Dcera bere pervitin

Nickina6
23.6.21 17:18

Dcera bere pervitin

Zjistila jsem že moje dcera bere drogy. Už celkem pravidelně, pervitin, občas si dá i extázy a hulí trávu. Myslím si že už to svinstvo bere cca rok. Má však 2 letého syna. Nyní řeším jak se zachovat dál. Chtěla jsem po ní aby nastoupila do léčebny nebo alespoň takové ty konzultace, ale stále se ohrazuje, že není feťák jen proto, že si občas dá pervitin nebo extázy. Dokonce si asi před půl rokem našla přítele, taky feťák.. Nyní řeším dilema. Jestli mám jít na sociálku a nahlásit to. Mám o malého strach. Dcera pomoct nechce a vím, že pokud ona sama nebude chtít nic nezmůžu. Ale nechci v tom nechat vnuka. Mám strach že se něco stane. A také mám strach, že když toto vše někde nahlásím, že se to všechno ještě zhorší. Poraďte mi prosím jak bych se měla zachovat. Mnohokrát děkuji.

• Citovat
  • Upravit
Napsat příspěvek

Reakce:

Velikost písma:
Anonymní
23.6.21 17:21

Kolik je dceři? Jsi si tím opravdu jistá? Pokud ano, šla bych na sociálku. Sice pravděpodobně ztratíš dceru, ale budeš mít aspoň trochu v sobě útěchu, že jsi tomu nepřihlížela.. co otec dítěte?

• Citovat
  • Upravit
meduzka23
23.6.21 17:21

Asi bych jí trochu pohrozila. Každý měsíc test a pokud bude pozitivní jdu na sociálku. Jenže se obávám, že ani ta sociálka s tím moc nezmůže. Znám jednu, která si perník střílí cca 15let a do teď vychovává syna. Tomu klukovi už je něco kolem 7.

• Citovat
  • Upravit
2586
23.6.21 17:37

@meduzka23 Znám podobný příběh, ale s menším dítětem. Babička to nahlásila a jediný efekt je, že se nestýkají.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1210
23.6.21 17:39
@meduzka23 píše:
Asi bych jí trochu pohrozila. Každý měsíc test a pokud bude pozitivní jdu na sociálku. Jenže se obávám, že ani ta sociálka s tím moc nezmůže. Znám jednu, která si perník střílí cca 15let a do teď vychovává syna. Tomu klukovi už je něco kolem 7.

Asi taky tak.. Jen bych tu dobu z měsíce zkrátila když Teda tvrdí, že není žádný fetak..

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Anonymní
23.6.21 18:19

@Nickina6 to je strašný :,( Řekla bych jí ať myslí na malýho. To, že teď bere jen občas neznamená, že tomu nepropadne(je to hodně návykové a pokud má někdo sklony k zavyslostem, tak to nemusí dopadnout dobře). Asi bych jí pohrozila sociálkou. A pokud možno bych se jí snažila zhnusit toho jejího partnera (fetaka). Když se nebude s těmi lidmi stýkat tak nebude mít potřebu fetovat.

• Citovat
  • Upravit
51
23.6.21 18:42

Odkud jste? …..Za sebe bych vam poradila obratit se na nejake kontaktni centrum, kde se zabyvaji zavislosti. Urcite by vam poradili.
Ja sama sem si tim prosla, dite jsem tedy nemela, ale byla jsem v lecebne a chodim do dolecovaciho centra.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
33598
23.6.21 18:52
@Anonymní píše:
Kolik je dceři? Jsi si tím opravdu jistá? Pokud ano, šla bych na sociálku. Sice pravděpodobně ztratíš dceru, ale budeš mít aspoň trochu v sobě útěchu, že jsi tomu nepřihlížela.. co otec dítěte?

