Dcera jedináček - Smířili jste se s tím že už nebudete mít druhé?

Napsat příspěvek
Velikost písma:
41981
4.7.25 09:56
@Tarena píše: Více

však pohoda, ne? třeba pak jich bude chtít 5, tak jich má mít přece 5. na to má přeci nějaký nárok!!

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
9407
4.7.25 09:58
@Sandra277 píše: Více

Tak především finanční, to ti nestačí? Ne vždy je to nalajnované tak, že se žena pak bude finančně podílet a ta situace se pak zlepší. Pomalu nemají našetřené nic, stát se může cokoliv a teď už tu odpovědnost mají za to první dítě.
Klidně teď můžou oba máknout, udělat si finanční polštář a až bude jistota, že to financem dají tak teprve pak do druhého mají jít. Každopádně pokud bude do partnera pořád hučet, tak ho s druhým akorát otráví a ještě to může narušit jejich vztah.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
5893
4.7.25 10:01
@Tarena píše: Více

No, spíš aspoň 2. Je velký rozdíl mít jedináčka, nebo ne. Je málo žen, které chtějí jedináčka. Když více dětí, je jasné, že bude trpět, že je nemá. A 2 je rozumný počet, ona by netrpěla, uživili by se. Proč to hrotit se třemi, když o tom se ani nezmiňuje?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1570
4.7.25 10:02

Finanční gramotnost a odpovědnost je pro tebe pohodlnost? 8o

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
41981
4.7.25 10:02
@izabe píše: Více

Přesně, pokud je důvodem i finanční nejistota, tak to se dá přece zkusit vyřešit…dovzdělat se, víc pracovat, najít si jinou práci, prostě musela by máknout…a tady je otázkou, jestli se jí chce :think:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
35360
4.7.25 10:03

Jenže ten chlap nemá splašený hormony, a vidí realitu :nevim:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
16405
4.7.25 10:04

Já jsem s jedním dítětem cítila nekompletní rodinu, druhé mi dalo pocit úplné rodiny. Ale tvoje situace je úplně jiná, já měla zajištěné bydlení, našetřenou rezervu a manzela. Ty žiješ v nájmu na vesnici s partnerem a bez větších úspor.
Kolik jsi ty před dítětem našetřila na společný život, kolik máš bokem (třeba na případnou svatbu, kolik máš na auto atd.)? Protože mně přijde, že to táhne výhradně ten chlap, a z jeho pohledu ho chápu, že si není jistý.
Hospodaříte finančně spolu? Teď máte 51tis. příjem, no tak si zkuste dávat 10tis. bokem každý měsíc, a na Vánoce buď zjistíte, že jste to dali v pohodě, máte našetřeno 60tis., a když se začnete snažit o dítě, tak dalších 120tis. dosporite (za dobu těhotenství a PPM -pocitam nižší částku než 10tis. měsíčně, kdyby byla neschopenka atd.) a přechod na RP vás nerozhodí.
Nebo taky zjistíte, že když dáte 10tis. bokem, tak dva měsíce v pohodě a třetí měsíc už to někde sakra chybí. To nikdo neví, do vašich výdajů nevidíme :nevim:
Zkus navrhnout, že tohle zkusíte a za pár měsíců se k tomu vrátíte. A využij léto k tomu, že si zavaříš ovoce, naděláš marmelády (u nás jsou i stromy na polních cestách obsypané vším, budou tuny špendlíků, jablek, teď tam končí třešně, budou ořechy, můžeš s dítkem do lesa na borůvky…), prostě začni myslet co nejvíc ekonomicky a žij jako na rodičáku teď. Jen tak zjistíš, jestli to reálné je nebo ne.
Upřímně my bychom to z 20tis. nedali.

Příspěvek upraven 04.07.25 v 10:09

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
5893
4.7.25 10:04
@Keyllah píše: Více

Podle mě by na to měli. Taky nepíše, jakou mají pomoc babiček. To pomůže taky dost. Ale zvládli by to i bez podle mě. Vždyť takových rodin je.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
5893
4.7.25 10:06
@stodvacetjedna píše: Více

Ony kolem nás nejsou rodiny s více dětmi a jejich platem, jo? Vždy to jde. Nikdo neví, jestli ona má pomoc babiček, jestli se pro jednoho z nich nevyskytne lepší práce. Pro vás chtít dvě děti znamená sobeckost?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
41981
4.7.25 10:06
@stodvacetjedna píše: Více

nene, sobeckost…tak však jsou různé přídavky a příspěvky, tak by se našel někdo, kdo by zakladatelce to druhé dítko přeci platil…protože její touha mít druhé, je asi důležitější než cokoli.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
41981
4.7.25 10:08

20 tisíc měsíčně na jídlo, drogerii atd ve složení 2+2…na vesnici, kde musíš dojíždět a mít auto a ona už může pracovat jen ranní…Ne, NEMĚLI, ale začíná mi být jasné, že finanční gramotnost je rozdílná a že někteří spoléhají na pomoc druhých, proč by si měli zajistit vlastní dítko sami…pak si zakladatelka vzpomene že děsně touží po domečku a to je přece normální, ne? tak že bychom jí ho tady zaplatili? :think:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
41981
4.7.25 10:10

tak at začne ona víc pracovat a vydělávat, našetří rezervu a za rok či dva není co řešit…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
5893
4.7.25 10:10
@arinecka píše: Více

Tak bude mít smutnou ženskou. Nevím, jestli si ona zvykne na to, že už další dítě nebude,.i když by mohlo být.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
5893
4.7.25 10:12
@Keyllah píše: Více

Pokud to teď táhli bez, tak je dost možné, že by ani nežádali, že.. zakladatelka nekomunikuje, tak se nic nedozvíme.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1570
4.7.25 10:13

Ale samozřejmě, že jsou. Ale rozhodně je nepovažuji za finančně odpovědné a gramotné. A jdou na to přesně tím stylem, o kterém tady píšeš - ono se to nějak dá. A prostě se jen modlí, aby se jim narodilo zdravé dítě, aby žena mohla kojit, aby nepřišla další energetická krize, atp. No a když to zrovna nevyjde, tak tu máme diskuze o státních příspěvcích, případně sbírky na Doniu. Holt prostě ne každý může mít tolik dětí, po kterých jeho hormony touží.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Zkušenosti a hodnocení

1.2 Spray Max mop box

• (4.8) + 25 recenzí

Victoria

• (4.4) + 20 recenzí