Dcera a žárlení?

• Fotoalbum (0)
  • Sledovat e-mailem
  • Přidat k oblíbeným
  • Zapnout podpisy
  • Hledání v tématu
81
12.4.16 13:21

Dcera a žárlení?

Ahoj, mám dvě dcery - starší 4,5 roku a mladší 16 měsíců, do teď to bylo celkem v klidu, poslední dobou začla starší žárlit, říká že jí nic nedovolim, pak že nic nesmí. Přitom se člověk snaží se jí věnovat, podnikat výlety, chodit mezi děti, a jí je to pořád málo. Teď jsme jí zaplatili plavání ve školce, a to říká že nechce, a je od té doby více plačtivá, dnes byli po třetí, když příjde z plavání je nadšená, ale zároveň řekne že příště jít nechce, ve školce říkali paní učitelky, že je teď více plačtivější. Plavání jí tedy asi zrušim. a co dělat, když stále brečí? kvůli všemu, když se jí na něco zeptám, tak začne brečet, že jsem se jí ptát neměla…Někdy už jsem z toho zoufalá, ve školce brečí i pro mě, ale když jsme někde, tak se ke mně nechová hezky, i mamka si toho všimla..tak nevim…nebylo klidnější mít jedno dítě?? :-)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Napsat příspěvek

Reakce:

Velikost písma:
20
12.4.16 13:42

:hug: jejda drobecek. Jeden z duvodu proc chci jen jedno dite zatim mam 6ti mesicni holcicku a obavam se ze kdyz se rozhodnem pro druhe tak prvni bude „odstrcena“ ono o miminko se musi clovek fakt otacet ale vem si kolik rodin ma vic jak dve deti. Mozna ma jen takove obdobi snaz se ji venovat jeste o trosku vic a nebo vem jen ji na zmrzku ujistit ze ji mas stejne rada jako driv. Tak bych to asi udelala ja… Ale jak sem psala mam prvni miminko a zkusenosti zadny. Snad je to jen nejaky obdobi no.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
463
12.4.16 13:43

@NikolinkaK Určitě je dobré najít si čas jen pro ni-mladší dát babičce nebo manželovi pohlídat a podniknout něco zábavného jen s tou starší-aby věděla, že je tu máma teď jen pro ní. Moje děti na sebe žárlí pořád, jeden si přisedne, že se chce pomazlit a druhý už je v mžiku u nás…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1049
12.4.16 14:39

Pokud je plačtivá tak je to o stavu psychiky a ne uplně o žárlení… tohle si myslím, že je větší problém než kdyby klasicky žárlila… otázkou je zda pláče že si vymrčuje nebo, že opravdu taková pesimistka je

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
12.4.16 15:41

Urcite to muze byt i zarlenim. U malych deti clovek casto nepozna, co se deje. Nekdy to nevedi ani ony samy. Za sebe ti muzu vrele doporucit knizku pro deti „Ferda a jeho Emusaci“. Najdes to na netu, jsou k tomu i povidani. Je to pro deti od 4 let a je to pro rozvoj emocni inteligence. Moji dceri jeste nejsou 3, synovi je rok. A radi si v tom cteme. Dcera je hodne emotivni ve vsech smerech, hodne to projevuje treba i placem. Myslim, ze taky zarli. K ty knizce je i hracka zabak a nekolik much, ktere prave symbolizuji zakladni detske emoce. Emmicka kazdou mouchu zna, vi, co je to za emoci a kdyz se tak citi, tak treba jen ukaze tu mouchu. Jsou tam pohadky o detskych emocich, deti se s tim uci pracovat, rikame si, co to znamena, jak se to projevuje atd. No psala bych dlouho. Zkusi si o tom neco precist. Mohlo by to i tvoji dcerce pomoci pojmenovat, co se ji vlastne deje :)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
81
12.4.16 21:27

Moc všem děkuji…musím to nějak zkoušet.. na tu knihu se podívám :-)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Aktuálně na Instagramu

Podle rozsáhlé norské studie mají nejstarší děti v rodině v průměru vyšší IQ než jejich mladší sourozenci. Důvod? Najdete na Instagramu.

Poradna dětského psychologa

Ikona - Václav Mertin

PhDr. Václav Mertin