Dcera říká ošklivé věci...

Anonymní
10.5.16 20:18

Dcera říká ošklivé věci...

Ahoj.
Prosím o anonym, jinak smazat.
Máme dvě děti, holky.
Mladší dcera je moc šikovná holka, ale je to tvrdohlavec, vztekloun. Poslední dobou mě ale děsí, co říká, někdy je mi z toho pomalu do breku. Nejsou jí ještě ani tři roky a když jí třeba něco nedovolím řekne(velmi rychle za sebou),mamino ošklivá, blbá, hnusná.

Předpokládám, že ta slova zná od starší, ale ta by mi to neřekla, maximálně že jsem ošklivá, když něco nepovolím.

Minule mi dokonce řekla : " Maminku přejelo auto, měla krev". V překladu-chci aby maminku přejelo auto a aby měla krev. 8o

Mě to přijde teda dost hustý, na to jak je malá :,(

Nevím, co s tím, upřímně se stydím, když v obchodě řeknu, že něco nekoupím a ona na mě vybalí, že jsem ošklivá, blbá, hnusná…je jí dobře rozumět, co si asi musí myslet lidé okolo..

Už mám kolikrát chuť jí pořádně přes tu papuli plesknout.

Dnes jsem jí pustila jednu pohádku s tím, že bude jedna a jestli se pak bude zase vztekat a mlátit do počítače(když vypnu a řeknu, že už je konec pohádky, bouchne do pc, nebo začne kopat a tak),že jí zítra mít nebude. Slíbila, odkývala a buch do počítače, když jsem ho chtěla vypnout. Tudíž zítra to bude bez její oblíbené pohádky..ale ty její reakce :(

• Citovat
  • Upravit
Napsat příspěvek

Reakce:

Velikost písma:
22614
10.5.16 20:21

A kde taková slova ani ne 3leté děcko sebralo? :think:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
310
10.5.16 20:27

Po tý papule bych jí rozhodně dala :? Fungovalo to na moji mamku i na mne a jsme slušný holky ;)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Anonymní
10.5.16 20:29

@atominnka :psala jsem to tam-od starší. ta chodí do školky-odtamtud nosí i horší vyrazy než blbá, nebo ošklivá, to mi věř. Pro spoustu rodičů je běžné říct dítěti že dostane na p.del,nebo ať nešlápne do ho.na,tak se pak není čemu divit.

• Citovat
  • Upravit
4367
10.5.16 20:32

Chapu, ale opravdu ta slova a spojeni musela nekde slyset? Proc ma v sobe takovou zlobu? Citis, ze to rika jako naucenou frazi nebo nejak procitene, ze to mysli opravdove?
Dcera u par slov take neznala pravy vyznam a sokovala nas jejich pouzivanim.
Kazdopadne v tomhle bych byla nekompromisni a dusledna. At si rika co chce. Treba i v tom obchode bych ji rekla, ze je to jeji ostuda, ne tvoje. Ze slusni lide takova slova nerikaji a jak se na ni lidi koukaji…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
184
10.5.16 20:33

Po papuli bych ji nedala, ale na zadek ano a pořádně. Taky bych zakázala všechno co má ráda dokud by si nerozmyslela jak se bude chovat.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
22614
10.5.16 20:34
@Anonymní píše:
@atominnka :psala jsem to tam-od starší. ta chodí do školky-odtamtud nosí i horší vyrazy než blbá, nebo ošklivá, to mi věř. Pro spoustu rodičů je běžné říct dítěti že dostane na p.del,nebo ať nešlápne do ho.na,tak se pak není čemu divit.

TAKY MI CHODÍ DÍTĚdo mš a taky nosí různé výrazy. ale mladší to neříká, proto se ptám. promiň, asi jsem to tam přehlídla.
Já tohle řeším u skoro 6ti leté, ignoruju to a dělám, že neslyším - po upozornění, že se takto nemluví - většinou mi to řekne taky po nějakém zákazu ode mě. Takže ignoruju a na zákazu si trvám. Pak ji to přestane bavit a srovná se

@terka33pol to záleží na povaze dítěte, na mě bití a tresty bnefungovaly a že jsem byla bita jako žito. píš jsem se ještě víc šprajcla

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
2039
10.5.16 20:42

Asi by to chtělo jí jasně říct, že je ostuda, když takové věci říká, ale ono je to těžké. Ty jé řekneš, že je to ošklivé a sama nechceš, aby to slovo používala… Jak se někdo ptal, kde to slyší, tak zase slovo ošklivý a hnusný není nic sprostého, to v nějaké souvislosti snad použije každý, ne? Ano, do té souvislosti s mámou je zvláštní, že si to spojí, ale tomu asi nelze zabránit. Asi má teď takové období, tak holt být důsledný a vydržet. My také řešíme, jak kluka napomenout, když dělá něco špatného nebo nebezpečného, aby si neublížil. Když mu řeknu „nech toho“, tak on mi to říká při každé příležitosti, kdy ho napomenu. Je to někdy holt s těmi prcky o nervy, musíme vydržet :-)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
237
10.5.16 20:42

