Dcera chce začít podnikat

Napsat příspěvek
Velikost písma:
20903
3.4.23 19:33
@Anonymní píše:
Dobrý den maminky. Má dcera (21 let) si plánuje otevřít kavárnu. Zrovna v jedné pracuje a říkala že se chce posunout dále. Jenomže mě se to nelíbí. Podle mě by bylo lepší zůstat zaměstnaná, jít si po směně z práce domů a ve volném čase nic neřešit. Vím, že podnikající neplatí daně, sdírají zaměstnance z kůže a chovají se jako hovada. Já nechci aby má dcera byla takováto. Sice tam bere asi 20 tisíc čistého, ale to je za mě pro člověka, který bydlí sám až až. Trocha skromnosti by neuškodila. Ke skromnosti jsem ji vždy vychovávala. Od 15ti chodí na brigády aby si vyzkoušela poctivou práci. V mém okolí nikdo nepodniká, takže to nemohla od nikoho okoukat. Jenomže se obávám, že její motivací jsou peníze, a jak jistě víte, peníze s lidmi dokážou dělat hnusné věci. Chci aby z mé dcery byl slušný a pracující člověk.
Nevím jak ji to rozmluvit. Zakázat ji to bohužel nemůžu a nechci si s ní pokazit vztah. Jenomže pokud se dostaví úspěch, tak peníze s ním spojené ji zničí.
Nechci aby to vyznělo nějak špatně, jenom nechci aby se z mé dcery nestal nějaké hovado které nepřináší žádnou hodnotu společnosti.

Je dobře, ze jsou děti schopné se posunout mimo de*bilitu, neschopnost a omezené vnímání světa svých rodičů.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
53518
3.4.23 19:36

Spíš bych se bála, aby jí to šlapalo a uživila se  :nevim:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
26
3.4.23 19:53

Tyjo, já nemám slov. To myslíte vážně? Nechte svoji dceru, ať si jde za svým snem, každý není tak omezený proboha. S manželem se staráme o rodinou firmu, kterou založil můj otec a začínal od nuly, měl exekuce. S poctivostí a pracovitostí nejdál dojdeš, tak mě to táta učil. Nyní máme firmu, která živí přes 50 lidí a v Česku a na Slovensku jsme top. Pokud někdo šidí lidi, zaměstnance, tak se mu to vymstí. My děláme pro zaměstnance první poslední, všechno máme správně a legálně ošetřené. Moji rodiče si splnili sen a žijí v zahraničí a my s manželem pokračujeme. Snad to budeme dělat tak dobře jako oni.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Aleriga
3.4.23 19:54
@pikola píše:
Jak se jmenovala ta, co měla dvě dcery a syna a nechtěla aby ty holky dělaly nic a ta jedna se učila švédsky nebo jak to bylo? Dost mi to ten styl připomíná :mrgreen:

Meh něco je zpět.

• Citovat
  • Upravit
4383
3.4.23 19:57

Promiň ale to že dcera bude podnikat, z ní nemusí udělat hovado. To je pak o člověku a ne o tom, co dělá…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
101751
3.4.23 20:00
@Lu66 píše:
Promiň ale to že dcera bude podnikat, z ní nemusí udělat hovado. To je pak o člověku a ne o tom, co dělá…

Podnikání ne, ale musíme doufat, že to nebudou geny po matce :think:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
222
3.4.23 20:10

To je mech, jak vyšitej :D

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
21416
3.4.23 21:21
@Anonymní píše:
Dobrý den maminky. Má dcera (21 let) si plánuje otevřít kavárnu. Zrovna v jedné pracuje a říkala že se chce posunout dále. Jenomže mě se to nelíbí. Podle mě by bylo lepší zůstat zaměstnaná, jít si po směně z práce domů a ve volném čase nic neřešit. Vím, že podnikající neplatí daně, sdírají zaměstnance z kůže a chovají se jako hovada. Já nechci aby má dcera byla takováto. Sice tam bere asi 20 tisíc čistého, ale to je za mě pro člověka, který bydlí sám až až. Trocha skromnosti by neuškodila. Ke skromnosti jsem ji vždy vychovávala. Od 15ti chodí na brigády aby si vyzkoušela poctivou práci. V mém okolí nikdo nepodniká, takže to nemohla od nikoho okoukat. Jenomže se obávám, že její motivací jsou peníze, a jak jistě víte, peníze s lidmi dokážou dělat hnusné věci. Chci aby z mé dcery byl slušný a pracující člověk.
Nevím jak ji to rozmluvit. Zakázat ji to bohužel nemůžu a nechci si s ní pokazit vztah. Jenomže pokud se dostaví úspěch, tak peníze s ním spojené ji zničí.
Nechci aby to vyznělo nějak špatně, jenom nechci aby se z mé dcery nestal nějaké hovado které nepřináší žádnou hodnotu společnosti.

