Psychologická poradna pro snažící se, těhotné i maminky
Mgr. Lucie Machová
@Ounou píše: Více
Ale oni by uživili. Takových párů je plno. Podle mě výmluvy pro to nemít druhé. Budiž. ![]()
@Sandra277 píše: Více
Ne každý se chce probouzet s pocitem, že pokud se něco pokazí, budou mít finanční problémy… a být takto ve stresu. Vaříme tady všichni částečně z vody, protože se tu ptáme na věci, na které zakladatelka neodpovídá.
@Sandra277 Tak je uživit a uživit. On třeba ví, že to s jejich výdaji bylo na hraně a žít tak prostě nechce. Nebo nechce mít dvě práce a dřit jak kůň, aby mohli mít dvě děti.
Jako mít druhé dítě je povinnost, že se tyto argumenty berou jako výmluvy?
@Ounou píše: VíceŽít z ruky do huby a dřít se kvůli dítěti, které nechce. Az to ten vztah neunese, chtěla bych vidět, co bude zakl. dělat.
Já pořád čekám, jestli nám to zakladatelka upřesní, jestli se muže přímo zeptala, jestli dítě nechce, protože prostě nechce nebo to nechce kvůli penězům. Ta první možnost je fakt na prd. Kdyby mi muž řekl, že vážně nechce, nemohla bych… přece chci, aby to dítě měl rád a to z donucení moc nejde.
Ale u té druhé možnosti by se snad dalo něco dělat? Zeptat se ho přímo: a co bych proto mohla udělat, aby jsi chtěl? Jít naplný úvazek, zkusit k tomu něco z domova, aby byla i s dcerou… a šetřit mi připadá jako samozřejmost.
@Giovanna1 píše: Více
Ale to už se můžou bát s jedním dítětem. Ano, nekomunikuje už.
@Ounou píše: Vícejsem ženská, co by jedno dítě taky nedávala, byla bych smutná atd. Takže chápu ji. On toho moc měnit nemusí, jen ještě chvíli vydržet. Však za pár let by ona chodila taky na plný úvazek, děti vyrostou, že.
@JancaS84 píše: Více
tobě se zdá, že mají odpovídající plat na dvě děti?
plný úvazek za 21 t také není žádné terno, prostě z jejich platy by s dvěma dětma bídačili
Ty děláš, jak kdyby se ho to dítě ani netýkalo. Každý nemůže v životě dostat všechno, co chce.
jo znamená to uskromnit se minimálně 18 až 26 let, nemoct děckám zaplatit kroužky, dovolenou, školu v přírodě, lyžák…
@Sandra277 Pocitům rozumím.
Ne vždy má ale člověk vše, po čem touží. A ano, děti nebudou malé navždy. Nároky na finance se budou zvyšovat. I když budou oba v práci. Proč by měl chlap zrovna toto „jen“ vydržet? Druhé dítě je rozhodnutí navždy.
Já se mu nedivím, že do toho jít nechce. Finanční zátěž aby uživil rodinu (tebe a dvě děti) bude na něm.
Já bych dala za pravdu chlapovi, že si druhé dítě nemůžeme dovolit, protože na to nemáme ![]()