Tip na dobrotu pro roční dítě

37131
21.2.19 21:47

V roce už sem synovi dávala jídlo normální, co sme jedli my. Akorát ne smažené, tučné , kořeněné. Jemu se líbilo, že jime společně a že má to stejné.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Napsat příspěvek

Reakce:

Velikost písma:
14062
21.2.19 22:05

Syn má teď rok a pomalu najizdim na naší stravu. Dnes napriklad cizrnova omáčka s krutim masem a těstoviny. Včera jsem dělala králíka ale udělala jsem ho na způsob kuře na paprice to mu taky chutnalo. Hodně mu chutná sekaná, rajska…
Rajcatova omáčka - ol. olej, přidám česnek orestuju a vyndam ho, zaliju sklenici krajenych rajčat, co jsem v létě zavarila. Případně koupit plechovku loupanych.Ochutim bazalkou, orgánem. Nechám povarit a k tomu těstoviny.
Má rád i zapečený květák s krutim masem a smetanou - já na vše kvůli problémům s mlékem dávám smetanu ryzovou, nebo ovesnou. Špenát s nokama.....proste normální jídla uzpůsobena věku. Zítra bude ryba jen upečena na trosce másla (v našem případě alsan bio jako jeho nahrazka)
Syn nekdy od 7m nejí mixovane jídlo a musí jist sám. Teď už konečně začíná jist hezky a není jídlo všude.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
231
21.2.19 22:28

Základ na cibulce nebo pórku, přidat králičí, kuřecí, krutí…a pak tak, aby mi to chutnalo :-) ..než na to vezmu mixér. Synek baští jenom hladký, vymixovaný…jinak cuketa, brambor, špenát, červená čočka, kořenová zelenina, paprika, česněk, květák, brokolice, hrášek, batáty, dýně…koření spíš bylinky ( kmín, tymián, majoránka..) Někdy trocha smetany, šlehačky… ;)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
128
21.2.19 22:34

Děkuji za tipy, vyzkouším :-)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
44197
21.2.19 22:41

Dávám prikrmy nebo vyrábím jídla podobna tem prikrmum-maso,zelenina,brambor a mixér. Hladké to už být nemusí.Dcera 16 mes. je na to zvykla,starsi deti v jejím věku taky. Nase jídlo jen na ochutnání příp.dojedeni,pokud je to vhodné.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
44197
21.2.19 22:43

Z koření kmín,majoranku,libecek,petrzelova nať,podle původních surovin,ne vse dohromady,do hotového prikrmu dávám máslo.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Zkušenosti a hodnocení

Chrastítko Špendlík

• (4.6) + 67 recenzí

Dudlík Perfect

• (4.7) + 53 recenzí