Pohovor po delší pauze
- Fotoalbum (0)
- Sledovat e-mailem
- Přidat k oblíbeným
- Zapnout podpisy
- Hledání v tématu
- Sledovat eMimino.cz
Reakce:
@Anonymní píše:Řekla bych třeba, že jsi se starala o nemocného člena rodiny nebo tak.
Potřebovala bych poradit, jak se připravit na pohovor.Jsem už pár měsíců bez práce..předchozí zaměstnání mě ničilo jak psychicky, tak i fyzicky a potřebovala jsem se dát trochu do pořádku, jenže nevím, jestli na pohovoru odpovědět upřímně, protože se bojím, že by mě nepřijali..Trpím hodně na úzkosti, ale práci už opravdu potřebuji..
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
Tak záleží, jestli sis vybrala něco úplně jiného, než byla ta práce předtím. To se dá říct tak, že sis uvědomila, že ta práce předtím nebyla úplně pro tebe a že sis pak nechala nějaký čas na rozmýšlenou, jakým směrem se dál vydat, oslí můstek proč sedíš zrovna na pohovoru u nich. Jestli to je ale úplně stejná pozice, tak by tohle znělo dost divně ![]()
P. S.: Zrovna budu nastupovat do nové práce, totální změna po 20 letech. Úzkostnou povahu mám taky, bobky z té změny a nejistoty solidní, ale co už, sedět v koutě ničemu nepomůže. Tak držím palce ![]()
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
Normálně použij ty moderní fráze o vyhoření (což nebudeš daleko od pravdy). Otevřeně se teď o tom mluví i na vysokých manažerských úrovních, nemělo by je to zaskočit. Příprav si to vysvětlení a potřebné obraty předem, ať tam něco nekoktáš, ale naopak ať pusobis dojmem, ze ta pauza byla pro tebe přínosná.
Prostě jim to podej jako výhodu, ze v tobě by získali “odpocateho” a již vyrovnaného člověka, který si to vyhoření prošel, zná už to riziko a teď se děsně těší do nové práce ![]()
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
@vulpes píše:
Normálně použij ty moderní fráze o vyhoření (což nebudeš daleko od pravdy). Otevřeně se teď o tom mluví i na vysokých manažerských úrovních, nemělo by je to zaskočit. Příprav si to vysvětlení a potřebné obraty předem, ať tam něco nekoktáš, ale naopak ať pusobis dojmem, ze ta pauza byla pro tebe přínosná.
Prostě jim to podej jako výhodu, ze v tobě by získali “odpocateho” a již vyrovnaného člověka, který si to vyhoření prošel, zná už to riziko a teď se děsně těší do nové práce
To bych teda neradila…
Chápu, jak to myslíš, ale mám pocit, že všeobecný názor je spíš opačný: jednou slabý kus, vždycky slabý kus. To stejně můžeš říct, že někdo bude pozitivně vnímat, když se mu uchazeč vrátil z vězení, protože „už je potrestaný a teď teda bude sekat dobrotu“ - takhle fakt většina lidí neuvažuje. ![]()
Takže já bych šla spíš cestou hodit to na potřebu změny, seberozvoje (pokud můžeš doložit nějaký kurz, zlepšený jazyk, tim líp), kdyby se náhodou ptali, ale je možný, že se ani nezeptají, lidí je furt málo, nijak se do nich neryje. ![]()
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
@Tomie píše:
To bych teda neradila…Chápu, jak to myslíš, ale mám pocit, že všeobecný názor je spíš opačný: jednou slabý kus, vždycky slabý kus. To stejně můžeš říct, že někdo bude pozitivně vnímat, když se mu uchazeč vrátil z vězení, protože „už je potrestaný a teď teda bude sekat dobrotu“ - takhle fakt většina lidí neuvažuje.
