Psychologická poradna pro snažící se, těhotné i maminky
Mgr. Lucie Machová
@warita píše:
Kdyby moje dcera chtela mit sex v 15, tak ji pretrhnu jako hada. Vsak to je jeste dite, na sex ma casu vic nez dost a moje dite se nebude tahat s chlapama jako nejaka ciganka. Ani nechci vedet, jak by vyvadel manzel, kdyby s timhle prisla nase dcera.Cili, ja bych ji rekla, ze vzhledem k tomu, ze si myslim, ze by doslo pak na sex, tak si to nepreju a tudiz NE.
Taky jsem v 15 nemohla nikde spát, legálně, někdy jsem se vymluvila na kamarádku, ale proslo mi to asi dvakrát, pak na to naši přišli a bylo zle. Do 18 jsem u žádnýho kluka spát nesměla. Nicméně - první sex jsem měla se svým tehdejším přítelem i přesto, že jsem u něj spát nesměla, a ano, v patnácti letech. Rozhodně jsem se s nikým netahala jako „ciganka“, nikdy jsem neotěhotněla, jen mi táta řekl, že by byl nerad mladým dědou a hotovo. Je to už skoro třináct let, nemyslím si, že bych byla nějakej špatnej člověk, nemám zavratnej počet sexuálních partnerů, zkrátka neřekla bych, že mě to jakkoli poznamenalo.
Představa, že tohle ovlivnis, je dost naivní, pokud bude chtít, udělá to, a ty se nic nedozvíš. A ano, taky jsem měla poměrně tvrdě nastavený mantinely.
@Azeretereza promin, ale sex v 15 fakt NEEE. Nerikam, ze jses spatnej clovek. Vubec te neznam, ale u moji dcerky cekam trochu enco jineho, Ano, muze se stat, ze budu zklamana. Povynasnazime se s manzelem, aby byla dobre vychovana a v 15 se netahala s klukama. Protoze 15 lele decko nema co mit pritele a pokud teda uz ano, tak muze s nimc hdoit na zmrzlinu, ne do postele.
@warita píše:
@Azeretereza promin, ale sex v 15 fakt NEEE. Nerikam, ze jses spatnej clovek. Vubec te neznam, ale u moji dcerky cekam trochu enco jineho, Ano, muze se stat, ze budu zklamana. Povynasnazime se s manzelem, aby byla dobre vychovana a v 15 se netahala s klukama. Protoze 15 lele decko nema co mit pritele a pokud teda uz ano, tak muze s nimc hdoit na zmrzlinu, ne do postele.
Já ti rozumím, taky to dneska vidím jinak, vidím že v 15 jsou děcka fakt ještě děcka. Jen jsem tim chtěla říct, že jsou věci, co člověk neovlivní. A že pokud se to stane, není to konec světa. Na druhou stranu - dcera moji bývalý kolegyně v 15, ještě na zakladce, otěhotněla, je to asi možná tak rok. Dítě si nechala, ale podle mě má zkazenej život, nic si neužije.
@debilstoleti píše:
Omlouvám se nestihla jsem to dopsat. No a přišli za mnou, že by chtěli, aby ona přestala na týden u nich. Já znám jeho rodiče a on je taky velmi fajn. Vím, že za chvíli to nebude jen vodeni za ručičky. Pustili by jste svoje dítě?PS. To jméno vymyslel můj přítel, nevíte jak ho změnit?
Ano pustila bych. Pokud by i opacna rodina souhlasila. Jestli spolu chodi dyl. Toho kluka a rodinu bych znala, tak klidne pustim. Nejvys bych trapne
, ale urcite zminila dulezitost antikoncepce nebo kondomu. Zduraznila ji, ze se bude chovat slusne a pomahat i v kuchyni a doma u nich.
Ale radeji bych byla, aby se schazeli u nas. My jsme na tohle i predem pripraveni. Decka maji kazdy svuj pokoj a svoji velkou postel pro dva ve svem pokoji, kdyz si chteji pozvat navstevu.
