Psychologická poradna pro snažící se, těhotné i maminky
Mgr. Lucie Machová
Ahoj, jsem naštvaná můj mail napadli hackeři. Zjistili si kontakty asi s kým jsem v minulosti si psala. A každému včera odeslali mail, ale každýmu něco jiného. V angličtině. Nevíte proč to dělají?
To nebyli živí hackeři, ale hackovací algoritmy- tedy „roboti“. A dělají to proto že si mail neměla dostatečně zabezpečný a tudíž to snadno prolomili. A protože tím spamují lidi a získávají další adresy.
Aha, no to je děs. A k čemu jim jsou další adresy, aby lidem třeba posílali reklamy?
@Lamátko buď přímé spamování nebo na podvody - když to přijde z reálné adresy, tak je to pro příjemce důvěryhodnější a předevší to robot který má tu schránku chránit nevyhodnotí jako spam a doručí.
Plus se s databázema reálných adres čile obchoduje.
@Lamátko to máš ještě dobré.. Já takto nějaký čas nechodila na zprávy, a když jsem přišla tak 14 dní z mého někdo posílal erotické zpráv, nabídka sexu atd.. Bylo to taky anglicky, rusky,. bylo to z mého na jiné, adresy, ne naštěstí přátelům. Takže mi ještě po půl roce chodí odpovědi na inzeráty c ruském jazyce nebo anglickém.. neotvírám, hned mažu..Dřív to bylo ve vlekém ted jedna, dvě za nějakou dobu…
Hned jsem to vymazala, nějak jsme to zablokovali, dělal to známý, jiné heslo..
Vy si všichni kontrolujte odeslánou poštu? Nebo jak to poznáte.
@vokishka ne, ale když jsem tam nebyla a najednou vidím, 100 odeslání někde prostě bokem.. tak… a už to bylo
Psala mi známá na můj tel, zda jsem jí posílala mail, že predmet je v ang jaz, bylo jíto divné
@Lamátko píše:
Ahoj, jsem naštvaná můj mail napadli hackeři. Zjistili si kontakty asi s kým jsem v minulosti si psala. A každému včera odeslali mail, ale každýmu něco jiného. V angličtině. Nevíte proč to dělají?
Možností, proč to dělají, je spousta. Záleží na tom, co poslali tvým přátelům. Jinak většinou je to vydírání, žádosti o peníze apod atd…
Takže jsem se podívala do odeslané pošty, ptže já sama neposílala nic a nestačila sem se divit
@vokishka píše:
Vy si všichni kontrolujte odeslánou poštu? Nebo jak to poznáte.
Samozřejmě, že kontroluju odeslanoilu poštu.
Ale základ všeho jsou slabá hesla. Zejména pokud na více účtů používáte jen jedno heslo, to je peklo největší.
@Mango_Lassi píše:
Možností, proč to dělají, je spousta. Záleží na tom, co poslali tvým přátelům. Jinak většinou je to vydírání, žádosti o peníze apod atd…
Právě že každému nesmyslné odkazy a každému jiné
@Lamátko máš tam něco, co si neposílala- a odešlo od tebe???jinde jak přátelům