Dávky v hmotné nouzi - nárok

Napsat příspěvek
Velikost písma:
24770
13.3.23 16:45
@truelly píše:
Myslela jsem to tak, že by ji rodiče měli živit primárně na vysoké škole a ona si vydělává brigádama jen navíc. Ne, že se mladá holka ocitne v insolvenci :zed: Co to jako je??? Tak když ji dali na gympl, měli vědět, že půjde studovat a že to bude něco stát. My dětem spoříme na studia už teď, aby nás něco nezaskočilo. Tohle není podpora.

No ale opravdu není jejich povinnost někoho vydržovat na studiích do nekonečna. A víme, proč tu insolvenci má? Nevyházela peníze za nesmysly?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
9098
13.3.23 16:46
@truelly píše:
Myslela jsem to tak, že by ji rodiče měli živit primárně na vysoké škole a ona si vydělává brigádama jen navíc. Ne, že se mladá holka ocitne v insolvenci :zed: Co to jako je??? Tak když ji dali na gympl, měli vědět, že půjde studovat a že to bude něco stát. My dětem spoříme na studia už teď, aby nás něco nezaskočilo. Tohle není podpora.

A kolik zakladatelce je let?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
9098
13.3.23 16:47
@Empo píše:
Moc děkuji. Tyto instituce ve městě máme a zajdu se tam zeptat. 8)

Zkus, držím palce :palec:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
65441
13.3.23 17:00
@Serpentini píše:
A kolik zakladatelce je let?

no má diskusi, že jednu výšku už má, takže jí táhne na 30

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
24770
13.3.23 17:01
@vokishka píše:
no má diskusi, že jednu výšku už má, takže jí táhne na píše: Více

Proto si nejspíš školu musí platit. A fakt není povinností rodičů toto sponzorovat, třeba to ani není v jejich finančních možnostech.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
9098
13.3.23 17:02
@vokishka píše:
no má diskusi, že jednu výšku už má, takže jí táhne na píše: Více

Aha… tady píše že má jen gympl. Troll?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
24770
13.3.23 17:07
@Serpentini píše:
Aha… tady píše že má jen gympl. Troll?

V této diskuzi přímo píše, že má VŠ učitelství:
 https://www.emimino.cz/…dium-475272/

Nevím, proč to zde neuvedla. Navíc to nové studium začala řešit až v polovině září 2022, to ji přece nikam nemohli na tento školní rok přijmout. :think:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
74217
13.3.23 17:26

To zas bude jedna velká hlářka. Trollí, jak umí.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
8876
13.3.23 18:52

8o aha. Tak to v téhle diskuzi neuvedla. Myslela jsem že jí je okolo dvaceti :cert:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
2
29.5.23 08:38

Davky a peníze na účtě

Ahoj holky
Chtěla bych se zeptat, zda má někdo zkušenosti.
Pobiram hmotnou nouzy.
Peníze mi odesilaji na dětský účet. Musím každý měsíc podat výpis z účtu na up. Prividilevam si teď cca 4000kc někdy i méně na účet., myslíte že by to mohlo ovlivnit výplatu dávek? :think: že by to mohli nějak řešit? Dvakrát už jsem tam výpisy dala, nevadilo jim to. Nějak to neřešili, myslíte že po třetí, už to bude nějaký problém? Díky moc za rady :srdce:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
2
29.5.23 08:39
@Milacek01 píše:
Ahoj holky
Pobiram hmotnou nouzy.
Peníze mi odesilaji na dětský účet. Musím každý měsíc podat výpis z účtu na up. Prividilevam si teď cca 4000kc někdy i méně na účet., myslíte že by to mohlo ovlivnit výplatu dávek? :think: že by to mohli nějak řešit? Dvakrát už jsem tam výpisy dala, nevadilo jim to. Nějak to neřešili, myslíte že po třetí, už to bude nějaký problém? Díky moc za rady :srdce:
  • načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
24770
29.5.23 17:57
@Milacek01 píše:
Ahoj holky
Pobiram hmotnou nouzy.
Peníze mi odesilaji na dětský účet. Musím každý měsíc podat výpis z účtu na up. Prividilevam si teď cca 4000kc někdy i méně na účet., myslíte že by to mohlo ovlivnit výplatu dávek? :think: že by to mohli nějak řešit? Dvakrát už jsem tam výpisy dala, nevadilo jim to. Nějak to neřešili, myslíte že po třetí, už to bude nějaký problém? Díky moc za rady :srdce:

No a jste pořád v nouzi, nebo ne?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
5629
29.5.23 18:01
@Anonymní píše:
Ahoj holky,
mám otázku ohledně dávek v hmotné nouzi. Jsem momentálně nezaměstnaná a vedená na ÚP a jsem zároveň v insolvenci. Z organizačních důvodů jsme musely v dosavadní práci skončit. Když jsem byla zaměstnaná, tak i přes insolvenci jsem zaplatila nájem, jídlo a běžné potřeby. Jelikož mi bylo vyplaceno odstupné jednorázově a skoro celá část padla na insolvenci a jelikož nemám tím pádem nárok na odstupné, jsem momentálně v zoufalé situaci. Minimální splátku jsem zajistila darovací smlouvou a na na nájem mi půjčí rodiče, ale jinak mi nezbývá na nic. Mám v této situaci nějaký nárok na dávky v hmotné nouzi či nikoliv?

Podle mne máš. Zajdi si na úřad. Uvidíš. Ale pokud máš podporu v nezaměstnanosti, tak ta už ti to život i minimum pokryje tak nic navíc Asi nedostaneš. Jsou i nějaké mimořádně pomocí.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Breno poradna - podlahové krytiny

Ikona - Jiří Novotný

Jiří Novotný