Dcera 9 chování

Napsat příspěvek
Velikost písma:
238
1.11.17 15:47

Ještě bych dodala, že když s ní hned po takovém chování mluvím a ptám se proč to dělá odpovídá, že si ani není vědomá co vlastně dělá zle… velice těžko se mi to popisuje, protože je to souhra tisíce věcí, které jako celek působí děsivě a kdyby to nebyla moje dcera odešla bych a nechtěla s ní mít nic společného.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
3739
1.11.17 15:47

Dcera mi vždy volá, když přijde ze školy. Řekne mi co nového, co bylo k jídlu a tak. Já jí povím, co by bylo potřeba pomoct a co by si měla udělat třeba v pokoji nebo tak. To udělá a pak si dělá školu. Když nemá kroužek. Když má kroužek, nic po ní nechci, jen má školní povinnosti a jde na kroužek. Až se sejdem doma, je to vždy stejné, povídáme, u toho chystáme večeři, pak se koupe nebo tak, kvoká s kamarádkami po síti, čte nebo přijde říct, že si pouští pc nebo tv. To má tak hodinu než jde spát. Řekla bych, že jí hodně udělá dobře, když tě bude mít pro sebe a budeš se jí věnovat tak, že bude mít pocit, že tě má aspoň chvíli sama pro sebe. :srdce: :hug: :kytka:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
3739
1.11.17 15:53

@problemova no, taky nám docela trvalo dceru přimět aby dělala co se má…prostě opakování je matka moudrosti a někomu to stačí říct jednou a jinému tisíckrát než na to dojde. U nás platilo, že když to prostě nebude, nebude mít ty privilegia (TV, mobil, PC). A měli jsme to taky kolem těch devíti let takto. A to chování bych fakt řekla že je tím, že na sebe prostě upozorňuje tou jinakostí, že má prostě málo pozornosti.
Povídej si s ní u všeho co děláte. Dcera se mnou třeba věší prádlo. Míváme velkou várku barevného a jednomu to zabere dobých dvacet minut. A u toho pokafráme všechno možné a zasmějeme se. Nebo když se koupu, ležím ve vaně a dcera napochoduje za mnou a ukazuje mi nějaké fotky, co si udělali s kamarádkami a povídáme si a tak…to ji naučí, že není potřeba se předvádět, protože pozornosti má dost.
Uvidíš, že to je jen období a bude to zase dobré. :hug:
A pak zas přijde něco ještě horšího, tak jak to vždycky bývá :hug: :mavam:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
238
1.11.17 15:54

@kontramatka všechno to zkusím a doufám, že se sama i trochu zklidní a bude víc pohodová.. prozatím je to spíš z extrému do extrému.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
5425
1.11.17 17:24
@kontramatka píše:
A největší debilita jsou podle mě ti youtubeři. Prosím zakladatelko tvou dceru to neskutečně ovlivňuje. Moje dcera je trochu starší, ale taky byly ty tendence, kdy to bylo strašně IN a vtipné a prostě víc než realita. Je to opravdu zhovadilost nechat děcko na to čumět. Dovol jí mobil na půl hodiny nebo hodinu. Nebo telku to samé. rači jí kup domů karimatku a švihadlo a skákací balón nebo co já vím. Ať si pouští videa o domácím cvičení a třeba s kámoškama něco zkouší a tak…pouštět si muziku, tančit, dělat prostě blbosti. Ale nečumět na youtubery.
Můžeš dojít do stadia, kdy poběží na wecko na poslední chvíli, protože se jí nechtěl odkládat mobil. Až tak daleko to může zajít. A moc bych za to nedala, že i tak hrozně mluví, protože normální komunikací marní čas, který může pročumět na telce nebo internetu. musíš stanovit pravidla. A být důsledná. A do očí při rozhovoru se nedívá z toho důvodu, že se cítí nejistá a pod tlakem. A to právě proto, že je omezená z těch technologických sraček.
Zahoďte to pryč.

Naprostý souhlas s oběma příspěvky do písmene. Můj názor je, že když není nálada a čas se věnovat dítěti, dostavují se důsledky 8)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
238
1.11.17 17:39

@Borůvka1990 mám čas i náladu, ale bohužel dcera je schopná se mnou jít i na wc jen, aby minutu nebyla sama a youtube je schopná si zapnout během minutky takže si nemyslím, že je to úplně neochotou… spíš o tom, aby se dokázala sama zabavit bez youtube a tv ;)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
5425
1.11.17 17:55
@problemova píše:
@Borůvka1990 mám čas i náladu, ale bohužel dcera je schopná se mnou jít i na wc jen, aby minutu nebyla sama a youtube je schopná si zapnout během minutky takže si nemyslím, že je to úplně neochotou… spíš o tom, aby se dokázala sama zabavit bez youtube a tv ;)

Hele já ti neporadim, nevím jaké máte finanční a časové možnosti na kroužky, výlety a pod… Tablet, mobil a pc bych jí zakázala ÚPLNĚ! A TV max hodinu denně. Zkus jí třeba zapsat do kreativního kroužku, ať něco vyrábí a pak to prodává, nebo rozdává :nevim: Ať čte babičkám v domově důchodců, prostě cokoliv.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
238
1.11.17 17:57

