Dcera 19 měsíců, odmítá jíst

1237
25.2.19 19:37

@Reniska07 syn měl takových období několik :zed:. Bohužel já nejsem dokonalá matka a klidně jsem ho nechala aby na snídani mlaskl flašku mléka, oběd jsem mu udělala co jsem věděla, že má rád a i tak mi to jen porypal a snědl pár soust, na večeři dva párky bez pečiva :zed: trvalo to tak cca 14dni,3tydny? Pak zas klid… pak za nějaký čas mi zase jedl jen jogurty…zase tak 14dni a přešlo to…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Napsat příspěvek

Reakce:

Velikost písma:
1237
25.2.19 19:43

@Reniska07 takže radu nemám, promiň:(. Ale já když jsem to zkoušela ,,po zlém,, tak jsem úplně viděla, jak se mu to přiči v puse a dělá se mu zle… podle mě jsou to opravdu jen takové období.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1487
25.2.19 19:59
@Reniska07 píše:
Dobrý večer, jdu si pro radu. Dcera 19 měsíců mi už dva týdny nechce jíst. Nikdy nebyl s jídlem problém. Z ničeho nic začala odmítat jídlo. Ráno má UM, potom kousek buchty nebo něčeho sladkého jakože na snídani, na svačinu ovoce nebo přesnídávku, oběd jako my, svačina jogurt, tvaroh s ovocem, mysli tyčinku, večeře péčivo s něčím a zelenina, před spaním UM. Začalo to tím, že odmítala dopoledne svačinu. Zkusila jsem vysadit UM dávat hned snídani, jestli jí to moc nezasyti. Bez výsledku. Potom začala odmítat i odpolední svačinu. Zkoušela jsem kde co, nabízela později, bez výsledku. Teď jsme ve fázi, kdy si ráno vypije UM už jen poloviční dávku a ze zbytku dne jsou 2 sousta od všeho a konec. Začíná být unavená, bledá, jsem z toho v koncích. Zkoušela jsem taktiku nechceš, dostaneš až další jídlo, ale jí to je fuk. Zpívám jí, snažím se jí zabavit, ale už má takové histeraky, že to vzdávám. Bohužel už jsem dnes povolila a aby něco snědla, dala jsem jí to do pokojíčku a snědla to. Takto jí ale nechci ustupovat, jenže nevím, co dělat. Už mám tak nervy na dranc, že po ní jecim a to je taky špatně. Prosím poraďte, zažil to někdo?

Taky jsme jeden čas bojovali s jídlem, kdy synek zase místo normálního jídla vyžadoval jen UM a to mu dělalo zle na žaludek, pil ho moc. Docela se dařilo, kdyz jsem ho nenapadne „futrovala“ behem celyho dne. Prostě maly kousky cehokoliv (chlebik, ovoce)..a v nestrezenym okamziku, behem hrani treba, jsem mu to strcila do pusinky, ze si kolikrat ani neuvedomil, ze ji. Je to urcite jen období, ktery casem prejde. Chce to hlavne trpelivost a teda i vynalezavost, no. :zed: :mavam:

Příspěvek upraven 25.02.19 v 20:00

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
4488
25.2.19 19:59

Přejde to, ale musíš si zachovat zdravý rozum. Ustup jí. Jestli jí v pokojíčku, tak jí to dávej do pokojíčku. Syn ještě ve dvou letech snědl za den jen půl jablka a třikrát kousnout chleba, všechno jsem do něj cpala u youtubu, čím větší vymývárna mozku, tím větší šance, že do něj dostanu pár soust. Teď už je to mnohem lepší, budou mu dva a půl.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
247
25.2.19 20:14

@Anitramm to taky dělám, ale co s obědem třeba? Učila jsem ji režim už od malička, potom mi v židličce nebude jíst už vůbec

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
247
25.2.19 20:15

@Reflex fakt ustoupit? Jak jí to potom naučím zpět? Když teď vyhraje. Myslíš, že je to jen tím?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
4488
25.2.19 20:21
@Reniska07 píše:
@Reflex fakt ustoupit? Jak jí to potom naučím zpět? Když teď vyhraje. Myslíš, že je to jen tím?

Teď ještě nemá rozum a jak vidíš, tak hlad nemá, jídlo jí nezajímá a má třeba už scvrklý žaludek, tak nemá pocit hladu. Ono je rozdíl mít žravé dítě, které dělá cavyky s jídlem, tam můžeš být důsledná. Ale já jsem prostě musela do něj to jídlo nacpat, vždyť by se neměl jak vyvíjet, neměl by výživu. On se u toho jídla prostě nudil, měl k němu blok, musel se přitom něčím zabavit a pak jedl - trochu. Kulturu stolování můžeš řešit, až budeš mít zajištěné, aby snědla, co potřebuje. Syn třeba teď už sedí normálně u stolečku, jenže jí pomalu a po půl hodině ho to samozřejmě začne otravovat, takže zapínám bednu. Co pokusů jsem učinila, aby to mělo nějakou kulturu. A byla jsem blbá, akorát jsem nervovala jeho, ještě víc ho blokovala, ještě posilovala odpor k jídlu, sebe, měla jsem nervy na pochodu. Nejvíc mě vždycky vynervovala mamka, co měla plno chytrých rad, jak to takhle dál nejde, jakto, že nejí :roll:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1212
25.2.19 22:16

Napíšu ti úplně nevychovny trik, ale po bojkotech mého syna a to jsem byla ( ano bohužel byla) zasadova jako ty, odmítal mi postupně všechno jist v zidlicce, takže snídani ji semnou, nejčastěji croissant a hraje si u toho, oběd normálně v zidlicce, ji semnou sám, po chvíli ho to přestane bavit, takže ven, a ještě něco sní když kolem mě pobíhá, se vzdy zastaví, dostane lžičku, tu sní a jde dál, odpolední jogurt u krtka, jo fakt já zasadova žena pouštím dítěti krtka u jídla, ale on ho tak miluje, takže po odpolední procházce si dá pohodu jednu pohádku krtka a jogurt, pak mu nakrajim zeleninu a ovoce ato si zobe u hry, večer rohlík, chleba do ruky… Zkus to… Sice to není úplně výchovné super ženy, ale díky tomu že na něj netlacim krásně sní ovoce, zeleninu, jogurt, on by jinak nejedl nic, pac vše okolo je důležitější než jídlo… Taky 19 m

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1487
26.2.19 07:12
@Reniska07 píše:
@Anitramm to taky dělám, ale co s obědem třeba? Učila jsem ji režim už od malička, potom mi v židličce nebude jíst už vůbec

Ale bude, jen to chce čas. Pro mě bylo prioritou, aby se najedl, ne to, jestli jí spořádaně v zidlicce, nebo na „stojáka“ u hraní. ;)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Zkušenosti a hodnocení

Chrastítko Špendlík

• (4.6) + 67 recenzí

Dudlík Perfect

• (4.7) + 53 recenzí