Poradna dětského psychologa
PhDr. Václav Mertin
Mému patnáctiměsíčnímu synovi se tohle stalo přesně, když mu začaly růst horní dvojky a pak stoličky. A největší problémy má z Vitamínu D, i když dávám kapky. Je nafouklý a nemůže kakat, i když stolice pak tuhá není.
trvá to na střídačku už několik měsíců, střídá se to s občasným průjmem. Dle doktorky v období růstu zubů nic neobvyklého.
Jaka bere syn probiotika? I ta mu nemusi sedet. Co vse ji? Mlecne vyrobky ano?
No tak když jsem si to přečetla tak můj 18 m syn má to samé. Mě to teda nenapadlo řešit, pac když si to vezmu podle sebe, někdy mám bobek, někdy tekutejsi, někdy nemůžu si dojít a někdy jdu 5× za den, někdy smrdim a prdim, někdy ne… Záleží podle druhu vlákniny a zeleniny ovoce co mu dávám, zrovna včera vykadil celý pulmesicek mandarinky, neřeším, nepatlam se v tom, když má dynovku tak to vypadá stejně když jde tam a i když ven. Možná ho moc pozorujes a řešíš…
Smradlava kysela stolice, hleny a krev neni normalni… je dobre, ze to zakladatelka resi.
@yoshua probiotika stridam, mel uz Hylak, Baby laktobacily od Swiss, BioGaiu kdyz byl mensi a Biopron. Nepozoruju ale jakykoliv ucinek u kterychkoliv. Od porodnice syn kadil krasne, pak prisla ta infekce a navic atb a od te doby problemy na jakymkoliv mleku, nekdy lepsi, nekdy uplne normalni, nekdy hruza. Ale koliky nemel a nema, bricho ho nebolelo a nadmuty nebyval. Mel uz bezlaktozove mleko, pak jsme zkusili Hipp, Kendamil a Nutrilon Alergy Care. Nepozorovala jsem rozdily, nekdy mel hlen, nekdy kyselo, nekdy to bylo v poradku a bylo jedno, na jakem je mlece. Od zavedeni prikrmu hlen nepozoruju, stolici mel z mleka nekdy zelenou a nekdy zlutou, vetsinou dle toho, jak dlouho byla ve strevech (to je dodnes). Jogurty ji sem tam, i maslo. Neupravene kravske mleko a tvaroh nedavam. Nemela jsem pocit, ze by na cokoliv nejak reagoval.
Jinak v jidelnicku mame hodne zeleniny a ovoce, ovesne a jecne kase, cervenou cocku, maso, davam i ruzne druhy oleju (lneny, olivovy, kokosovy), sem tam chleba nebo rohlik do ruky, testoviny a jogurt nebo kefir taky obcas. A samozrejme UM, to on potrebuje proste.
@yoshua krev jsme nikdy nemeli a hleny uz od doby prikrmu taky ne, kyselo sem tam (zrejme mu chybi vic laktazy)…spis driv.
@Kocourek333 OK, ono u tech zubu mely i me deti dost zhorsene traveni. Za sebe muzu doporucit probiotika z iHerb, jmenuji se Caifornia Gold Nutrition 5 bil. Jsou super, hypoalergenni se skvelou kombinaci kmenu. Muj syn je jako jedine toleruje, do 2 let zvladl jen Neocate. Diky nim ji ted normalne.
@yoshua dekuju moc, zkusime je! A u Vas se tedy ABKM projevovala takto (hlen apod.) ?
@Kocourek333 U nas hlen, kysely zapach, silene koiky, reflux
Psala jsem ted neco vice i do diskuze Hlen a krev ve stolici kojence - dieta bez efektu.