Dcera 2 roky kaká jen do plínky a v posteli
- Fotoalbum (0)
- Sledovat e-mailem
- Přidat k oblíbeným
- Zapnout podpisy
- Hledání v tématu
- Sledovat eMimino.cz
Dcera 2 roky kaká jen do plínky a v posteli
Ahoj maminky, potřebovala bych poradit. Dceři byly v lednu 2 a máme problém s kakáním. Ještě tak před 3 měsíci kadila na nočník ale pak přestala a kadí jen do plínky když je v posteli a má spát. Poznám vždycky že je pokaděná když dlouho neusíná. Čůrá krásně do nočníku nebo na záchod, má přes den kalhotky a jen vyjímečně se stane, že se počůrá. Nemáte někdo nějaký typ co s tím? Děkuji
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
Reakce:
Máme to krapet podobné.., dceru taky odnaučuju od plín a doma chodí jen v kalhotkách, hezky čůrá do nočníku, ale kakání nám dost dobře nejde natrénovat, protože to vychytá vždy jen venku do plíny. Zatím trénujeme jen doma, 2 roky měla teď na konci dubna.. Taky nevím, jak se posunout dál…
![]()
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
Dej jí čas, je to normální, zase to přejde. Hlavně žádné stresování, zlobení se, to může vést k velkým problémům. Bohužel vím, o čem mluvím. ![]()
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
@Zwetta píše:
Máme to krapet podobné.., dceru taky odnaučuju od plín a doma chodí jen v kalhotkách, hezky čůrá do nočníku, ale kakání nám dost dobře nejde natrénovat, protože to vychytá vždy jen venku do plíny. Zatím trénujeme jen doma, 2 roky měla teď na konci dubna.. Taky nevím, jak se posunout dál…![]()
Venku je hezky, tak plinu na ven nedavam. Bobek dela casto venku, protoze se tam vic hybe a tak se rozhybou i streva. Davam plinu uz jen na spani, aby ho to nematlo, ze ji nekdy ma a nekdy ne.
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
Nic, vyckej. Natlak muze zpusobit fakt velke problemy, neter zkoncila na lecich. Moc se to hroti. My zili v zahranici, syn byl odplinkovan ve 2.5 letech a byla jsem za hrdinu, ze jsem to zvladla tak brzy ![]()
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
Vývoj. Dcera měla všechno zásadně v kalhotách, čůrat chodila na nočník. Pak cca měsíc všechno v kalhotách. Jeden večer ale sama jen tak odběhla na záchod, hodila bobek do nočníku a od té doby je bez zcela bez nehod (na noc má plínu, to ještě nevydrží). Fakt se jim v hlavě něco přepne a najednou to jde.
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
No my máme možná ještě větší problém…možná je to tím, ze je to syn. Proste chodí curat na záchod, ale kadeni si vždy šetří ba spaní po obědě do pleny nebo večer, když jde spát…na nocniku sedět a ladit nehodlá…taky moc nevím co s tim
ale jemu je už 2 a třičtvrtě a v srpnu tři a to ho hlásím do školky ![]()
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
Moje dcera to měla v tomhle věku úplně stejně - přejde to časem samo, neboj.
Prostě ji přebal a vůbec to neřeš, jinak by se mohla „zaseknout“ a zbytečně by se tohle období prodloužilo.
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
@ANEZKAZa píše:
No my máme možná ještě větší problém…možná je to tím, ze je to syn. Proste chodí curat na záchod, ale kadeni si vždy šetří ba spaní po obědě do pleny nebo večer, když jde spát…na nocniku sedět a ladit nehodlá…taky moc nevím co s timale jemu je už 2 a třičtvrtě a v srpnu tři a to ho hlásím do školky
No mně malá taky právě kadí po obědě nebo večer do plínky a ma v září jit do školky ![]()
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
Kdyby neměla jít do školky tak to neřeším ale takhle mám hrůzu, že se občas ve školce pokadí v posteli a bez plínky.
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
@Jitulevrtule
Jj, tsk to doufejme, ze se to v jednom okamžiku proste změní…taky bych nechtěla, aby se pokadil ve školce do postýlky…studem bych se propadla…ale jak píšou holky, je teplo, bude větši a budou litat úplně nahaty
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
Histerické záchvaty při kakání dcery ,učení na nočník 2r,3m
Prosím o pomoc, má dcerka od 1r8m kdyz nemá plinu tak chodi curat do nocniku, kdyz ma plinu tak cura do ní, kdyz ma teplacky tak se pocura do nich, neumi rict ani si je nestahne. Na kakaní to se dosud chodila schovavat za zaves, nebo do ustranani, tam na stojáka a okamzite po vykakani hlasi bobo a ukazuje si na plinu, kdyz nemela plinu tak si o ni kdyz to na ni slo řekla. Ale ted asi 3tydny kdyz jde na ni kakani tak ječí, breci, vola bobo nebo mama, stahuje si plinu a naříká, kdyz ji posadim na nocnik tak nevydrzi, nechce sedet, na malé wc sedátko chce jit, sedne si ale okamzite vstane a opět za histerického řvu letí k plíně a chce ji nasadit, ta vydrzi nasazena par sekund, protoze si ji opět strhává a letí k wc sedátku. A tak stále dokola az hovínko obvykle vypadne někde po cestě… Během toho běhani si po sundani plíny sahá na prirození a oaj rucickama do vlasku, na hracky, nabytek, jidlo…ty stale dokola myjeme ale v ty rychlosti ne vzdy stihneme, porad ruce ve spod a pak vsude kolem
dcerka je rozumna, vzdy si vse nechala vysvetlit a patri mezi klidná batolata, se vsema se deli, vsemu rozumí, v tomto jsme s manzelem bezradní, snazíme se vydrzet ale to jeceni je na psychiku narocne
resili sme s mudr, ta malou vysetrila, doporucila pitny rezim aby stolice nebyla prilis tuha a fyziologicky ji to prilis netlacilo, a espumisan kapky, malou sme na doporuceni take odcervili. myslim ze jde o jeji psychiku, ze je zdrava
- Citovat
- Upravit
Asi ano, jde asi o psychiku, děti mají různá období, teď se v ní aktuálně pere, jestli má kakat do plíny, na což je zvyklá nebo na nočník nebo na WC, chce to, protože slyší, že se to má dělat, ale ještě si nezvykla, trochu se bojí, bobek jí tlačí, snaží se ho zadržet… Ono to přejde. Rozhodně netrestat, naopak jí zkus odměnit, když chvíli na nočníku vydrží nebo ji tam nějak zabavit. Musí si bobkování na nočníku spojit s něčím příjemným. Ale chápu, že je nepříjemné, že má ten bobek pak všude. Ale chce to čas, neboj, ona se to naučí. Moje dcera měla taky období, kdy čůrala na nočník, ale bobkovat tam nechtěla, taky se schovávala za záclony.:-))
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
Tak pokud je jinak tak dokonalá a dokážete jí vše vysvětlit, no tak jí řekněte, že má kakat do plínky, dokud bude chtít, že nočník nebo záchod až bude sama připravená
evidentně se to v ní mele…
jinak já třeba u holky dělala takové tlačící ksichtíky, když chtěla kakat na nočník, tím jsem jí tam zabavila, aby neutíkala.
- načítám...
- Citovat
- Zmínit