Dcera chce začít podnikat

• Fotoalbum (0)
  • Sledovat e-mailem
  • Přidat k oblíbeným
  • Zapnout podpisy
  • Hledání v tématu
Anonymní
3.4.23 18:35

Dcera chce začít podnikat

Dobrý den maminky. Má dcera (21 let) si plánuje otevřít kavárnu. Zrovna v jedné pracuje a říkala že se chce posunout dále. Jenomže mě se to nelíbí. Podle mě by bylo lepší zůstat zaměstnaná, jít si po směně z práce domů a ve volném čase nic neřešit. Vím, že podnikající neplatí daně, sdírají zaměstnance z kůže a chovají se jako hovada. Já nechci aby má dcera byla takováto. Sice tam bere asi 20 tisíc čistého, ale to je za mě pro člověka, který bydlí sám až až. Trocha skromnosti by neuškodila. Ke skromnosti jsem ji vždy vychovávala. Od 15ti chodí na brigády aby si vyzkoušela poctivou práci. V mém okolí nikdo nepodniká, takže to nemohla od nikoho okoukat. Jenomže se obávám, že její motivací jsou peníze, a jak jistě víte, peníze s lidmi dokážou dělat hnusné věci. Chci aby z mé dcery byl slušný a pracující člověk.
Nevím jak ji to rozmluvit. Zakázat ji to bohužel nemůžu a nechci si s ní pokazit vztah. Jenomže pokud se dostaví úspěch, tak peníze s ním spojené ji zničí.
Nechci aby to vyznělo nějak špatně, jenom nechci aby se z mé dcery nestal nějaké hovado které nepřináší žádnou hodnotu společnosti.

• Citovat
  • Upravit
Napsat příspěvek

Reakce:

Velikost písma:
35547
3.4.23 18:42
@Anonymní píše:
Dobrý den maminky. Má dcera (21 let) si plánuje otevřít kavárnu. Zrovna v jedné pracuje a říkala že se chce posunout dále. Jenomže mě se to nelíbí. Podle mě by bylo lepší zůstat zaměstnaná, jít si po směně z práce domů a ve volném čase nic neřešit. Vím, že podnikající neplatí daně, sdírají zaměstnance z kůže a chovají se jako hovada. Já nechci aby má dcera byla takováto. Sice tam bere asi 20 tisíc čistého, ale to je za mě pro člověka, který bydlí sám až až. Trocha skromnosti by neuškodila. Ke skromnosti jsem ji vždy vychovávala. Od 15ti chodí na brigády aby si vyzkoušela poctivou práci. V mém okolí nikdo nepodniká, takže to nemohla od nikoho okoukat. Jenomže se obávám, že její motivací jsou peníze, a jak jistě víte, peníze s lidmi dokážou dělat hnusné věci. Chci aby z mé dcery byl slušný a pracující člověk.
Nevím jak ji to rozmluvit. Zakázat ji to bohužel nemůžu a nechci si s ní pokazit vztah. Jenomže pokud se dostaví úspěch, tak peníze s ním spojené ji zničí.
Nechci aby to vyznělo nějak špatně, jenom nechci aby se z mé dcery nestal nějaké hovado které nepřináší žádnou hodnotu společnosti.

A kde na to chce vzít peníze?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
74219
3.4.23 18:43
@Anonymní píše:

Mám spolužačku, které se její sen povedl. Má celkem známou malou kavárnu v krajském městě a funguje ji to léta hezky. Začínala možná v podobném věku. Vybudovala si síť zákazníků, kteří se vrací.
Nechej to na dceři, ať nasměruje svůj život, kde chce. Slušný pracující člověk může i podnikat. Pokud má kapitál. Je jedno, jak ho použije.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Tala20
3.4.23 18:44
@Anonymní píše:
Vím, že podnikající neplatí daně, sdírají zaměstnance z kůže a chovají se jako hovada. … Jenomže se obávám, že její motivací jsou peníze, a jak jistě víte, peníze s lidmi dokážou dělat hnusné věci. … Jenomže pokud se dostaví úspěch, tak peníze s ním spojené ji zničí.

