o střídavé péči by ti teoreticky pro úřad práce měla stačit. Nicméně je tamní úřednice často neakceptují a chtějí, aby rodiče předložili pravomocné rozhodnutí soudu. Zajdi na kontaktní místo a uvidíš. Co se výživného týče, pokud otec dítěte/dětí má vyšší příjem než ty, měl by ti výživné hradit. Někdy to je i tak, že rodiče si hradí výživné při střídavé péči vzájemně v rozdílné výši dle dosáhnutých příjmů. Co se případného pobírání dávek týče, na stránkách mpsv jsou orientační kalkulačky, ze kterých bys měla plus mínus zjistit, zda na nějaké dávky dosáhneš. Hodně štěstí.

• Citovat
  • Upravit
9085
28.11.24 16:17

Chápu to čím dál méně. Děti jsou zřejmě jedno 2 a kousek a druhé něco starší. Podle zakladatelky nejsou zcela standartní, to ale možná není až tak pravda. Tyto děti tedy budou mít střídavku. Rodiče se nějak divně budou střídat, protože otec má (možná) DPČ. Přitom má plno peněz. Přitom by mu dali malé alimenty. Zvláštní!!! O děti u otce se asi bude starat nová paní (jistě radostně), protože otec nejevil zájem. Zakladatelka doufá, že někoho uloví, kdo jí pomůže finančně. K soudu se jim nechce, aby soud nebyl moc zvědavý. Zajímalo by mne, jak ta střídavka bude vypadat. Po týdnu, po 14 dnech nebo jak. Celý příběh podivný a já doufám, že není pravda. protože tedy jinak chudáci děti.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
331
28.11.24 16:31

Žádná úřednice nemá právo chtít, aby byla výchova a výživa stanovená soudně.
Podej žádost a čekej. Pokud přijde výzva, reaguj dle skutečnosti.
Pokud Ti bude dávka nepřiznána a nebudeš s tím souhlasit, odvolej se.
Využij svého práva podat si žádosti dle Tvého uvážení.
Povinnost úřadu je rozhodnout dle zákona.
Co máš k jednotlivým dávkami mít, jsem Ti psala.

Nemusíš se někomu obhajovat.
Dávkový systém je velice, převelice štědrý.
To není problém Tvůj, to je problém nastavení nároků na jednotlivé dávky.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Anonymní
28.11.24 18:29

@šklíbakočka tak to nechápejte, to je váš problém a nebo si přečtete všechny komentáře 😀
Bože vy mate tak nudný život že pročítáte příspěvky na emiminu a do všech rýpete?
Zrejme ano.
Nevim proč bych mela jeste k tomu anonymně psát nepravdu. Odted nereaguju, co jsem chtěla vědět vim, no rozhodně ne od vas, vy jen řešíte uplne pro vas nepodstatný věci! A moje děti chudaci nejsou a nikdy nebyli! At jsou jake jsou tak maji zrejme zábavnější život než vy. Mějte se krásně

• Citovat
  • Upravit
Anonymní
28.11.24 18:30

@Jana dnešní Děkuji 🌹

• Citovat
  • Upravit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat