Poradna dětského psychologa
PhDr. Václav Mertin
Kde na ne bere penize? Kdo ji je kupuje?
Slusne vysvetlit, nezabere-li, tak pred ni vylivat do drezu.
@Sardelka píše:
Kde na ne bere penize? Kdo ji je kupuje?Slusne vysvetlit, nezabere-li, tak pred ni vylivat do drezu.
@Sardelka píše:
Kde na ne bere penize? Kdo ji je kupuje?Slusne vysvetlit, nezabere-li, tak pred ni vylivat do drezu.
Jsem rozvedená a její otec ji dává vysoké kapesný.
Ukaž jí názorně v průhledné sklenici, kolik je v jednom energeťáku cukru a řekni jí, že nejen, že bude nemocná, ale i tlustá, jak bečka. Ať si vybere
To by mě zajímalo, kde je kupuje:
Energetické nápoje nesmí být prodávány osobám ve věku nižším 18 let a tyto osoby nesmí tyto nápoje kupovat. Maloobchodní prodejci musí zkontrolovat věk nakupujícího tím, že jej požádají o doklad totožnosti.
Prostě ne ![]()
@pikola píše:
Energetické nápoje nesmí být prodávány osobám ve věku nižším 18 let a tyto osoby nesmí tyto nápoje kupovat. Maloobchodní prodejci musí zkontrolovat věk nakupujícího tím, že jej požádají o doklad totožnosti.
Prostě ne
Nemusí, „energetaky“ může koupit kdokoliv, myslím teda že chvilku se uvažovalo, že by se to zavedlo, ale v současnosti to tak určitě není
@Jarka3108 píše:
Nemusí, „energetaky“ může koupit kdokoliv, myslím teda že chvilku se uvažovalo, že by se to zavedlo, ale v současnosti to tak určitě není
V Německu to zakázané je, ale tohle byl první odkaz co mi vyšel na netu ![]()
@pikola píše:
Prostě ne
Oni o tom uvažovali že se to zakáže, ale nakonec zakázáno nebylo, bohužel… ![]()
Pustila bych ji that sugar movie, tu část jak tam děcka pijou energeťáky
@Anonymní píše:
Dobrý den, mám takový problém. Dcera 14 let pije denně energické nápoje (klidně 2-3) nesouhlasím ani s 1 jak ji to nějak vysvětlit??
Vysvětlovat v tomto věku nemá moc cenu
Dospělý jsou přece „hloupý a blbý“ a stejně puberťák ví přeci vše nejlépe. Spíš bych zacílila na to, jestli si je vědoma toho, že z toho určitě ztloustne, atd… Prostě najít si na netu nějaké důsledky pití energiťáků a zacílit na to, co je jí blízké… Jako třeba… Klidně ty energiťák pij, ale až se stane to a to, tak s tím za mnou nechoď… Nic jiného mě na puberťáka nenapadá
spíš třeba na mě ani nic jiného nefungovalo… „musela jsem si na to přijít prostě sama“
ale nikd yjsem pak neznala, že naši měli pravdu ![]()
@pikola píše:
Prostě ne
Ve večerce
@Anonymní píše:
Vysvětlovat v tomto věku nemá moc cenuDospělý jsou přece „hloupý a blbý“ a stejně puberťák ví přeci vše nejlépe. Spíš bych zacílila na to, jestli si je vědoma toho, že z toho určitě ztloustne, atd… Prostě najít si na netu nějaké důsledky pití energiťáků a zacílit na to, co je jí blízké… Jako třeba… Klidně ty energiťák pij, ale až se stane to a to, tak s tím za mnou nechoď... Nic jiného mě na puberťáka nenapadá
spíš třeba na mě ani nic jiného nefungovalo… „musela jsem si na to přijít prostě sama“
ale nikd yjsem pak neznala, že naši měli pravdu
Až budeš mít problémy se srdečním rytmem, tak za mnou nechoď, nebudu se o tebe bát a nepodpořím tě…
Promiň, vím, jak to bylo myšlený, ale tohle průhledný citový vydírání by podle mě nezabralo, ještě možná tak na pětiletou, ne na 14letou… ![]()
Pustila bych jí videa, argumentovala účinky kofeinu, cukru, barviv. Jistojistě přijde protiargument „kámoši to pijou taky a nic jim neni, simtě, zas jen přeháníš
", popřípadě "Ježiš, dyť cukr je dneska ve všem, bych nemohla ani dejchat“. A svým způsobem bude mít ze SVÉHO úhlu pohledu pravdu… Což neznamená, že bych to dál tolerovala. Zkusila bych si o tom v klidu promluvit s jejím otcem, pokud je přístupný nějaké diskuzi. Argumentovat tím, že si za to kupuje hlavně tohle a že by bylo lepší to kapesné omezit. Minimálně proto, aby si jich nezvládla kupovat tolik… Řezat ji nemá cenu
a zákazy moc nevyřeší, pokud bude mít prostředky na to si to kupovat. Navíc zakázané ovoce… Víme.
@pikola píše:
Prostě ne
Sis popletla státy ne? U nás to může koupit kdokoliv. U nás není žádný omezení.
Příspěvek upraven 08.05.21 v 20:51
Sedla bych si s ní k počítači a vyhledávala jednotlivé složky nápoje, aby věděla, co za s. ačky přesně pije. Doma bych jí to zabavovala. A požádala bych otce, aby jí nedával peníze.
Dobrý den, mám takový problém. Dcera 14 let pije denně energické nápoje (klidně 2-3) nesouhlasím ani s 1 jak ji to nějak vysvětlit??