Psychologická poradna pro snažící se, těhotné i maminky
Mgr. Lucie Machová
@Lalelale píše:
A třešničkou je, že tohle jaaa bych chtěl/a aspon tři vnoučata většinou vidím u rodičů jedináčků. Když to řeknu blbě, mohli sami mít třeba tři děti a šanci na vnoučata si zvýšit…
Všichni rodiče jedináčků si to ale nevybrali dobrovolně. Známá se snažili o dítě 10 let, nakonec jim ho obstarala bokem, jinak by byli bezdětní, i tak už rodila jako starší matka. Moje dítě je z IVF a po plánovaném CS, protože porod bych nejspíš nepřežila. Druhé z více důvodů nebude, to že tu chci ještě chvíli být je jeden z nich. Ale jasně, znám i ženskou co šla sama na potrat a je dotčená, že její jedináček nemá spoustu dětí. Jen to není vždy tak jednoduché ![]()
@Serpentini to je pravda, nicmene i tak je potreba respektovat to, ze nekdo deti nechce, nebo chce jen jedno apod… to pak muze i vyznivat tak, ze chteji, aby jim toto nekdo vynahradil v podobe vnoucat a to prece nejde ![]()
@mackA159 píše:
Budu si psát co chci. A nejsem ta kdo by měl porozumět![]()
Zakladatelka měla dvě děti, ale jedno jí zemřelo. Napsat, že jestli chtěla vnoučata, tak má měla mít víc dětí, ne jedinacka, je v takové situaci opravdu pitomý, takže proto ti ostatní píšou, že máš lip číst.
@Jogo-Bela tak určitě je to věc těch dvou lidí, co by případně byli rodiči, kolik chtějí a budou mít dětí. Na stranu druhou pokud chtěl někdo velkou rodinu a nebyla mu dána, tak chápu, že by si přál alespoň vnoučata a může být zklamaný. Respektovat jejich rozhodnutí musí, ale cítit se může jak chce. Toť smysl mé reakce.
@ospalámyš píše:
Měla jsem takovou kolegyni v práci, už jí bylo k šedesátce a manžel má příbuznou, která je ještě dost mladá a děti nechce. Spojuje je až nezdravé upnutí se na zvířata, ke kterým se chovají jako k dětem.
To mi na tom celém přijde jako ujeté, ne to že někdo nechce děti, ale to jak šišlají na zvířátka a na děti koukají jako na otravný hmyz. Ta kolegyně se pomalu rozbrečela nad kdejakým poraněným ptáčíčkem a přitom absolutně nechápala to, proč se rodiče chovají k dětem určitým způsobem, jako by ji v mozku chyběla nějaká část a jiná přebývala.Já si myslím, že je dobře, že takové ženské děti nemají, ty děti by byly s takovou ledovou matkou chudáci. Ne každé ženě naskočí po porodu mateřský pud a normální chování k dětem. Jsou tady takové diskuze, kde se ženské do mateřství nechají dotlačit a jejich děti upřímně lituju, to je to skoro nejhorší co se dítěti může stát, vyrůstat s nemilující matkou.
Ta kolegyně působila docela osaměle, chlapa neměla, nějaký jí opustil a ten další umřel, příbuzné neměla. Ale třeba byla s těmi zvířaty nakonec docela spokojená, nedokážu to říct.
Člověk se asi musí smířit s tím, když jeho děti nejdou cestou, kterou by si přál…
Já mám taky vztah ke zvířatům a k dětem ne, to je prostě dane, nedá se to předělat.
@Venetia píše:
Já mám taky vztah ke zvířatům a k dětem ne, to je prostě dane, nedá se to předělat.
To je jasne. Je to znat vzdy, kdyz pises, ze nemas cit k detem, takovy chladny postoj. Treba se ti splni, ze ani vnoucata nebudou a budes mit klid
.
@Kelsey píše:
To je jasne. Je to znat vzdy, kdyz pises, ze nemas cit k detem, takovy chladny postoj. Treba se ti splni, ze ani vnoucata nebudou a budes mit klid.
nevlastní vnouče užje na světě a vlastní se začíná plánovat…asi nně to nemine