Opožděný aprílový žert?

• Citovat
  • Upravit
@JancaS84 píše:
A kde na to chce vzít peníze?

něco našetřeno má, buď si chce vzít úvěr nebo si pronajmout už zařízenou kavárnu

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
35732

Jak se jmenovala ta, co měla dvě dcery a syna a nechtěla aby ty holky dělaly nic a ta jedna se učila švédsky nebo jak to bylo? Dost mi to ten styl připomíná :mrgreen:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
3.4.23 18:45
@Kelsey píše:
Mám spolužačku, které se její sen povedl. Má celkem známou malou kavárnu v krajském městě a funguje ji to léta hezky. Začínala možná v podobném věku. Vybudovala si síť zákazníků, kteří se vrací.
Nechej to na dceři, ať nasměruje svůj život, kde chce. Slušný pracující člověk může i podnikat. Pokud má kapitál. Je jedno, jak ho použije.

jenomže já vím jak podnikatelé šidí daně platy atd

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
2583
3.4.23 18:45

To zní jak od Meh, že by se vrátila? :D

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
35547
3.4.23 18:47
@ilonkaambrozova píše:
něco našetřeno má, buď si chce vzít úvěr nebo si pronajmout už zařízenou kavárnu

Tak to by mě vadilo asi nejvíc, že by se zadlužila.
Ale nejspíš ti nezbyde nic jinýho než ji si nechat nabít pusu. Ale třeba ji to vyjde.
Hlavně bych ji ničím nerucila při půjčce.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
6663
3.4.23 18:47
@pikola píše:
Jak se jmenovala ta, co měla dvě dcery a syna a nechtěla aby ty holky dělaly nic a ta jedna se učila švédsky nebo jak to bylo? Dost mi to ten styl připomíná :mrgreen:

Myslíš meh? :D Jojo, zní to přesně tak. (ta tedy v závěru své místní „kariéry“ přiznala, že celou dobu trollila, tak těžko říct, jak je to tady)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
74219
3.4.23 18:48
@Tala20 píše:
Opožděný aprílový žert?

Spíš čichám, že je to zas provokující pisálek a bude nějaká reportáž o podnikatelích.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
35732
3.4.23 18:48
@ilonkaambrozova píše:
jenomže já vím jak podnikatelé šidí daně platy atd

Tak jestli jsi jí slušně vychovala, proč by to dělala? Jen aby nevybočila náhodou z řady zajetých kolejí a nedejbože aby se měla v životě dobře!!

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
35732
3.4.23 18:49
@klamonožka píše:
Myslíš meh? :D Jojo, zní to přesně tak. (ta tedy v závěru své místní „kariéry“ přiznala, že celou dobu trollila, tak těžko říct, jak je to tady)

Jj, přesně tenhle styl

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
74219
3.4.23 18:50
@pikola píše:
Jak se jmenovala ta, co měla dvě dcery a syna a nechtěla aby ty holky dělaly nic a ta jedna se učila švédsky nebo jak to bylo? Dost mi to ten styl připomíná :mrgreen:

Blběna Meh.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Anonymní
3.4.23 18:50
@Anonymní píše:

Jestli chce podnikat, tak at podniká stejně ji to nerozmluvíš, ale je otázkou zda má peníze do začátku.
Známa taky podnikala, jenže v oboru, který dnes už prostě nevynáší… Takže ji zůstal dluh - několik stovek tisíců a podnik musela zavřít.
Znám ale i lidí, kterým to nejspíš vynáší i když nechápu jak. V zahradnictví kde se musejí sypat peníze do rostlin, x krát přesadit, substrát něco stojí, květináče, voda, elektřina, brigádnici.
Zaměřují se pouze na jeden druh rostlin, mají velkoprodejnu, takže jejich zákazníci si od nich koupí rostlinu za 200 kč a vzápětí ji prodávají nám zákazníkům za 600 kč - tedy jejich zákazníci vydělají, jak vydělají oni nechápu…
I když brigádníky odrbávají a sebe rozmazlují

• Citovat
  • Upravit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat