První trimestrální screening Mudr. Jan Matěcha

1347
22.6.21 14:25

Prvotrimestralni screening Mudr. Jan Matěcha

Ahoj děvčata!

Zitra jdu na prvotrimestralni screening na Bulovku k panu Janu Matěchovi. Nemám moc tendence číst si recenze dopředu, na Bulovku jsem se objednávala kvůli blízkosti a tomu, že měli volný termín (objednávala jsem se na test dost pozdě) a ted jsem si přečetla naprosto hrůzostrašnou zkušenost na pana Matechu… Máte s ním některá zkušenosti? Prý se střídá na Motole a na Bulovce.

Děkuju Vám předem moc za Vaše sdílené zkušenosti. Snad ta jedna zkušenost byla jen vyjimkou :(

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Napsat příspěvek

Reakce:

Velikost písma:
3724
22.6.21 14:46
@kajka kajka píše:
Ahoj děvčata!

Zitra jdu na prvotrimestralni screening na Bulovku k panu Janu Matěchovi. Nemám moc tendence číst si recenze dopředu, na Bulovku jsem se objednávala kvůli blízkosti a tomu, že měli volný termín (objednávala jsem se na test dost pozdě) a ted jsem si přečetla naprosto hrůzostrašnou zkušenost na pana Matechu… Máte s ním některá zkušenosti? Prý se střídá na Motole a na Bulovce.

Děkuju Vám předem moc za Vaše sdílené zkušenosti. Snad ta jedna zkušenost byla jen vyjimkou :(

Já jsem přímo u něj nebyla, ale pokud to není shoda jmen, tak pracuje nebo pracoval také jako vedoucí lékař na rizikovém v Motole, myslím, že je docela kapacita. Ono recenze na netu nemusí úplně popisovat realitu. Screeningy mohou dělat jen doktoři, kteří mají certifikát, to nemá každý gynekolog. Samozřejmě i mezi nimi jsou pečlivější a méně pečliví lékaři možná. Nevím, co ta hrozná zkušenost popisovala…?
Za mě je podstatné, jestli je doktor odborník a pečlivý /to bohužel tedy nemůžeš vědět předem - tu odbornost trochu „jistí“ ten certifikát/, není u mě důležité, zda je miloučký a hýří úsměvy. Zvlášť, když k němu jdu jednorázově…
Držím palce, ať je screening v pořádku. Jestli je na Bulovce, tak jich asi dělá dost. Třeba ti tu někdo z holek napíše, kdo u něj byl.

Edit. jo píšeš, že se střídá i v Motole, tak to je on. K někomu, kdo je vedoucí oddělení rizikového bych asi měla důvěru…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1347
22.6.21 14:50

@Mutlice

Zkusenost popisovala odber plodovky a dost neprofesionalni komunikaci a pristup k mamine, ktera ma v brise silne postizeny plod a dost mozna asi i mrtvy plod ve stylu „budte rada ze je mrtvy“. Ale jak rikas, podobnou zkusenost najde člověk na netu asi na každého lékaře. Jsou to taky jenom lidi. Proto by me zajimaly i jine zkusenosti. Zadne jine sem nenasla. Kazdopadne diky za zmirneni mych emoci :).

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1400
22.6.21 14:53

Matěcha mi supervizoval druhotrimestrální screening, protože se nezdály být v pořádku ledviny a za mě to byl jeden z nejlepších lékařů, co jsem na Bulovce potkala. Stručně, věčně a jasně okomentoval situaci, vysvětlil, vzal telefon, zavolal na genetiku do Motola, kam jsem jela rovnou z Bulovky a druhý den šupajdila na odběr plodovky.

Pro mě důvěryhodný profík a co vím, tak kapacita.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
3724
22.6.21 14:54
@kajka kajka píše:
@MutliceZkusenost popisovala odber plodovky a dost neprofesionalni komunikaci a pristup k mamine, ktera ma v brise silne postizeny plod a dost mozna asi i mrtvy plod ve stylu „budte rada ze je mrtvy“. Ale jak rikas, podobnou zkusenost najde člověk na netu asi na každého lékaře. Jsou to taky jenom lidi. Proto by me zajimaly i jine zkusenosti. Zadne jine sem nenasla. Kazdopadne diky za zmirneni mych emoci :).

