Dcera nechce děti

Napsat příspěvek
Velikost písma:
Anonymní
10.5.20 13:51
@Lalelale píše:
Pokud má v životě jednu kamarádku a partnera, dcera je asi docela samotář, že? Obavu o to, že zůstane sama, chápu, ale dcera sama ví nejlíp, jak se cítí komfortně a je možné, že kdyby kolem sebe měla houf kámošek a pět dětí, že by v životě vůbec nebyla šťastná. Žije jak to cítí, respektuj ji. Její volbu stejně nezměnis

Nikdy nevyhledávala velkou společnost, byla vždycky radši v přírodě nebo mezi zvířaty. Ostatně je veterinářka. Jsou si s tou kamarádkou hodně podobné. Příteli bude 48, má dospělou dceru, takže dceři asi vyhovuje, že už další děti nechce.

• Citovat
  • Upravit
74217
10.5.20 13:59

Pracuji u deti, takze znam prevazne lidi, kteri deti maji. Jedna moje spoluzka tvrdi, ze 39r. nechce o diteti slyset. Nektere moje spoluzacky maji 2-3 deti. Ale vetsina teprve uvazuje, ze treba je mit bude.
Kdyz tva dcera nechce, tak nic nenadelas. Najdi si praci u deti nebo bez delat hodnou a zapalenou tetu do klokanka. Pestounstvi treba. Angazuj se jinak. Vim, ze vlastni vnouce je vlastni vnouce.
Ale to neovlivnis. Muzes max. cekat, jestli bude mit jiny nazor. Ted muzes dat svou energii detem, ktere to potrebuji.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
26858
10.5.20 14:00
@Anonymní píše:
To já přece neříkám. Jen se bojím aby jednou nezůstala sama. Já tu věčně nebudu, sourozence nemá, ten její přítel je docela o dost starší a kamarádku se kterou se vídá často má jednu ze střední.

Presto je to jeji zivot. A sama ve stari muze zustat, i kdyby mela 5 deti. Je spousta odlozenych senioru, o ktere jejich potomci nejevi zajem :?
Treba tady https://www.emimino.cz/…dine-391988/ se jista juni29 chlubi tim, jak svemu partnerovi vymezila na styk s jeho mamou 3 hodiny mesicne 8o

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
mackA159
10.5.20 14:10

No upřímně, co ti je potom? Ona žije zvířaty, tak ji nech. Pokud nemáš víc děti, tak je mi to líto, ale holt to je riziko jedinacka. Ne každý chce mít kupu děti za zadkem, moc dobře sama jako matka víš, že to je závazek na celej život. Navíc teď už mají ženský děti i v 45…tajze bych řekla že má ještě fůru času. Nech ji bejt, nenut ji, nebo se stebou přestane bavit…

• Citovat
  • Upravit
Anonymní
10.5.20 14:23
@mackA159 píše:
No upřímně, co ti je potom? Ona žije zvířaty, tak ji nech. Pokud nemáš víc děti, tak je mi to líto, ale holt to je riziko jedinacka. Ne každý chce mít kupu děti za zadkem, moc dobře sama jako matka víš, že to je závazek na celej život. Navíc teď už mají ženský děti i v 45…tajze bych řekla že má ještě fůru času. Nech ji bejt, nenut ji, nebo se stebou přestane bavit…

Do ničeho ji nenutím, zeptala jsem se jí na to jednou v návaznosti na to, že jejímu partnerovi bude 48, takže by byl nejvyšší čas. Jinak se o tom nebavíme.

• Citovat
  • Upravit
14376
10.5.20 14:33

A byla by jsi radši, kdyby měla dítě, které by odmítala a neměla ho ráda? Vychovávala by ho ledově a bez mateřské lásky? Pro rodiče by mělo být nejdůležitější, aby jejich dítě bylo spokojené tak, jak chce ono.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
53518
10.5.20 14:39

Znám jen dvě takové. Já jsem rodila dávno po 30 a nikdo, opravdu nikdo by mě nedonutil povzdechy o dětech rodit dřív. Je to jen na ní. Ona bude nebo nebude rodič. Jestli se to v ní zlomí? Je to možné. Nebo taky ne. Nezbývá nic jiného než smířit se s tím.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
9128
10.5.20 14:40

Měla jsem takovou kolegyni v práci, už jí bylo k šedesátce a manžel má příbuznou, která je ještě dost mladá a děti nechce. Spojuje je až nezdravé upnutí se na zvířata, ke kterým se chovají jako k dětem.
To mi na tom celém přijde jako ujeté, ne to že někdo nechce děti, ale to jak šišlají na zvířátka a na děti koukají jako na otravný hmyz. Ta kolegyně se pomalu rozbrečela nad kdejakým poraněným ptáčíčkem a přitom absolutně nechápala to, proč se rodiče chovají k dětem určitým způsobem, jako by ji v mozku chyběla nějaká část a jiná přebývala.

Já si myslím, že je dobře, že takové ženské děti nemají, ty děti by byly s takovou ledovou matkou chudáci. Ne každé ženě naskočí po porodu mateřský pud a normální chování k dětem. Jsou tady takové diskuze, kde se ženské do mateřství nechají dotlačit a jejich děti upřímně lituju, to je to skoro nejhorší co se dítěti může stát, vyrůstat s nemilující matkou.

Ta kolegyně působila docela osaměle, chlapa neměla, nějaký jí opustil a ten další umřel, příbuzné neměla. Ale třeba byla s těmi zvířaty nakonec docela spokojená, nedokážu to říct.

Člověk se asi musí smířit s tím, když jeho děti nejdou cestou, kterou by si přál…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
2069
10.5.20 15:18
@Anonymní píše:
Měla jsem ještě starší dceru, ale ta mi před deseti lety zemřela.

To je mi moc lito. Myslim si, ze i toto muze mit vliv na mladsi dceru. Videla ten strasny smutek ze ztraty ditete a mozna si rekla, ze toto nikdy nechce zazit, proto deti radeji mit nebude, coz chapu a respektovala bych to. Urcite by mi bylo mnohem hur, kdyby dcera po diteti touzila a nemohla ho mit, nez kdyz se sama rozhodne ho nemit.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
25897
10.5.20 15:26

@mackA159 Nejdřív se nauč pořádně číst s porozuměním a teprve pak tu piš svá drsná moudra.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
mackA159
10.5.20 15:31
@divine woman píše:
@mackA159 Nejdřív se nauč pořádně číst s porozuměním a teprve pak tu piš svá drsná moudra.

Budu si psát co chci. A nejsem ta kdo by měl porozumět ;) ;)

• Citovat
  • Upravit
3265
10.5.20 15:35
@Anonymní píše:
Dobrý den. Dcera už od dětství tvrdila, že děti nikdy nechce mít. Nemá k nim žádný vztah, snad nikdy si miminko nepochovala a neumí s dětmi komunikovat. Říkala jsem si, že spoustu holek tvrdí, že nikdy žádné děti nechtějí a časem z toho prostě vyrostou, dospějí k tomu. Taky neznám ve svém okolí žádnou bezdětnou ženu. Jenže dceři bude 31 a když jsem se jí nedávno ptala, jestli už s přítelem neuvažovali o miminku, tak mi řekla jestli jsem se nezbláznila. Přece prý vím, že děti ráda nemá a s přítelem žádné nechtějí. Ona žije jenom zvířaty, těch mají plný dům a dvůr. Pro ně by dýchala, ale na dítě se ani nepodívá. Já tohle nedokážu pochopit, děti miluju odjakživa a jsou pro mě smyslem života. Samozřejmě mě mrzí, že bych od ní nikdy žádné vnoučátko neměla. Víc se ale bojím, že se to v ní přece jen jednou zlomí, ale už bude pozdě. Nebo vážně může žena dobrovolně zůstat bezdětná a nikdy toho nelitovat? Znáte někoho takového?

Kazdy povinne nemusí mít dítě. Hlavně jí do ničeho netlačte.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
mackA159
10.5.20 15:36
@Anonymní píše:
Do ničeho ji nenutím, zeptala jsem se jí na to jednou v návaznosti na to, že jejímu partnerovi bude 48, takže by byl nejvyšší čas. Jinak se o tom nebavíme.

Tak to neřeš.. Proč mají rodiče potřebu se furt montovat do života svých dětí. Znám pár co nemá děti, a jsou šťastný. Nevidím v tom žádný problém. Pokud toužíš po vnoucatech, tak dělej nejakou náhradní tetu, babičku, popřípadě si můžeš vzít starší dítě do pěstounské péče… Třeba jim děti nejdou… Můj strýc, a jeho manželka bohužel děti mít nemohli. Celý život říkali že je nechtějí, až se jeho žena v 55 zabila kvuli depresim…nakonec ze strýce vylezlo že děti mít nemohli. Tedy ona…

Příspěvek upraven 10.05.20 v 15:37

• Citovat
  • Upravit
25897
10.5.20 15:37

@mackA159 Piš si co chceš. Prezentuješ zde svou neschopnost porozumět psanému slovu a absenci empatie.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
mackA159
10.5.20 15:38
@divine woman píše:
@mackA159 Piš si co chceš. Prezentuješ zde svou neschopnost porozumět psanému slovu a absenci empatie.

Pojď mě nějak ještě poučit, tvoje písmenka mě velmi zajímají. :*

• Citovat
  • Upravit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Psychologická poradna pro snažící se, těhotné i maminky

Ikona - Lucie Machová

Mgr. Lucie Machová