Dávky

Napsat příspěvek
Velikost písma:
21811
27.11.24 21:04

@Černá Madonna tu střídavku, kdy jediný důvod otce je, aby nemusel platit alimenty, raději ani nechci vidět. A tu novou ženskou, které hodí děcka na krk, jak z toho bude nadšená, raději taky ne.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
15897
27.11.24 21:07
@mado píše: Více

Njn, jak píšu, nebude to taky vůbec dobrý řešení. A nejvíc to odnesou bohuźel, právě ty děti. :(

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
9085
27.11.24 21:13
@Černá Madonna píše: Více

Ano děti si každých 14 dní zabalí kufřík s plyšákem a pyžamkem a odklušou k tátovi, který cosi vydělává (snad?) na DPČ, nechce platit alimenty, a nová paní se o ně radostně bude 14 dní starat. Jak jednoduché. Jak prosté.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Anonymní
27.11.24 21:25

Abych to uvedla na pravou míru, obě děti jsou autistické…tatínka miluji…je to pro ne všechno velká změna…pro mě je to též náročné…potřebuji mezi lidi takze do prace i nastoupit chci…
Samozrejme bych s nimi klidne byla doma ale to nelze, nikdo nás živit nebude…tatínkovi by přiznali alimenty houby nic, a doma si dovolit byt ani nemohu….ale at počítám jak počítám i když pujdu do prace budu proste od října az mi skončí rp muset zažádat alespoň o ty přídavky k praci …Bohuzel je to jak to je…Tatínek nevydělává ani tolik abych si mohla dovolit byt s dětmi doma…ani kdyby chtěl…mam strach jít k soudu ze by střídavou péči neschválili a mu dali alimenty ze kterých bych už vůbec nevyžila a ještě k tomu nemohla do prace protože mi děti nikdo hlídat nechce….nevim proč jste někteří tak hnusni….na to ty dávky přece jsou…aby lidem kteří to potřebují pomohli….ti co pobírají neprávem samozrejme neuznávám..Ale dokud nenajdu partnera který mi pomůže i finančně, (coz s mými dětmi bude asi těžké) proste musim pracovat každý den kdy budu bez deti a ani tak ty finance stačit nebudou…proto padla moje otázka …je tu jen jediný komentář s odpovedi toho na co jsem se ptala, uz nevim kdo to psal ale dekuji za radu :)

• Citovat
  • Upravit
Anonymní
27.11.24 21:32

Jeste podotknu ze s mými dětmi mam nárok i na příspěvek na péči ale jelikož nebyla potreba a peníze byli, jelikož byli dva příjmy nezadala jsem o nej…Tak se tady půlka z vás může chytnout za nos….👃 clovek potrebuje poradit cely život plati vše jak ma a chodi do prace a jednou potrebuje pomoct a hned takhle 🤮 hrozna doba.

• Citovat
  • Upravit
bedrisek
27.11.24 21:38

Věřím, že ufinancovat dnes vše sama je prostě těžké.

Můj muž třeba chodil na přesčasy. Když dělal na směny a měl dlouhý/krátký týden, chodil ve volnu na brigádu. A dál se vzdělával…od kluka živícího se rukama se vypracoval na kancelářskou pozici. Prostě jsme si nějak museli poradit.

Vy vůbec s partnerem neřešíte, jak z toho vlastními silami ven. Prostě rovnou dávky. Tak se zase nediv, že to těm lidem vadí.

Ty děti jste si udělali vy a vy se máte PRIMÁRNĚ starat - holt musíte ve chvílích střídavky na brigádu a muž rozhodně nemůže jako otec od rodiny mít jen dpč. Chce to aspoň vidět tu snahu…

• Citovat
  • Upravit
bedrisek
27.11.24 21:40
@Anonymní píše: Více

Ale ti lidé chodí také třeba celý život do práce a platí daně.
Vy máte s partnerem pořád rezervy ve vlastních silách

• Citovat
  • Upravit
Anonymní
27.11.24 21:41

@bedrisek Vždyť píšu ze budu v praci a kdyz budu mit volno s dětmi, pro sebe nebudu mit zadny volny cas. Tak kdy bych mela chodit na brigadu? Leda ze bych po své práci šla ještě někam na noční a ráno zase do práce coz je zrejme nereálné…

• Citovat
  • Upravit
bedrisek
27.11.24 21:43

Ale já třeba píšu o tvém (ex)partnerovi a také době, kdy budou děti u něj

• Citovat
  • Upravit
Anonymní
27.11.24 21:44

@bedrisek neni to muj partner uz delší dobu, nežijeme spolu.
Uz proste jedeme každý sám za sebe …deti budem živit každý ze svého…vsechny výdaje si tez každý resit sám…a proste v dnešní době utáhnout vse z jednoho platu je skoro nemožné…to bych musela vydělávat aspon 40tis….coz mi nikde nikdo neda.

• Citovat
  • Upravit
Anonymní
27.11.24 21:45

@bedrisek vsak ano kdyz budou deti u nej ja budu v praci na hpp …kdyz v praci nebudu, budou deti u me …

• Citovat
  • Upravit
bedrisek
27.11.24 21:45

Ale to nikoho nezajímá, že jste od sebe. Pořád jste rodiče vašich dětí, pořád jste na ně 2

• Citovat
  • Upravit
Anonymní
27.11.24 21:46

@bedrisek budeme dělat na protismene resp. Bud v praci nebo s dětmi, jeden jak druhý

• Citovat
  • Upravit
bedrisek
27.11.24 21:46

K té práci na hpp se dají třeba domluvit přesčasy nebo brigáda

• Citovat
  • Upravit
21811
27.11.24 21:47

A tatínek vydělává nula prd proč? Když umí udělat děti, musí je umět i uživit. Ale předpokládám, že to bude nějaká cernota a podvody. Takže s tím, kolik jste odvedli statu, bych na tvém místě moc neoperovala. Za nos se tady nikdo fakt chytat nebude. Vaše děti, vy si je máte jako rodič živit.
A ty se rozhodni, zda vydělává tak málo, že by nebylo na alimenty nebo vydělává hodně a nezádáš o dávky.

Mmch soud bude vycházet z předpokládaných příjmů a ne z nafalšovaných fiktivních. Soud není finančák. Ten si umí ověřit životní úroveň

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat