Dcera nejedlík

Napsat příspěvek
Velikost písma:
34322
8.2.21 09:24
@Veru1987 píše:
Protože dítě málo ji? Tam by byli i průjmy, nerostla by, nepřibírala vůbec, nee?

Znam holcicku, co se poradne rozjedla az na bezlepkove diete. Ale trpela na zacpy, zadrzovani.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
70
8.2.21 09:39

Možná bych zkusila vzít dceru do krámu a koupit jí, na co si ukáže… Zeptat se jí, na co má chuť a co naopak nechce. (Samozřejmě rozumně, ne samé čokolády a bonbóny, ale ať si vybere ovoce nebo müsli sama.)

Nemohlo by jí to prostě nechutnat?

Já jako dítě prostě nejedla chleba, housky a rohlíky. Byly hrozně hnusný a každej mi to cpal, protože pečivo přece jí každý. Tak jsem to prostě nejedla. Měla jsem v první třídě 17 kg, kost a kůže. 😬

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
53190
8.2.21 09:40
@Awika píše:
Možná bych zkusila vzít dceru do krámu a koupit jí, na co si ukáže… Zeptat se jí, na co má chuť a co naopak nechce. (Samozřejmě rozumně, ne samé čokolády a bonbóny, ale ať si vybere ovoce nebo müsli sama.)

Nemohlo by jí to prostě nechutnat?

Já jako dítě prostě nejedla chleba, housky a rohlíky. Byly hrozně hnusný a každej mi to cpal, protože pečivo přece jí každý. Tak jsem to prostě nejedla. Měla jsem v první třídě 17 kg, kost a kůže. 😬

Ale vždyť zakladatelka píše, že jí vše a s chutí :nevim: To, že si vybere banány neznamená, že ještě zvládne sníst dva :nevim:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
14706
9.2.21 07:27

Nejstarsi dcera vazila v 4,5 letech 13 kg na myslim 107 cm. Pediatr to nastesti neresil, videl, ze je pohybliva, silna, plna energie. Rikal, ze tohle vidi radsi nez tluste deti, ktere pomalu nevylezou na prolezacku.

Ona teda ji celkem dost, ale jen oblibena jidla. Syrovou zeleninu by nejedla ani po celodennim hladoveni. Ani kdyby byla ve tvaru Minnie apod. Nebo treba, jak mi nekdo “radil”, pridat do neoblibene omacky oblibene olivy apod. Proste tyhle triky na ni nemaji zadny efekt. A stejne jako jeji mladsi, a take hubene, sestricky rada pomuze uvarit, pochvaluje si, jak to voni, pysne prinese talir tatinkovi, ale za boha neochutna.

Chutna ji ovoce, maso, testoviny, brambory, ale i sladkosti. Ted v 6,5 letech uz vazi skoro 18 kg. Ale nevim, kolik meri. Holky jsou hubene po mne. Ostatne, mne to vydrzelo do dospelosti :)

Fakt bych si promluvila s babickou, at ji zbytecne nevytvari blok.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
14706
9.2.21 07:38

Fakt bych ji nenutila. Ji pestre a porce ji evidentne staci. A hmotnost ma uplne v pohode. Kamaradka ma dceru, ktera ma BMI o malicko vyssi nez nase nejstarsi dcera, viz prispevek vyse. A stejne jako ona vyleze na kdejaky strom, je plna energie. Ale pediatricka hrozne resi, ze je podle tabulek moc hubena.

Zato mladsi dcera kamaradky je docela pri tele. Ve 4 letech nevyleze na zebrik a nevleze ani do vany. A to nemaji zadnou vysokou vanu, proste klasickou. Jenze tu pediatricka neresi. No a kamaradka i jeji manzel jsou ovlivneni nazorem pediatricky a obavaji se o zdravi starsi dcery. Pritom podle me by spis meli resit tu mladsi. Jeste podotykam, ze maji hodne kvalitni stravu - domaci ovoce, zeleninu, maso, prakticky zadne sladkosti, neprejidaji se.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Zkušenosti a hodnocení

Chrastítko Špendlík

• (4.6) + 67 recenzí

Dudlík Perfect

• (4.7) + 53 recenzí