Dávky
- Fotoalbum (0)
- Sledovat e-mailem
- Přidat k oblíbeným
- Zapnout podpisy
- Hledání v tématu
- Sledovat eMimino.cz
- Citovat
- Upravit
@mado nevydělává nula prd, ale alimenty by mu dali 0prd, moje výdaje ho již nezajímají. A děti bude vyživovat stejně jako ja….vydelava dost …proto jsme nic nezadali protože jsme meli dva příjmy…ale ted uz budu odkázaná na sebe…zaměstnavatel mu nechtel dat smlouvu na hpp asi aby za ne neodváděl daně, nebo možná odvádí ja nevim jak to chodi sociální a zdravotní má totiž normálně hrazené takze nevim co to ma za smlouvu. A praci měnit nechtěl prave abychom neskončily na dávkách.
- Citovat
- Upravit
@šklíbakočka píše: Více
Jo a v cem je závažnější? Zejména takové, kde je zúžené SJM ![]()
A jinak po partnerovi zas nejsou treba dluhy…
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
@Anonymní píše: Více
No to by mne také zajímalo, jakou má tu smlouvu? Asi nějaká černota, že? A mj. proč by mu dali alimenty 00 prd, když vydělává dost? Možná dost, ale ne zcela legálně, bych tak hádala. Docela si začínáte v tom příběhu odporovat, ale to tu je zvykem. Mj., jak víte, že byste dostali PnP, když jste o něj nežádali?
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
@šklíbakočka protoze chodíme do ranne pece? K logopedům, psychologům? To mi říkali tam uz u prvního syna…
Protoze neznam nikoho komu by určily alimenty takové abych z nich vyžila, proboha ve všem hledáte černoty. Kdybych tomu rozuměla ani sem nepíši. S jeho alimentama a bez hlidani pro děti bych nemohla do prace, proto nechci k soudu, chci proste střídavou péči abych mohla jit pracovat.
- Citovat
- Upravit
Ono mi bychom asi k tomu soudu i mohli, a mit střídavou péči oficiálně, pak bych vůbec nemusela tohle řešit a ze společně posuzovaných osob by mi ho vyloučily v pohode, jen mam strach ze stridavku by neschválili. Jinak o nic nejde a proto jaem se ptala, abych věděla jestli ten soud je nutnost na to vyloučení 🙄
- Citovat
- Upravit
Tak střídavku schválí, pokud je v zájmu děti. Pokud jsou na tom děti tak, že budou stridavku dávat špatně nebo vůbec, tak zase nechápu, proč by do toho rodiče šli, kdyby to ohrožovalo zdravotní stav a vyvoj děti. To někdo opravdu chce takhle ohrozit vývoj svých dětí?
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
@mado prave naopak starsi za tatínkem furt pláče….a s nim nebyla do teď řeč…bral si ho jak se mu zlíbilo…treba slíbil a nedodržel…a vyzrala jsem si to vždy pak ja….co se týče dětí vím ze to pro ně bude lepsi…mladší ma teprv 2,5 proto nevim jestli soud na to přistoupí…
- Citovat
- Upravit
A zo jako máš pocit, že při střídavé péči jako nikdo nikomu alimenty nedává? Když vydělává dost, taky ke střídavé bude dávat výživné. Pořád to máš peníze navíc. Ale proč to chtít od něj, když to můžeme platit my, že
Jestli máme my nárok na nějaké dávky jsem nikdy nezjišťovala. Máme dítě, dítě má dva rodiče a ti se o něj mají starat. Ne ostatní lidi a stát ![]()
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
Autisté a střídavka? To nemyslíš vážně, doufám.
A stejně si myslím, že kecáš. Protože - chlap vydělává pěkně, ale - on dělá jen na DPČ, alimenty by měl nula nula. Protože - nejsme spolu už dlouho, on má jinou, - syn za ním porád pláče.
Vidím to spíš tak, že hledáte možnosti, jak odrbat stát o dávky, nic jiného. Nedala bych ti nic. Nejdřív si tedy ty vztahy potěšte soudně, když jste už domluvení, bude to rychlé, požádej o alimenty, když dobré vydělává a pak si zazadej o dávky.
Příspěvek upraven 28.11.24 v 09:17
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
Zakladatelko, pokud otec vydělává velké prachy, tak i při střídavé péči budeš mít nárok na alimenty. A pokud vydělává nula nula prd, tak proč si myslíš, že přídavky na dítě nebo příspěvek na bydlení budeš pobírat zrovna ty a že si o ně nezažádá otec dítěte? Pardon, trochu se v těch údajích o příjmu otce ztrácím, ale pokud opravdu pracuje na DPČ, tak jeho oficiální výdělek asi nic moc nebude, tak je šance, že na dávky dosáhne a oba najednou je na stejné děti brát nemůžete.
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
To sis ale měla rozmyslet, když jsi dětem vybírala tatínka…co my s tím, nikdo ti nebrání dodělat si vzdělání a najít si lepší práci…chudáci ty děti ![]()
- Citovat
- Upravit
@inkakřivák jakože mam nárok na alimenty i při střídavé péči? To jsem nevedela, ja myslela ze kdyz budeme mit deti stejne dlouhou dobu v mesici tak alimenty se neurčuji, me jde proste jen o to at mohu nastoupit do prace ale at me to nezrujnuje, pokud je to jak píšete tak dávky zrejme potreba nebudou. 🙄 😀 Z děti blázním, a ano maly za nim place…protoze on je si je do ted moc nebral….proto chci i stridavku i kvůli dětem….maji ho rádi. A tim ze jsou jiní tak je to horší když je ma ted jednou za čas. Netusim co za smlouvu to ma ale urcite to nema HPP ale ma hrazené sociální i zdravotní ….takze žádná černota zrejme ne.
- Citovat
- Upravit
Včera to tu bylo napsáno asi 10×, že i při střídavce jsou možné alimenty. Proč tedy nečteš odpovedi, když se na něco ptáš ![]()
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
@mado asi jsem to blbě pochopila ja furt myslela ze mam zustat doma a zažádat o alimenty, ze to bylo myšleno takto 😀 coz bych neprezila, proto chci do prace.
- Citovat
- Upravit
Když budete na protisměně, proč dělá na dpč?