Meh56 ty jsi zpátky? 8o

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
5683
4.4.23 07:44

Ty jsi troll ala hovado.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
56505
4.4.23 07:57

Je to Me57h. :lol: Starý troll. :lol:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1305
4.4.23 08:00

Svatá prostato 8o

Já bych se spíš bála, jestli kavárna je v dnešní době to pravé, ono kapučino za 75 si moc lidí dovolit nemůže a asi to spíš v dohledné době bude jen horší…

Peníze člověka nezkazí. Peníze jsou jen prostředek, který člověku dává možnosti. Když je někdo blbec, peníze mu dají víc možností, jak to projevit.
Stejně tak chudoba není to samé jako střídmost, nebo pokora. Z nikoho to slušného člověka neudělá, spíš naopak.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Uslava
4.4.23 08:52
@Kristy45 píše:
Tyjo, já nemám slov. To myslíte vážně? Nechte svoji dceru, ať si jde za svým snem, každý není tak omezený proboha. S manželem se staráme o rodinou firmu, kterou založil můj otec a začínal od nuly, měl exekuce. S poctivostí a pracovitostí nejdál dojdeš, tak mě to táta učil. Nyní máme firmu, která živí přes 50 lidí a v Česku a na Slovensku jsme top. Pokud někdo šidí lidi, zaměstnance, tak se mu to vymstí. My děláme pro zaměstnance první poslední, všechno máme správně a legálně ošetřené. Moji rodiče si splnili sen a žijí v zahraničí a my s manželem pokračujeme. Snad to budeme dělat tak dobře jako oni.
:potlesk: Ale moc takových firem není. Bohužel.
  • Citovat
  • Upravit
boricmytu
4.4.23 10:09
@Anonymní píše:

No to je názor, dcera se chce v životě někam posunout a tím se vzdělávat a získat rozhled a ty na to máš takový názor?

• sdíráme zaměstnance (nenutíme je do práce chodit, chodí dobrovolně, ba naoipak vytváříme pracovní místa, která by jinak nebyly)
  • chováme se jak hovada (tohle nechápu, ale je to tvůj úhel pohledu, ale spíše bych to přisuzoval osobnosti jednotlivce, jak takto házet vše do jednoho pytle))

Podle mě by jsi ji v tom měla podpořit, ono to vyjít může a nemusí, ale když vidí, že dostane 20000měsíčně a kavárně vydělá 100 000 měsíčně, tak chápu, že ji to láká.
Na druhou stranu to nikdy není tak jednoduché, jak to začínající podnikatel vidí, protože se dívá jen na pozitiva, ale negativa potlačuje, protože je to v tu dobu jeho sen, který si nechce pokazit.

Co by za to spousta rodičů dala, kdyby jejich dítě mělo chuť pracovat na sebe a to v tomto případě bez rizika nějakého velkého prodělání peněz (ve výsledku to může dopadnou šul-nul) a je to, kavárna nepotřebuje investice v řádech statisíců.

• Citovat
  • Upravit
33751
4.4.23 10:14
@Anonymní píše:
Dobrý den maminky. Má dcera (21 let) si plánuje otevřít kavárnu. Zrovna v jedné pracuje a říkala že se chce posunout dále. Jenomže mě se to nelíbí. Podle mě by bylo lepší zůstat zaměstnaná, jít si po směně z práce domů a ve volném čase nic neřešit.Vím, že podnikající neplatí daně, sdírají zaměstnance z kůže a chovají se jako hovada. Já nechci aby má dcera byla takováto.Sice tam bere asi 20 tisíc čistého, ale to je za mě pro člověka, který bydlí sám až až. Trocha skromnosti by neuškodila. Ke skromnosti jsem ji vždy vychovávala. Od 15ti chodí na brigády aby si vyzkoušela poctivou práci. V mém okolí nikdo nepodniká, takže to nemohla od nikoho okoukat. Jenomže se obávám, že její motivací jsou peníze, a jak jistě víte, peníze s lidmi dokážou dělat hnusné věci. Chci aby z mé dcery byl slušný a pracující člověk.

Cože? Na to si přišla jak? Nech dceru, atˇsi dělá co chce, jestli sis nevšimla, je dospělá. Tvoje názory jsou dost šílený 8o

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
80125
4.4.23 10:20

@Cenarius Klid, podle způsobu vyjadřování je to jasná Meh. A ta při odchodu přiznala trolleni pro vlastní zábavu.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat