DCERA - PRSA - 8 LET

Napsat příspěvek
Velikost písma:
6061
24.6.21 00:01

Snažila bych se zjistit co nejvíce informací o hormonální léčbě, zejména o vedlejších účincích. A podle toho bych se rozhodovala. Pokud by byly nú o prkotinách neváhala bych a šla do léčby.
Znám několik malých mužů - kvůli malému vzrůstu mají obrovské komplexy, prakticky nejsou schopni kvalitního partnerského vztahu. Ženu / dívku pod 160cm neznám žádnou. Ale věřím, že 150cm u dívky / dospělé ženy také může být problém. A věnovala bych tomu pozornost.
K tomu jak velkou váhu rozhodnutí 8 letého dítěte dát - představ si, že bude mít šíleně křivé zuby, léčba možná jedině fixními rovnátky a ona řekne, že je nechce, že by se jí ve škole smáli. Necháš ji s křivými zuby, protože je to její přání? Nebo ji podpoříš a společně to zvládnete?
Jsi rodič, odpovědnost za rozhodnutí je na tobě. Ty bys měla vyhodnotit všechna pro a proti a na základě svého nejlepšího svědomí rozhodnout. Nebylo by od tebe úplně fér zatáhnout ji do tak závažného rozhodování a odpovědnosti. Na to je ještě dost malá.
Líbí se mi, že se ptáš, zjišťuješ zkušenosti druhých, pátráš, konzultuješ s více lékaři - znamená to, že to bereš vážně a zodpovědně, to je super. Věřím, že se rozhodneš správně. Držím palce :kytka:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Anonymní
24.6.21 00:09

Já bych do toho nešla.
Je ní skoro 9. Zkus to probrat i s ní :nevim: možná tě překvapí. Řeším zrovna něco dospěláckého a dcerou. Je jí 9 a její názor je dost vyspělý…

:hug:
  • Citovat
  • Upravit
Anonymní
24.6.21 06:15

Kamarádka si tím právě prochází. Její dceři začaly v 7 růst chlupy, prsa… Své dceři bych to nikdy neudělal, aby začala menstruovat v 9, 10 letech?! Ta kamarádka na hormonální léčbu přistoupila.

• Citovat
  • Upravit
5083
24.6.21 07:11
@Markéta Rudná píše:
Teda v tomhle se úplně neorientuju. Ale já jsme měla první menstruaci brzo a narostla jsem po ní minimálně o 15 cm a rozhodně jsem nepřestala růst do roka. Určitě bych šla konzultovat jinde, dá se zjistit i kostní věk, který nemusí biologickému plně odpovídat. Ten by taky mohl napovědět. A jestli by řekla to samé, tak bych do injekcí určitě šla, mít 150 cm není ani u dívky zrovna výhra. Nebude se moct věnovat některým sportům, bude všude nejmenší, výšku pod 160 cm za sebe vnímám jako typ postižení (samozřejmě mírný typ) a je možné, že vám to dcera jednou vmete do tváře.

A ty jako nepostizena teda meris kolik? :lol: :lol: :palec: To je zase vyplod, mozna nejsi postizena vyskove, mozna ani nijak jinak vzhledove…tak si to nekaz takovyma ho*nama co tu vypoustis :lol:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
30408
24.6.21 07:25
@Markéta Rudná píše:
Teda v tomhle se úplně neorientuju. Ale já jsme měla první menstruaci brzo a narostla jsem po ní minimálně o 15 cm a rozhodně jsem nepřestala růst do roka. Určitě bych šla konzultovat jinde, dá se zjistit i kostní věk, který nemusí biologickému plně odpovídat. Ten by taky mohl napovědět. A jestli by řekla to samé, tak bych do injekcí určitě šla, mít 150 cm není ani u dívky zrovna výhra. Nebude se moct věnovat některým sportům, bude všude nejmenší, výšku pod 160 cm za sebe vnímám jako typ postižení (samozřejmě mírný typ) a je možné, že vám to dcera jednou vmete do tváře.

Ty jsi fakt praštěná. A to je horší.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
56505
24.6.21 07:30
@Markéta Rudná píše:
:zed: 8o
Ty nejsi normální. Znám ženy pod 160 cm a žádná není postižená.
  • načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Anonymní
24.6.21 07:36

Já bych do té léčby šla, nemyslím si, že dospívá v 8letech je v pořádku. Možná mě čeká s dcerou to samé, bude ji 7let, na svůj věk je spíš menší, detska, ale už nějakou dobu se jí tvoří pupínky na obličeji. Taky se bojím předčasného dospívání, tchyně měří 150 a na fotce z dětství už v 10letech má prsa trojky. Na 7lete prohlídce to chci řešit s doktorkou.

• Citovat
  • Upravit
4164
24.6.21 07:40

V dnešní době není zrovna in být malá. Kluci mají rádi dlouhonohé kočky. Neříkám, že si kluka nenajde, ale dnešní doba je spíš o vyšších lidech. holka tak 170 cm aby vypadala. Při takové výšce bude vidět každé kilčo trojnásobně. Že nějaké holce na základce říkali žirafo? Nedivil bych si kdyby si dnes mohla vybírat z mnohem většího počtu nápadníků, než ty menší spolužačky.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
3
24.6.21 08:26
@Hobitka píše:
Mam 153 cm a jsem spokojena, ale pod 150 bych zase uz mit nechtela. :think: Pochopila jsem, ze okolo 150 cmbude mit s hormonalni lecbou, takze ano, sla bych do toho.

S hormonální léčbou by měla mít minimálně jako já.. kolem 170cm bez ni kolem tech 150.. ale je to odhad…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
76458
24.6.21 08:35
@Twirxie píše:
S hormonální léčbou by měla mít minimálně jako já.. kolem 170cm bez ni kolem tech 150.. ale je to odhad…

150 cm je hrozně málo, a bude jí to vadit v běžném životě, při řízení auta, nedosáhne na vyšší poličky, při koupi oblečení, při nastupování do dopravních prostředků,
nehysterčila bych a do hormonální léčby bych šla

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1229
24.6.21 08:41

Taky bych šla do léčby. Moje sestra má 152 a je z toho smutná. Táhne jí na padesát a pomalu, aby se oblíkala na dětském. Navíc, teď věkem, začala nabírat a vypadá jak jabko.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
30877
24.6.21 08:45

@Twirxie Tak zas 150cm bez lecby neni uplna tragedie. No, prober to se dcerou. Ja mam taky 9r dceru a ta tedy chce byt vetsi nez maminka. :think: A je po mne, drobek od mala…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
2962
24.6.21 09:00

Taky radím hormonální léčbu. Lepší je, když bude vyšší. I co se týče oblečení, nemusela by chodit do dětských obchodů.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
14592
24.6.21 09:14

Já nechapu, kde přišli na to, ze po nástupu MS holka přestane do roka růst? Já dostala MS ve dvanácti, ve třinácti jsme se měřili ve škole a měla jsem 164 a teď merim skoro 175. Rozhodne jsem tu výšku neměla hned, kolem patnáctého roku jsem měřila 171 a po prvním porodu ještě přidala ty další čtyři cm :nevim:

Edit jinak prsa mi začala růst v deseti letech.

Jak a čím ti zdůvodnili ty své předpovědi ohledně nástupu menstruace a dalšího růstu? Určitě bych sla na konzultaci ještě jinam.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
ludmilaadamkova
24.6.21 09:24

150 cm je hraniční kdyby fakt nenarostla a měla třeba 145 už se jí velice špatně bude shánět oblečení asi bude mít i malou nohu.. takže i boty. Bude se jí blbě řídit… A celkově bude už výška limitující

Šla bych do té léčby.

• Citovat
  • Upravit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Poradna gynekologa

Ikona - Jiří Škultéty

MUDr. Jiří Škultéty