Ona empatie a odbornost bohužel často nejdou ruku v ruce… I špičkový odborník má někdy chování řeznického psa, to je smutná realita. Ale podstatné je (pro tebe zvlášť), jestli umí screeningy. To je důležité. Držím palce, ať je vše OK a ty to máš prostě jako jednorázovou návštěvu. :palec:

Edit: už píše Kacise, a zkušenosti má zjevně dobré! ;)

Příspěvek upraven 22.06.21 v 14:56

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1347
22.6.21 14:55

@Kacise Tak to je pro me naprosto stezejni. Moc diky za sdilene info :)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
2558
22.6.21 14:58

Ono kladných recenzí na internetu moc nenajdeš, každej rád přibarvuje a stěžuje si, ale ještě jsem nečetla, že by někdo jen tak z fleku někoho veřejně pochválil

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
2558
22.6.21 15:04
@kajka kajka píše:
@MutliceZkusenost popisovala odber plodovky a dost neprofesionalni komunikaci a pristup k mamine, ktera ma v brise silne postizeny plod a dost mozna asi i mrtvy plod ve stylu „budte rada ze je mrtvy“. Ale jak rikas, podobnou zkusenost najde člověk na netu asi na každého lékaře. Jsou to taky jenom lidi. Proto by me zajimaly i jine zkusenosti. Zadne jine sem nenasla. Kazdopadne diky za zmirneni mych emoci :).

Tohle jsem četla taky, musíš brát v potaz to, že to psala těhotná ženská co právě přišla/přichází o dítě, tam je necitelný i tón jakym se na ni mluví a z odbornýho hlediska mohlo být vše na špičkový úrovni.
Jinak k tý větě „buďte ráda, že je to mrtvý“ - něco podobnýho jsem slyšela na každým kroku: " buď ráda, že umřelo a nemáš postižený dítě" a ani to nebyli doktoři- v tu chvíli naprosto šílená věta, s odstupem času měli pravdu, takže to se dá těžko soudit, jestli to řekl opravdu tak jak je to prezentováno, nebo to bylo myšleno jako u mě.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1400
22.6.21 15:22

@kajka kajka jako nedokážu vlastně říct, jestli byl milý, abych byla upřímná :think: v tu chvíli, kdy se objevil problém, to pro mě nebylo podstatné, ale co pro mě udělal a ten čistý věcný přístup mi vyhovoval.
Jinak na prvotrimestrálu jsem byla v Gennetu u Hynka a ten byl opravdu lidský a milý :srdce:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
5006
22.6.21 15:37

@kajka kajka Ahoj, ja u nej byla ve 2017 v Motole na konziliarnim screeningu ve 2 trim kvůli rodinné dispozici a riziku ageneze očí a byl naprosto profesionalni, milý, citlivý… tu hroznou diskusi zde jsem par dnů zpět taky zaznamenala a nestihla v ní reagovat, upřímně mi to cele připadalo hodně pritazene za vlasy, ale nebyly jsme u toho, takže těžko soudit, nicmene za mne to byl velmi fajn doktor. Myslím ze tam psala @hulala ze s nim má aktuální a dobre zkušenosti.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1347
22.6.21 15:40

Diky damy, hned z toho zitrka mam lepsi pocit :):srdce:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
5006
22.6.21 15:46

@kajka kajka Hele schválně sem pak prosím napis, jaké to bude… protože je možnost ze se mu třeba něco stalo a začal se chovat nemožně, ale taky je úplně klidně možný ze ta předchozí diskuse není relevantni… na imunolozku Malickovou byly jednu dobu taky spatne recenze (ale ne teda takto extremni) a pak ji tu omlouvali ze měla nějaké velice vážné potíže, takže těžko rict… každopádně hodně štěstí přeji :mavam:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1498
22.6.21 16:02

K panu doktorovi chodím do rizikovky a jsem nadmíru spokojená.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1347
23.6.21 14:56

Tak davam vedet, ze nakonec me nevysetroval pan Matecha, ale pani Martina Mojhová.

Bylo to super, paní doktorka to bere sice trošku hopem, ale plodik se pry natacel jak, kdyby byl na dalkove ovladani, takze nebyl duvod to protahovat, na zeptani se ale hezky odpovedela a vysvetlila. Byla profesionalni a prijemna :).

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
5006
23.6.21 15:50

@kajka kajka tak super. Sice jsme se nedovedeli, jak to s panem doktorem je, ale je fajn ze jste dopadli s prckem dobre a mas z toho dobry pocit. Hodne zdravicka a mej se :mavam:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Poradna gynekologa

Ikona - Jiří Škultéty

MUDr. Jiří Škultéty