Asi bych taky šla, ale proč jsi anonym?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
9166
@Nickina6 píše:
Zjistila jsem že moje dcera bere drogy. Už celkem pravidelně, pervitin, občas si dá i extázy a hulí trávu. Myslím si že už to svinstvo bere cca rok. Má však 2 letého syna. Nyní řeším jak se zachovat dál. Chtěla jsem po ní aby nastoupila do léčebny nebo alespoň takové ty konzultace, ale stále se ohrazuje, že není feťák jen proto, že si občas dá pervitin nebo extázy. Dokonce si asi před půl rokem našla přítele, taky feťák.. Nyní řeším dilema. Jestli mám jít na sociálku a nahlásit to. Mám o malého strach. Dcera pomoct nechce a vím, že pokud ona sama nebude chtít nic nezmůžu. Ale nechci v tom nechat vnuka. Mám strach že se něco stane. A také mám strach, že když toto vše někde nahlásím, že se to všechno ještě zhorší. Poraďte mi prosím jak bych se měla zachovat. Mnohokrát děkuji.

https://www.expres.cz/…-zpravy_lare
Něco s tím dělej, ať to nedopadne podobně. Ještě teď mám husí kůži…
Vzala bych si vnuka třeba do péče, dokud se dcera nevzpamatuje. Znám i případ, kdy to jedna rodina takto řešila, dcera sla na léčení, ale už se k dítěti moc nehlásila

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
33598
@Anonymní píše:
@Nickina6 to je strašný :,( Řekla bych jí ať myslí na malýho. To, že teď bere jen občas neznamená, že tomu nepropadne(je to hodně návykové a pokud má někdo sklony k zavyslostem, tak to nemusí dopadnout dobře). Asi bych jí pohrozila sociálkou. A pokud možno bych se jí snažila zhnusit toho jejího partnera (fetaka). Když se nebude s těmi lidmi stýkat tak nebude mít potřebu fetovat.

Ty to stejný, proč se schováváte za anonym? Vždyť nepíšete ani jedna nic citlivého :nevim:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
3899
23.6.21 19:04

Já bych ji neudavala, socialka tam dojde na kontrolu a pokud se +- normálně stará, nezjistí vůbec nic. Možná ji pak budou hlídat, ale ani tím bych si nebyla stopro jistá. A dcera se se zakladatelkou nejspíš přestane stýkat, takže zakladatelka přijde o možnost situaci monitorovat.

Já bych co nejvíc hlídala, jestli se neschyluje k nějakému průšvihu (nenechává dítě doma v noci samotné? Nevodi si domů pochybné existence, které by dítě ohrožovaly? Má dítě co jíst? Nechodí do školy špinavé?) a socialku informovala až tehdy, kdy by byla situace neúnosná.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
2383
23.6.21 19:51

Už tu padla otázka, co biologický otec dítěte. Jestli je co k čemu a o syna se zajímá, obrátila bych se na něj. V téhle situaci bude asi jediný, kdo reálně něco zmůže - mohl by syna dostat do své péče.

Jinak je to hrozná situace. Dcera do léčebny jen tak sama od sebe nepůjde. A je mi smutno z toho, že u nás podle příspěvků výše sociálka klidně nechá dítě feťákům a dál se nestará.

Jako babička bych se v každém případě zaměřila na to, aby vnuk nestrádal. Sice si ho možná nebudeš moct vzít k sobě, ale můžeš mu pomoct aspoň tak, že pro něj budeš tou, na kterou se může v životě spolehnout. Plus bych samozřejmě pravidelně kontrolovala, jestli mu neubližují, má co jíst, co na sebe atd.

Určitě bych se s dcerou snažila udržet aspoň nějaký vztah. Když s ní ztratíš kontakt, přijdeš automaticky i o vnuka a kdo ví, co s ním pak bude.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1134
24.6.21 06:49

Sociálka s tím nice dělat nebude podle zákona má i fetka nárok na dítě, bohužel. Pokud má dítě kde spát, co jíst, není mlácené nebo týrané (zatím) tak na to nemají páky :zed:

Zašla bych do centra kde pomáhají příbuzným feťáků poradí ti co a jak a co bude ve vaší situaci nejlepší. Exmanžel začal po rozvodu fetovat, po 4 letech je z normálního pracujícího chlapa vyfetlá troska bez domova, která krade kde se dá, o syna naštěstí nejeví zájem

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Psychologická poradna pro snažící se, těhotné i maminky

Ikona - Lucie Machová

Mgr. Lucie Machová