Neumím naučit dítě na nočník
- Fotoalbum (0)
- Sledovat e-mailem
- Přidat k oblíbeným
- Zapnout podpisy
- Hledání v tématu
- Sledovat eMimino.cz
Neumím naučit dítě na nočník
Hezký den všem přeji. Mám strach, že selhávám. Malý 18 měsíců nechce chodit na nočník. Ráno a odpoledne se vycura, to není problém. Občas se mu povede i před koupáním se vykajdit. Ale víc ani fň. Koupila jsem i slipy, aby si uvědomil, že je mokrý. Ale jemu je to prostě šumák. Nandat slipy, snažím se vysvětlit, že už nemá plinku. Nevím, jestli mě vnímá, protože se snaží utíkat, tak asi ne. Kdyz posadim na nočník, tak zachbilku vstává, utíká pryč a za 5 minut se vycura do kalhot. To samé včera dopoledne venku. Stáhla jsem mu kalhoty a on nic. A zachvili vidím mokrou klouzacku. Tak jdeme se domů prevliknout. Vylezeme čistý z výtahu a já zase koukám, jak mu kape z kalhot. Odpoledne jsem to vzdala a dala mu plinu, protože mi venku vypije i přes půl litru a tolik tepláků snad ani nemá
. Fakt nevím, jestli se dal snažit nebo ještě počkat. Prosím, poraďte mi. ![]()
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
Reakce:
Počkat. Já se na svoje kluky úplně vyprdla v tomhle, respektive to nechala na nich. Naučili se to sami ve dvou a půl s minimem nehod. Na noc to trvalo dyl, ale též si řekli úplně sami a byla možná jedna nehoda. Já bych to nehrotila ![]()
- Citovat
- Upravit
Syn také dlouho nechtěl na nočník. Nenutila jsem ho a nočník nechala na viditelném místě a nechala ho, na ven jsem také dlouho dávala plínu. Ještě nám dost pomohl dětský pisoárek, měl. radost, že čůrá ve stoje, jako táta. Musím říct, že nočník nám také trval opravdu dlouho, za to spaní bez plíny trvalo týden. Teď je mu dva a půl a cca od února plíny nemá vůbec a používá nočník, záchod a pisoár
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
Ještě mě napadlo, dcera nechtěla nočník vůbec, ta rovnou na záchod. Tak zkusit koupit schůdky a zmenšující prkénko ![]()
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
@kolka01 Asi je ještě malej, 18mesicu je na některé děti brzo ![]()
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
Já myslím, že je ještě malý. Buď ho budeš úzkostlivě hlídat a každou půl hodinu až hodinu posazovat na nočník. Nebo mu dáš ještě čas. Dcerce jsem vzala pliny až ve 2,5 letech, první týden jsem takto vysazovala a druhý už si sama začala chodit. Před tím jsem to úplně stejně zkoušela asi 2× a bez úspěchu. Musela proste dozrát.
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
Ješětě je na něj brzy, ale určitě třeba jak se ti to daří ráno a odpoledne, tak ho na ten nočník zvykej, ať pak v období, kdy už to bude chápéat, nemá zrovna vzdor ke všem novinkám.
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
Je malý. Osobně nejsem pro to, aby se to nechávalo na dětech a jsem pro to, aby se to nenechávalo na dětech, protože si myslím, že čím starší dítě, tím víc si zafixuje „zlozvyk“ čůrání do plíny, ale 18měsíční je prcek a má čas. Obecně se říká, že děti to chápou cca kolem těch 2 let.
Napíšu ti, jak jsem to udělala já u obou dětí. Nechala jsem jim plínu a naučila jsem je to, aby se vyčůrali na povel. Takže žádné dlouhé vysedávání na nočníku se u nás nekonalo a osobně ani nechápu, proč se to dělá. Já si k tomu vzala na pomoc oblíbeného plyšáka, který také seděl na nočníku a vždy se „vyčůral“. Ve chvíli, kdy se oba naučili to, že sednu na nočník = musím čůrat, jsem jim nedávala plínu a co ptala jsem se, když mi přišlo, že dlouho nečůral, tak jsem posadila. Oběma jsem nechala 24 hodin na to, jestli to půjde. Pokud nešlo, tak jsem odložila.
Oba byli přes den bez plen brzy, ale každé dítě je jiné. Jedno to zvládne v 18 měsících a jedno po 2. narozeninách (tak to bylo i u nás).
- Citovat
- Upravit
Malé je 21m a nejeví zájem, v létě jí nechám na zahradě bez plínky a třeba na to přijde. Staršího jsem taky vůbec neřešila, prostě zahodil plenu a bylo ze dne na denn někdy po 2 roce.
- Citovat
- Upravit
@katrih píše:
Ještě mě napadlo, dcera nechtěla nočník vůbec, ta rovnou na záchod. Tak zkusit koupit schůdky a zmenšující prkénko
To mě také napadlo.
Strašné si připadám, že selhávám. Snažím se i nějak vypozorovat, jak se chová, když čůrá, ale to už je pozdě a je to venku. Chápu, že jednou se to naučit musí…
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
Dej mu svátek, není na to ještě zralý
Mám dvojčata - jeden začal chodit na nočník ve 2 letech, ale i tak tam bylo milion nehod. Druhý do 2,5 let nočník uuuuplně na salámu, ale pak to zase šlo ráz naráz a téměř hned byl bez plen i na spaní. Dnes už to jsou šikovní skoroškoláci a to, kdy se odplenkovali už nikoho nezajímá
Každé dítě je jiné a i se naučí chodit na nočník v jiném věku ![]()
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
Je malej. Já jsem děti odplenkovala až před třetími narozeninami a bylo to bez stresu a ze dne na den.Sami si hlídali vyměšování, pouze prvních pár dní jsem připomínala než si zvykli a chodili automaticky. Kolikrát jsem zjistila že byli až podle plného nočníku.
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
Z mé zkušenosti 18 měsíců na kluka brzy, byla jsem ráda když se mi povedlo kluka odplenkovat po druhém roce, do 3 let v noci a stejně se občas pripocurnul i ve 4 letech…
U holek, mám 2 jsem s první valcila od 16 měsíců a trvalo to cca 2 měsíce, s mladší jsem počkala až si sama řekne, měli jsme doma nočník, aktivně do nej začala chodit ve 22 měsíci, ale do týdne přes den bez plen a další tyden už ji nechce ani na noc… ![]()
Nenuť ho, zbytečně se budeš nervovat…
- Citovat
- Upravit
Je malý. Prď na to. Kup ty natahovací plenky, jestli se chceš činit a když si vzpomeneš ho vysaď, jinak ale ať má plenku a nemusíte furt běhat domů prevlikat. A do budoucna si pořiď batůžek kde budeš mít náhradní dvoje slipky a dvoje tepláky. A kdyz pořídíš nějaký hezký dětský batůžek, může si to dokonce i nosit sám ![]()
Příspěvek upraven 09.05.20 v 09:02
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
Vždyť je ještě maličkej. Na syn 19 mesicu absolutně nechápe že vykonává nějakou potřebu natož aby seděl v klidu na nočníku, nechávám to na léto až bude teplo a i tak si myslím že mu to bude trvat než to pochopí.
- načítám...
- Citovat
- Zmínit