Poradna gynekologa
MUDr. Jiří Škultéty
@Semtex píše:
Já nechapu, kde přišli na to, ze po nástupu MS holka přestane do roka růst? Já dostala MS ve dvanácti, ve třinácti jsme se měřili ve škole a měla jsem 164 a teď merim skoro 175. Rozhodne jsem tu výšku neměla hned, kolem patnáctého roku jsem měřila 171 a po prvním porodu ještě přidala ty další čtyři cm![]()
Edit jinak prsa mi začala růst v deseti letech.
Jak a čím ti zdůvodnili ty své předpovědi ohledně nástupu menstruace a dalšího růstu? Určitě bych sla na konzultaci ještě jinam.
zbytkový růst po nástupu menstruace je průměrně 5 cm ( s rozptylem od 0 do 10 cm ), to je prostě lékařská statistika
. A na nástup menstruace patrně usuzují z vývoje druhotných pohlavních znaků.
@gabrriel píše:
V dnešní době není zrovna in být malá. Kluci mají rádi dlouhonohé kočky. Neříkám, že si kluka nenajde, ale dnešní doba je spíš o vyšších lidech. holka tak 170 cm aby vypadala. Při takové výšce bude vidět každé kilčo trojnásobně. Že nějaké holce na základce říkali žirafo? Nedivil bych si kdyby si dnes mohla vybírat z mnohem většího počtu nápadníků, než ty menší spolužačky.
Co to je za blbost
Já mám 170 cm a jsem spíše vyšší, i spousta chlapů je stejně vysoká jako já a řada je i menších. Kamarádka má 175 cm a žirafo jí řekl i kluk na rande asi před rokem
má kvůli tomu s hledáním vztahu docela problém. Spíš si myslím, že chlapům se líbí naopak drobnější a menší holky… tohle bych jako argument fakt nebrala.
To spíš to řízení, oblečení, omezení v běžném životě - těch 150-155 cm je podle mě taková hranice…
@ivašot. píše:
zbytkový růst po nástupu menstruace je průměrně 5 cm ( s rozptylem od 0 do 10 cm ), to je prostě lékařská statistika. A na nástup menstruace patrně usuzují z vývoje druhotných pohlavních znaků.
Tak statistika je jedna věc, ale každý jsme jiný. Mě by spis zajímalo, jak to se zakladatelkou lékaři probírali. Nemám totiž rada, když si hrají na vševědoucí bohy, protože ta holka muže úplně normálně růst i po menstruaci. Ano, nemusí, ale může, a všichni včetně doktoru si na to mohou udělat svůj vlastní názor. Úplně je slyším říkat “doporučujeme vám hormonální injekce, aby dítě vyrostlo”, ale o případných vedlejších účincích té léčby ani zmínka. Taková česká doktorská klasika, že s klienty mluví jako s nesvepravnymi. Ale já jsem vůči doktorum veliký skeptik no. Spis bych se priklanela k prosté verzi, ze je velká šance, ze holka vyroste, když jsou oba rodiče vysocí. A zakladatelka ma v sobě asi nějakou intuici, že ty injekce potřeba nejsou. Už se mi v životě často vyplatilo se jí řídit. Rozhodne bych se zeptala na názvy těch látek, co by ji chtěli aplikovat, a prostudovala si jejich specifikace.
A taky záleží na té slečně, co ona na to. Na rovinu bych to s ni probrala a ať se sama rozhodne, je to koneckoncu její tělo a ona to bude muset případně absolvovat a s těmi nežádoucími účinky se potýkat.
@Semtex píše:
Já nechapu, kde přišli na to, ze po nástupu MS holka přestane do roka růst? Já dostala MS ve dvanácti, ve třinácti jsme se měřili ve škole a měla jsem 164 a teď merim skoro 175. Rozhodne jsem tu výšku neměla hned, kolem patnáctého roku jsem měřila 171 a po prvním porodu ještě přidala ty další čtyři cm![]()
Edit jinak prsa mi začala růst v deseti letech.
Jak a čím ti zdůvodnili ty své předpovědi ohledně nástupu menstruace a dalšího růstu? Určitě bych sla na konzultaci ještě jinam.
Ja taky vyrostla o 10 cisel a narostly i prsa a to asi behem dvou let..byla jsem tenkrat v laznich dlouho, odjela jsem jako mala drobna plocha holcicka a vratila se vysoka s trojkama..rodice jen zirali a spoluzaci taky.
Já teda nechápu co tady mají všichni s těmi dětskými obchody při výšce 150?
Já sama mám 153 - ms v 9 letech.
Jooo, ve škole jsem měla komplexy, ale s věkem to vnímám jako výhodu!
Za 1. v dětské sekci bych si fakt nenakoupila, ony i ženy s výškou 150 mají nějaké tvary a úzké džíny z dětské sekce na sebe fakt nenavliknou. Ale obleču jednu z nejmenších dámských velikostí a to je výhoda, protože té je všude dost a bývají to poslední kusy ve slevách!
Mám klasickou dámskou velikost 34-36
Všude se vlezu, jsem skladná!
Na vysokou polici mám schůdky nebo chlapa!
Nohu mám 36, takže normální velikost.
Auto se mi řídí dobře a neeee, nemám pod sebou žádný polštářek…
Od puberty se za mnou točí každý druhý chlap, protože drobná žena je fakt sexy (říká můj muž) ![]()
Jasně že drobné ženy mají spoustu nevýhod, ale taky spoustu výhod!
Neberu to jako smůlu, ale prostě to tak je a říkám si, že jsem mohla dopadnout hůř - jako moje sestřenice má 189cm a to je teprve smůla, tam je výhoda jen jedna a to je ta, že všude dosáhne…..
@Markéta188 no však. Já s výškou 175 jsem skoro nejvyšší v okolí a prerustam i většinu chlapů, co znám, včetně toho myho
ale neva. Největší nevýhoda moji (podle většiny názoru zde na první pohled normální) výšky spočívá momentálně v tom, že se musím několikrát denně hrbit u kuchyňské linky, protože máme klasickou výšku 85 a je to pro mě brutálně nízké, potřebovala bych zvýšenou 92 cm, ale momentálně na pořízení nové není situace a ani finance. A ano, mužům se drobnější holky líbí moc, vím o tom z více zdrojů ![]()
Být tebou, tak bych do hormonální léčby rozhodně šla. V dnešní době je ta hormonální léčba už vychytaná. Jedná se jen o injekce, žádná hrůza.
Já sama byla v dětství s výškou sledována, protože jsem byla vždy o hodně menší než vrstevníci. Nakonec mám 160 cm a to si připadám hodně malá.
@Markéta188 píše:Od puberty se za mnou točí každý druhý chlap, protože drobná žena je fakt sexy (říká můj muž)
Přesně tak, říká tvůj muž. Našla sis takového, kterému se to líbí. Taky jsou chlapy kterým se líbí, když má žena aspoň 150 kg, ale není to většina.
@Freeandwild tak šla na rande s menším klukem, jinak si to neumím představit.
Pracuju v mužském kolektivu, chodím na beachvoleyball s jiným mužským kolektivem, na párty s dalšími chlapy a žádnej z nich tam neobdivoval malou holku. Vždy to začínalo aspon tak na 165-170 cm a do 175 cm je holka ještě v pohodě. průměr české mužské populace byl v době mého studia tuším 177-178 cm takže najít si k sobě vyššího chlapa bylo pořád snadný.
Jako holky nad 180 cm je problém, ale tak to už jsme zase někde jinde
@Semtex píše:
@Markéta188 no však. Já s výškou 175 jsem skoro nejvyšší v okolí a prerustam i většinu chlapů, co znám, včetně toho myhoale neva. Největší nevýhoda moji (podle většiny názoru zde na první pohled normální) výšky spočívá momentálně v tom, že se musím několikrát denně hrbit u kuchyňské linky, protože máme klasickou výšku 85 a je to pro mě brutálně nízké, potřebovala bych zvýšenou 92 cm, ale momentálně na pořízení nové není situace a ani finance. A ano, mužům se drobnější holky líbí moc, vím o tom z více zdrojů
Kde to žiješ?