Zatim jsou to detske prespavaci navstevy, ale casem prejdeme urcite na jiny level.
Nejsem v tomhle zakazovaci. Mam sve podminky, ktere se musi dodrzet, ale myslim, ze jsme hodne benevolentni. Nasi byli taky a nikdy se jim to nevstilo.
@Kelsey píše:
Ano pustila bych. Pokud by i opacna rodina souhlasila. Jestli spolu chodi dyl. Toho kluka a rodinu bych znala, tak klidne pustim. Nejvys bych trapne, ale urcite zminila dulezitost antikoncepce nebo kondomu. Zduraznila ji, ze se bude chovat slusne a pomahat i v kuchyni a doma u nich.
Ale radeji bych byla, aby se schazeli u nas. My jsme na tohle i predem pripraveni. Decka maji kazdy svuj pokoj a svoji velkou postel pro dva ve svem pokoji, kdyz si chteji pozvat navstevu.
Zatim jsou to detske prespavaci navstevy, ale casem prejdeme urcite na jiny level.
Nejsem v tomhle zakazovaci. Mam sve podminky, ktere se musi dodrzet, ale myslim, ze jsme hodne benevolentni. Nasi byli taky a nikdy se jim to nevstilo.
Tak tohle oceňuji a tleskám ![]()
Nemusi u sebe spat, aby k tomu sexu doslo..To si nektery rodice nejak nepřipouští
.
Zakladatelko, promluvit si s dcerou o ochraně, ale nic jí nezakazuj…
@warita nevím kolik ti je let, ale jsi hodně naivní teda. To, że někdo má sex v 15 neznamená, že není slušně vychovaný. Já ho měla v 16 s klukem, se kterým jsem chodila 10 měsíců a teď je to můj manžel
prostě jsme se našli brzo. To, že tys potkala chlapa až ve 20 neznamená, že je to tak jedině správně a že to tak má být.
Jinak já bych holčinu vzala na gyndu, nechala napsat antikoncepci, řádně poučila a pustila…ale jestli u vás spal celý týden, tak si myslím, že už něco proběhlo
jak už jsem psala výše, já začala se sexem taky brzo a přesto neberu drogy, nemám dítě, vystudovala jsem VŠ, chodím do práce a mám normálně manžela ![]()
@warita píše:
Taky si myslím, že v 15ti je brzo, ale nejsem naivní, abych si myslela, že i když bude znát můj názor, tak opravdu počká. Takže je jediné, co s tím, můžeme dělat je, připravit se a je na to. Vysvětlit, jak funguje ochrana atd.
Jinak mentorovat o tom, jak nemá mít v 15ti přítele atd., to je fakt hardcore. ![]()
@warita :nechci te strasit, ale sex v 15 je dnes normalni. Ucim na ZS a 12leta devcata uz tam sedaji na klin klukum a o prestavce se na chodbach libaji. Pochybuji ze v 15 nedelaji neco vic, neli driv… bohuzel? Takova je doba
@PupuP tak tohle se dělo i u nás na základce a to je 35 let v mém případě zpátky. Ovšem tam to asi tak končilo, takové to první poznávání. Možná nějaké ty ruční práce k tomu
. Sex přišel až mnohem později. To není dobou.
Pustit, ale promluvit si a zajistit prášky. Je to lepší. Z vlastní zkušenosti říkám, ze když budou chtít, cestu si najdou. ![]()
@berry4 píše:
@PupuP tak tohle se dělo i u nás na základce a to je 35 let v mém případě zpátky. Ovšem tam to asi tak končilo, takové to první poznávání. Možná nějaké ty ruční práce k tomu. Sex přišel až mnohem později. To není dobou.
U vás na základce se před 35 lety 12leté holky s klukama líbali na chodbě? Sakra, to jsme byli/y asi pozadu. My jsme se v tom věku skupinkovaly a probíraly Michala Davida nebo Pavla Horňáka ![]()