Psychologická poradna pro snažící se, těhotné i maminky
Mgr. Lucie Machová
@Sandra277 píše: Více
Samozřejmě, ale já jsem zas víc ten racionální typ. Takže kdybych byla v situaci jako zakladatelka, dítě moc chtěla a manžel, na kterém je hlavní břemeno vydělávání, by byl proti - tak bych to sice obrecela, ale snažila bych se s tím smířit a najít si jinou náplň života. Protože jednodušší je prostě uživit jedno dítě než dvě
to prostě nikdo neokecá… A byla bych takto min ve stresu, že pokud se něco pokazí (uraz nebo nemoc manžela apod.), tak najednou co dělat?! Dvě děti přece automaticky neznamenaji kopu štěstí, ale je to i vedle kopy štěstí taky kopa starostí. A žít roky s pocitem, že jedeme s penězmi na doraz a chlap je z toho nervózní a chodí do dvou prací, aby nás uživil, a pak je nakonec ve finále s rodinou málo…jo, bude se jednat o pár krizových let, než se zakladatelka vrátí na plný úvazek do práce…ale pak jak ty roky ve zdraví a bez stresu a nervů přežít, to už je věc jiná, že jo…můžou to být takové mizerné roky dva tři, ale klidně i víc…
Zakladatelka taky nepise, jestli a jakou mají pomoc širší rodiny? Mají hlídací babičky, dědečky?
A ted si zakladatelko představ situaci, kdy by se vám narodilo, ne zcela zdravé dítko…takové, se kterým musíte jezdit po lékařích, které nezvladne školu ve 3 letech, bude vyžadovat větší péči a nebudeš moct nastoupit do práce na plný uvazek…taky výmluvy?
My taky bydlíme na vesnici, kde děti skoro nejsou. Takže i proto jsem chtěla 2 děti s malým věkovým rozdílem. U nás nebyly problém finance, ale můj věk, bylo mi 40, když se narodila druhá dcera. Taky jsem si mohla říkat coby kdyby…ale dopadlo to skvěle, holky si vyhrajou, v době covidu to bylo k nezaplacení, že jsou dvě. Peníze se dají vydělat. Horší je, jestli partner to druhé dítě fakt nechce. To je smutný
@Giovanna1 píše: Více
Jako jo, já bych si zase nedovedla představit zničit kvůli tomu rodinu prvnímu dítěti. To už by bylo sobecké. Ale tedy zvykala bych si na ten fakt, že chlap druhé nechce, těžce.
@Sandra277 píše: Více
ale to já dobře vím, ale proč do bídačení jít dobrovolně?
@Snopy123 píše: Více
no prostě někde takové platy jsou, a pokud nepůjde třeba na kamion, tak víc nevydělá i kdyby na hlavě stál
@Keyllah má normální výplatu, ale byla jsem vychovaná mamkou v bance a taťkou ve vyšší ekonomické pozici, teď už oba v důchodu, ale taky asi netypičtí důchodci, furt mají dost než, zajistili se…doma řidím finance hlavně já a manžel se snaží neustále finančně růst, dovzdělávat se, abychom se měli dobře, ale zároveň se nám hodně věnuje a o vše okolo děti a domu se staráme společně…
@Giovanna1 Dětičky jsou záležitost a starost jen a pouze svých rodičů. Jejich rodiče si své odstarali, není žádnou jejich povinností práce kolem vnoučat.
@Maja6802 píše: Více
Nezlob se, ale dvacet tisíc nám ve třech nestačí ani na pokrytí potravin v rámci jednoho měsíce. Je to šílenství. Pokud by bylo vaše druhé dítě jakkoliv náročné na péči, třeba jen ve smyslu speciálního jídelníčku, partnerovi by vypadl příjem na několik měsíců, jeden z vás by vážně onemocněl, budeš dělat co?
@Elielieliii nás si brali babička s dědou na všechny prázdniny a hodně často si nás babička odvezla ve čtvrtek a v pátek přijeli na víkend rodiče…prarodiče pro nás žili…a naší jsou stejní, vídáme se skoro denně a třeba 1× za týden si vezmou starší dceru na noc a ráno ji dají do školky, mladší to na noc beze mě ještě nezvládne, má teprve necelé 2 roky…ale od těch 3,5let to u starší šlo, když jsem byla jako těhotná furt v nemocnici…ale jinak tvoje myšlení má asi tchýně, tam děti samy nikdy nebyly, pokud je přivezeme pod nos, tak se jim 20min pověnuje, když děti chtějí a má odškrtnuto na dalších pár měsíců…
Tem pocitům taky rozumím. Bohužel pro zakladatelku ona bude ten, kdo se s tím ve vztahu musí srovnat.
Jo jestli mají kde přidat příjmově a hledat řešení musí vědět zakladatelka - ale řekla bych, že manžel moc hledat nechce / nemůže.
A není napsaný věk. Bude rozdíl jestli je jim 30 nebo 40.