Breno poradna - podlahové krytiny
Jiří Novotný
@truelly píše:
Myslela jsem to tak, že by ji rodiče měli živit primárně na vysoké škole a ona si vydělává brigádama jen navíc. Ne, že se mladá holka ocitne v insolvenciCo to jako je??? Tak když ji dali na gympl, měli vědět, že půjde studovat a že to bude něco stát. My dětem spoříme na studia už teď, aby nás něco nezaskočilo. Tohle není podpora.
No ale opravdu není jejich povinnost někoho vydržovat na studiích do nekonečna. A víme, proč tu insolvenci má? Nevyházela peníze za nesmysly?
@truelly píše:
Myslela jsem to tak, že by ji rodiče měli živit primárně na vysoké škole a ona si vydělává brigádama jen navíc. Ne, že se mladá holka ocitne v insolvenciCo to jako je??? Tak když ji dali na gympl, měli vědět, že půjde studovat a že to bude něco stát. My dětem spoříme na studia už teď, aby nás něco nezaskočilo. Tohle není podpora.
A kolik zakladatelce je let?
@Empo píše:
Moc děkuji. Tyto instituce ve městě máme a zajdu se tam zeptat.
Zkus, držím palce ![]()
@Serpentini píše:
A kolik zakladatelce je let?
no má diskusi, že jednu výšku už má, takže jí táhne na 30
@vokishka píše:
no má diskusi, že jednu výšku už má, takže jí táhne na píše: Více
Proto si nejspíš školu musí platit. A fakt není povinností rodičů toto sponzorovat, třeba to ani není v jejich finančních možnostech.
@vokishka píše:
no má diskusi, že jednu výšku už má, takže jí táhne na píše: Více
Aha… tady píše že má jen gympl. Troll?
@Serpentini píše:
Aha… tady píše že má jen gympl. Troll?
V této diskuzi přímo píše, že má VŠ učitelství:
https://www.emimino.cz/…dium-475272/
Nevím, proč to zde neuvedla. Navíc to nové studium začala řešit až v polovině září 2022, to ji přece nikam nemohli na tento školní rok přijmout. ![]()
aha. Tak to v téhle diskuzi neuvedla. Myslela jsem že jí je okolo dvaceti ![]()
Ahoj holky
Chtěla bych se zeptat, zda má někdo zkušenosti.
Pobiram hmotnou nouzy.
Peníze mi odesilaji na dětský účet. Musím každý měsíc podat výpis z účtu na up. Prividilevam si teď cca 4000kc někdy i méně na účet., myslíte že by to mohlo ovlivnit výplatu dávek?
že by to mohli nějak řešit? Dvakrát už jsem tam výpisy dala, nevadilo jim to. Nějak to neřešili, myslíte že po třetí, už to bude nějaký problém? Díky moc za rady ![]()
@Milacek01 píše:
Ahoj holky
Pobiram hmotnou nouzy.
Peníze mi odesilaji na dětský účet. Musím každý měsíc podat výpis z účtu na up. Prividilevam si teď cca 4000kc někdy i méně na účet., myslíte že by to mohlo ovlivnit výplatu dávek?že by to mohli nějak řešit? Dvakrát už jsem tam výpisy dala, nevadilo jim to. Nějak to neřešili, myslíte že po třetí, už to bude nějaký problém? Díky moc za rady
@Milacek01 píše:
Ahoj holky
Pobiram hmotnou nouzy.
Peníze mi odesilaji na dětský účet. Musím každý měsíc podat výpis z účtu na up. Prividilevam si teď cca 4000kc někdy i méně na účet., myslíte že by to mohlo ovlivnit výplatu dávek?že by to mohli nějak řešit? Dvakrát už jsem tam výpisy dala, nevadilo jim to. Nějak to neřešili, myslíte že po třetí, už to bude nějaký problém? Díky moc za rady
No a jste pořád v nouzi, nebo ne?
@Anonymní píše:
Ahoj holky,
mám otázku ohledně dávek v hmotné nouzi. Jsem momentálně nezaměstnaná a vedená na ÚP a jsem zároveň v insolvenci. Z organizačních důvodů jsme musely v dosavadní práci skončit. Když jsem byla zaměstnaná, tak i přes insolvenci jsem zaplatila nájem, jídlo a běžné potřeby. Jelikož mi bylo vyplaceno odstupné jednorázově a skoro celá část padla na insolvenci a jelikož nemám tím pádem nárok na odstupné, jsem momentálně v zoufalé situaci. Minimální splátku jsem zajistila darovací smlouvou a na na nájem mi půjčí rodiče, ale jinak mi nezbývá na nic. Mám v této situaci nějaký nárok na dávky v hmotné nouzi či nikoliv?
Podle mne máš. Zajdi si na úřad. Uvidíš. Ale pokud máš podporu v nezaměstnanosti, tak ta už ti to život i minimum pokryje tak nic navíc Asi nedostaneš. Jsou i nějaké mimořádně pomocí.