Já mám 183 cm a to v kolektivu mužů nijak nevyčnívám. Brácha má 191, ten už jo. Moje žena má 175 cm a je pro mě tak akorát a ve výsledku taky tak nevyčnívá, byť ona teda nerada podpatky, takže když její kamarádky co mají tak 165-170 mají, tak jsou podobně vysoké.
@gabrriel v ČR
ale fakt, nekecam, z okruhu mého muze jsou všichni takoví menší
ale ani mi známí nejsou nijak vysocí, ok, ex měl přes 190, ale jinak mají ti úplně nejvyšší chlapi kolem mě tak 175-180 maximálně
můj nejlepší kamos je taky mrnavej, ten má tak 165
nejvyšší kolega z práce 176 ![]()
@gabrriel Tak dvoumetrovym baskedbalistum se asi víc líbí vyšší holky. Já měřím 160cm a vždycky jsem si mohla mezi chlapama vybírat a fakt mě balili i chlapy vysoký třeba 190cm
Samozřejmě nejde jen o tu výšku, ale jak celkové ženská vypadá. Mě se u ženský líbí nejvíc výška 165-170, ty vyšší už často vypadají jako kobyly, velký nohy, široký boky. 150cm je samozřejmě málo.
@stinga píše:
150 cm je hrozně málo, a bude jí to vadit v běžném životě, při řízení auta, nedosáhne na vyšší poličky, při koupi oblečení, při nastupování do dopravních prostředků,
nehysterčila bych a do hormonální léčby bych šla
Souhlasim
@Semtex hele mam 178cm a chlapi v okoli jsou spis vyssi
az na jendoho partnera jsem mela vzdycky vyssi chlapi a popravde jsem se svou vyskou (az teda na kupovani kalhot) hoodne spokojena a nemenila bych ani za nic. Si dokazu prestavit, ze bych mela i pres 180
mam proste rada jak jsem vysoka, libi se mi, ze nemusim nosit podpatky a ze svoji vahou 66kg jsem proste hezky vysoka a relativne stihla
A treba pri libani je super, ze si kluk nenamuze krcni pater a ja nemusim nejak silene zvedat nohy na spicky ci se zaklanet ![]()
Souhlasila bych s hormonální léčbou…
Co se týče nechání rozhodnutí na dceři, s tím tedy nesouhlasím. Srovnání s přišitím uší je dost mimo, vím že se děti smějí. A hlavně se jedná o v podstatě kosmetický zákrok, který by mohla podstoupit i kdykoliv v dospělosti.
Tohle je něco úplně jiného. Je hezké, že dceru a její názory bereš vážně, je to opravdu ostatně její tělo, ale je to hlavně ještě malé dítě. Tady budeš muset převzít odpovědnost ty jako matka.
@Markéta Rudná píše:
Oki, slovo postižení vnímáte asi jinak než já, beru to jako odchylku od normy, která jejímu nositeli může a nemusí komplikovat život, rozhodně to není důvod si z toho člověka utahovat nebo diskriminovat. Vidím, že jsem trochu zvedla tlakTak já nevím v jaké sociální bublině žiju, ale všechny malé ženské co znám, jejich výška štve a komplikuje jim život. Sestřenice 158 cm téměř vůbec neslézá z podpatků, kámoška měla našlápnuto na kariéru baletky 156 cm a má smolíka, skupině v práci každý říkal ze srandy, dlouhý, malá a krátkozraký. O některých sportech ani nemluvím. Ale když to někomu nevadí a vyhovuje, tím líp pro něj, ale když se tomu dá zabránit,..
To ej trochu matoucí. Odchylka od normy? Když průměrná výška genearece +30 je 164 cm ![]()
Souhlasím, že být vyšší je výhoda. Já mám cca 170 cm a je to fajn, ale ty působíš, že máš z malých holek mindrák. To ti nějaká přebrala kuka?