Dcera jedináček - Smířili jste se s tím že už nebudete mít druhé?

81
3.7.25 16:45

Dcera jedináček

Ahoj maminky :srdce:
Jdu se k vám „vypovídat“..
Máme s přítelem 4,5 letou holčičku kterou nadevše milujeme..děláme pro ni první poslední.
Strašně moc bych si přála mít ještě jedno dítě ( i když už bude velký věkový rozdíl).
Bydlíme s dcerou na vesnici kde nejsou skoro žádné děti.. Vlastně jediný kontakt který má malá s dětmi je ve školce..
To je také jeden z důvodu, proč bych chtěla ještě jedno dítě.
Ale partner na to má jiný názor.. on druhé dítě už nechce. Bojí se, že bychom to finančně nezvládli.. já jsem toho názoru že by jsme to zvládli, ale nemohli by jsme si už dovolit to co teď.
A mě to strašně mrzí. :(
Snažím se s ním o tom často bavit, ale buď to skončí hádkou a nebo řekne že tomu dáme čas..
Jinak máme spolu krásný vztah prakticky bez hádek.
Smířili jste se s tím že už nebudete mít druhé miminko?
Mě to nejde. :?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Napsat příspěvek

Reakce:

Velikost písma:
3851
3.7.25 16:52

Já bych se s tím nesmířila.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
81
3.7.25 16:53

@Da12 mě to taky nejde..ale už nevím jak ho přesvědčit :(

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
5893
3.7.25 17:24

Nesmířila. Za mě sobecké od chlapa.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
5308
3.7.25 17:31

No a ceho konkretne se boji a co ty bys s tim mohla udelat? Vyhovovalo by mu mit vetsi rezervu, mesicne usetrit tolik a tolik, nebo co presne?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
10050
3.7.25 17:32

Je blbé, když se neshodnete.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
81
3.7.25 17:33

@Afrikana boji se toho že by jsme to finančně nezvládli.. na jednu stranu se nedivím, ale nějak se s tím nedokážu smířit :(

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
81
3.7.25 17:38

@Afrikana přítel vydělá nějakých 30 000 a já kdybych byla na rodičovské, tak bych měla nějakých 9000,–. Já mám nyní plat cca 21 000 takže by jsme o dost s penězi spadli.
A když jsem to tak propočítavala, tak máme ještě splátku a pojištění.. školku, nájem..
Takže ze 39 000,– by nám zbylo nějakých 20 000,– na měsíc na jídlo atd.. :?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
2406
3.7.25 17:44

Neměli byste nárok na nějaký příspěvek? Bydlení apod. (Radši příspěvky, aby se narodil další človíček, než nějakým nefachčenkům.) A není to nafurt. Dítě roste a matka začne zas vydělávat, když chlap moc nevydělá.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
3153

21 vyplata je hodne malo. Nemuzes se s nim dohodnout, ze si na rok vezmes brigadu, penize pujdou na spořák, za rok se podíváte, kolik tam je a dle toho se rozhodnete? Splatku jako hypo? To mate jeste na jak dlouho? A nemate v okoli volno v detske skupince, ze bys nebyla jen doma skoro 4 roky, ale treba jen 1-2?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
37200

Tak měla by jsi nejdřív mateřskou, to máš skoro jak plat a rodicak 9 tis proč? Vždyť to je dávno už víc. Navíc by jste měli další slevu na děti. Do přídavků se taky po mateřské nejspíš vejdete.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
81
3.7.25 17:46

@Yasmen s tím by asi problém nebyl.. u nás se staví jesličky od 2 let

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
81
3.7.25 17:47

@JancaS84 tak to se omlouvám.. já byla na rodicaku před 4 lety a to jsem měla rodicak 9 600,– na 3 roky..
Víte já furt hledám důvody jak to může jít.. ale přítel spíš výmluvy proč to nepůjde :,(

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
81
3.7.25 17:48

@Yasmen ano, je to málo, ale kvůli dceři pracuji jen na ranni smenu :?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
3153
3.7.25 17:52
@Maja6802 píše: Více

Vidíš. Zkusila bych ukázat chlapovi, že pokud se bojí o peníze, tak pokud je potřeba, umím taky máknout. Fakt se na rok hecni a jdi něco vydělat. Budeš mít i hezčí mateřskou přeci ;) pokud tedy nejsou peníze od chlapa jen a pouze výmluva…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Zkušenosti a hodnocení

1.2 Spray Max mop box

• (4.8) + 25 recenzí

Victoria

• (4.4) + 20 recenzí