@Borůvka1990 kroužek máme jeden a to je judo 3× týdně… víc toho nestíháme, protože s úkoly apod. se docela lajdá a je to i tak docela náročné vše stíhat. Na čtení v domově je stydlín to by asi nešlo, i když prospěšné by to bylo, to ano :)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
5425
1.11.17 18:23
@problemova píše:
@Borůvka1990 kroužek máme jeden a to je judo 3× týdně… víc toho nestíháme, protože s úkoly apod. se docela lajdá a je to i tak docela náročné vše stíhat. Na čtení v domově je stydlín to by asi nešlo, i když prospěšné by to bylo, to ano :)

Až budeš mít čas, tak tam s ní choď a otrká se :nevim: Měla by poznat reálný svět :think: Na judo musí chodit 3krát týdně? :think: Nemůže chodit jen jednou týdně a přibrat dva další kroužky? ;)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
238
1.11.17 18:26

@Borůvka1990 omezit judo nejde, je to koncept, kdy mají jednou techniku, pak zápasy a trénink… pokud nechodí na vše ty děcka ji zmasakrují :mrgreen: a abych nevypadal jako šílená matka tak tohle si vybrala ona sama… je taková řekněme živější a tam se může dosytosti vyřádit ;) ale jo postupně jí zkusím tu tv a youtube víc a víc vytěsňovat… nechci mít doma závisláka

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
5425
1.11.17 18:41
@problemova píše:
@Borůvka1990 omezit judo nejde, je to koncept, kdy mají jednou techniku, pak zápasy a trénink… pokud nechodí na vše ty děcka ji zmasakrují :mrgreen: a abych nevypadal jako šílená matka tak tohle si vybrala ona sama… je taková řekněme živější a tam se může dosytosti vyřádit ;) ale jo postupně jí zkusím tu tv a youtube víc a víc vytěsňovat… nechci mít doma závisláka

Aha tak to judo chápu, to jí prospěje. Akorát-teď se ale nezlob, zkus se zamyslet nad předposlední větou 8) Ty jí to jako rodič přece můžeš zakázat, jakýpak ZKUSÍM vytěsňovat ;)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
14064
1.11.17 19:48

Já dělám experiment krutomatky, zavedla jsem pěkně se začátkem školního roku, že přes týden se nebude doma pouštět nic /ani počítač, ani tablet, TV nemáme vůbec/. Až o víkendu (včetně pátku). Protože reálně na to není příliš času a za druhé nechci, aby se děti tomuhle věnovaly denně. Zvlášť u nejmenšího /4 roky/ to vedlo ke strašným scénám a u těch starších /6 a 8/ si zas představuju, že půjdou ven nebo si budou hrát nebo něco budeme aktivně dělat. Takže u nás si o tom v týdnu jen povídáme, já je pěkně ujistím, že o víkendu si určitě zahrajou minecraft a raymana, že určitě stáhnu nějaký film. A jde to. Když jsou nějaké námitky, tak jim připomenu, že já taky nesedím u počítače ve všední den, ale věnuju se svým koníčkům /uklízení a praní :D /

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
5
1.11.17 23:29

Nemyslím si, že by dcera v devítiti musela mít armádní režim.
Omezit internet na určitou dobu denně sice není špatný nápad, ale všeho s mírou. Nechce to vnímat internet jako prvoplánové zlo, ale chce to pochopit, co vše na něm dítko dělá. Existuje spousta stránek s dětskými hrami, ve kterých líčí a obléká různé postavy, jezdí na koni, propojuje bubliny a podobně. U takových neškodných blbin se člověk ani zajímat nemusí. Pak ale existuje právě YouTube atd. Tam je to o vyhledávání kvalitního obsahu. Já sama se občas ráda podívám na spoustu autorů a věřte nebo ne, všichni vážně zlo nejsou. Chce to jenom si s děckem popovídat o tom, co sleduje, proč to dělá a jestli si myslí, zda je to, co dělá youtuber, dobře. Popř. vysvětlit, co youtuber říká. Bohužel, pro takhle malá děcka se toho najde na YouTube málo. I tak se ale může koukat na tvůrce jako je Kovy =)
Televizi bych zase řešila tím, že bych si s ní popovídala o obsahu. Děcka nejsou tak hloupá, aby nepoznala,,teen" film od reality, případně si porovnala svůj věk a věk hlavní hvězdy.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
3739
2.11.17 09:26

@problemova Ahoj, já si myslím, že když svou holčičku naučíš chápat, že ji to nijak neobohacuje, naopak spíš dehonestuje její dětský svět, tak se sama zaměří na to, co je pro ni bližší, holčičkové hry, kreativní videa a podobně. Závislost nesmíš dopustit právě tím, že bude mít na tento druh zábavy vytyčený večerní čas, kdy jsou splněné povinnosti, proběhla nějaká zábava, hra, koníček, večeře, hygiena a zbývá prostor do doby usínání. Tam zařaď tohle. A ještě bych tě upozornila z vlastní zkušenosti, ať nedovolíš své dceři nikdy nikde cokoliv o sobě zveřejňovat, kdekoliv se přihlašovat a s kýmkoliv cizím komunikovat. A to jí řekni tak důrazně, aby bylo jasné, že toto nelze porušit. Pokud by někdy něco chtěla, tak ať s tím za tebou přijde a podíváte se na to spolu co a jak.
Určitě bude zas dobře. :mavam:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
196
23.11.17 19:04

@problemova Tak když si to myslíš, tak bys taky měla jenom sedět doma. Fakt nechápu jak někteří rodiče omezují dítě pod záminkou jednoho únosu za rok…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Zkušenosti a hodnocení

Chrastítko Špendlík

• (4.6) + 67 recenzí

Dudlík Perfect

• (4.7) + 53 recenzí