Takže já bych šla spíš cestou hodit to na potřebu změny, seberozvoje (pokud můžeš doložit nějaký kurz, zlepšený jazyk, tim líp), kdyby se náhodou ptali, ale je možný, že se ani nezeptají, lidí je furt málo, nijak se do nich neryje.
Naprosto souhlas. Na pracovnim pohovoru bych zrovna toto urcite nepriznavala. Ono jedna vec jsou vsude propagovane modni trendy a druha vec je realita v hlavach personalistu
Zrovna nedavno probehl podobny pripad i u nas ve firme. Zamestnanec s perfektnim profilem se hlasil na tezko obsaditelnou pozici a jediny duvod, proc ho nevzali, bylo prave to vyhoreni v minulosti - ze jde o velky projekt a byl by prusvih, kdyby se nekdy v prubehu toho slozil znovu… Takze na to opravdu pozor.
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
@Anonymní píše:
Potřebovala bych poradit, jak se připravit na pohovor.Jsem už pár měsíců bez práce..předchozí zaměstnání mě ničilo jak psychicky, tak i fyzicky a potřebovala jsem se dát trochu do pořádku, jenže nevím, jestli na pohovoru odpovědět upřímně, protože se bojím, že by mě nepřijali..Trpím hodně na úzkosti, ale práci už opravdu potřebuji..
Zakladatelko, pohovory delam celkem casto, casti nekoho nabirame a nejdulezitejsi je, jak budes celkove pusobit. Priprav si odpoved tak, abys byla schopna co nejvic v klidu odpovedet. Pokud jsi uzkostna, tak nejaka vymyslena varianta by te mohla hodit do jeste vetsiho stresu a to nicemu nepomuze.
Pauzu ma dneska v zivotopise hodne lidi. Dulezity je, jestli na me u pohovoru pusobi, ze jsou v pohode, nekecaji a jestli maji o praci uprimny zajem ( pak samozrejme jestli se vubec hodi, ale kdyby ne, tak si je nezvu, ze jo
)
Za me je uplne v poradku rict, ze jsem si dala chvilku pauzu, abych se v klidu zamyslela nad svym dalsim kariernim krokem (rozvojem, atd.. cokoli ti bude osobne dobre znit) a moc bych se v tom nepatlala ![]()
- Citovat
- Upravit
@Tomie píše:
To bych teda neradila…Chápu, jak to myslíš, ale mám pocit, že všeobecný názor je spíš opačný: jednou slabý kus, vždycky slabý kus. To stejně můžeš říct, že někdo bude pozitivně vnímat, když se mu uchazeč vrátil z vězení, protože „už je potrestaný a teď teda bude sekat dobrotu“ - takhle fakt většina lidí neuvažuje.
Takže já bych šla spíš cestou hodit to na potřebu změny, seberozvoje (pokud můžeš doložit nějaký kurz, zlepšený jazyk, tim líp), kdyby se náhodou ptali, ale je možný, že se ani nezeptají, lidí je furt málo, nijak se do nich neryje.
Asi je pravda (jcož píše i anonymní níže), jak člověk vlastně působí sám o sobě a radit se tohle asi nedá universálně
Jestli bude zakladatelka působit třeba trochu nejistě, tak by jí verze o vyhoření ještě uškodila
Asi jsem to brala moc podle sebe - já zas jako správný asperg neumím vůbec lhát a jakékoli vymýšlení výmluvy by mě vykolejilo
Ale zas působím na pohovorech tak suverénně, že si můžu dovolit přiznat bez mrknutí, že jsem potřebovala pauzu, abych si odpočinula (reálná zkušenost)
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
Potřebovala bych poradit, jak se připravit na pohovor.
Jsem už pár měsíců bez práce..předchozí zaměstnání mě ničilo jak psychicky, tak i fyzicky a potřebovala jsem se dát trochu do pořádku, jenže nevím, jestli na pohovoru odpovědět upřímně, protože se bojím, že by mě nepřijali..Trpím hodně na úzkosti, ale práci už opravdu potřebuji..