Určitě bych to nepřehlížela a minimálně jí vyhubovala. Jsou jí necelý tři a je dost možné, že ani neví, co říká, ale když si tohle „dovolí“ v jejím věku, jak myslíte, že se bude chovat v 10, nebo v 15ti letech? Určitě mi přijde zvláštní, že by měla v sobě z ničeho nic takovou zlobu, možná bude cholerik, takže prostě vztekloun, ale je třeba s tím něco dělat.:/ Opravdu vám to nezávidím.
Ale když by něco takového řekla, tak bych jí prostě vyhubovala, že řiká ošklivě věci po vašem uvážení by možná i ta jedna přes zadek nemusela uškodit, pokud se bude jo vztekat a až bude v klidu, tak se zeptat proč to říká a jestlí ví, co to znamená a v klidu to s ní probrat ať jí trošku nakouknete do hlavy. Podle toho se řídit dál.. :nevim:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
22614
10.5.16 20:47
@PetrušeKl píše:
Asi by to chtělo jí jasně říct, že je ostuda, když takové věci říká, ale ono je to těžké. Ty jé řekneš, že je to ošklivé a sama nechceš, aby to slovo používala… Jak se někdo ptal, kde to slyší, tak zase slovo ošklivý a hnusný není nic sprostého, to v nějaké souvislosti snad použije každý, ne? Ano, do té souvislosti s mámou je zvláštní, že si to spojí, ale tomu asi nelze zabránit. Asi má teď takové období, tak holt být důsledný a vydržet. My také řešíme, jak kluka napomenout, když dělá něco špatného nebo nebezpečného, aby si neublížil. Když mu řeknu „nech toho“, tak on mi to říká při každé příležitosti, kdy ho napomenu. Je to někdy holt s těmi prcky o nervy, musíme vydržet :-)

tak jasně, že jsou to běžná slova. Jen mě zarazilo to spojení s maminkou či jiným člověkem. Chápu, že to starší dotáhne z mš, to mám doma taky. Ale mladší 2,5letý to po ní neopakuje a že po ní opakuje hodně věcí :think:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Anonymní
10.5.16 20:48

@Halamka říká to tak nějak automaticky, i ve stejném pořadí :nevim:

ale to s tím autem a krví mě dorazilo.To jsem nikdy neslyšela nikoho v našem okolí říct. Říkám to jim u silnice, že nesmí lítat, aby je neporazilo auto. Ale že to použila ve chvíli vzteku, kdy chtěla slovně ublížit..

• Citovat
  • Upravit
Anonymní
10.5.16 20:50

@Maggica.24 to já se jí ptám, ona řekne, že né, že maminka je hodná(když už je klidná).

My jsme s manželem taky temperamentnější, žádní flegmouši opravdu nejsme, takže má být po kom, ale ty výrazy mě prostě nenechávají chladnou, no.. :?

• Citovat
  • Upravit
Anonymní
10.5.16 20:51

Též anonymně, protože to fakt není k chlubení :(
Můj druhorozený je podobný, dokáže mi říct hodně hnusné věci, když se mu něco nelíbí. Když jsem mu dnes v obchodě odmítla koupit zmrzlinu s tím, že ji máme doma a po obědě mu dám, řekl mi, že jestli mu ji nekoupím, kopne mě stokrát do hlavy. A to je každý den něco takového, i vícekrát.
Starší toto nikdy nedělal.
A ode mě to samozřejmě nemá, kdyby se zase někdo ptal, kde to jako mohl slyšet :roll:
Já děti skoro vůbec nebiju, jen velmi výjmečně po zadku, ale to opravdu párkrát do roka, když už mi jó rupnou nervy.
Ale z tohoto jsem spíš hrozně smutná, než abych měla chuť ho za to fyzicky trestat :nevim:
Snažím se mu vysvětlit, co to vlastně říká a jak mě to mrzí.. Ale nemá to účinek, dělá to pořád.
On je celkově takový čert, neposlušný, ignorující..
Má takovou povahu, a nejsem si jistá, jestli je správná cesta ho prostě bitím a fyzickými tresty zlomit :nevim:
Tak si tu počkám na rady, protože já fakt žádnou nemám…
Anonymní EE

• Citovat
  • Upravit
Anonymní
10.5.16 20:52

@atominnka ony se mezi sebou častují různými výrazy, mladší se to od ní krásně všechno naučila…tak jí asi automaticky napadlo říct to i mě. Napomínám je i když si nadávají navzájem, ale je jim to šumák :roll:

• Citovat
  • Upravit
22614
10.5.16 20:53
@Anonymní píše:
@atominnka ony se mezi sebou častují různými výrazy, mladší se to od ní krásně všechno naučila…tak jí asi automaticky napadlo říct to i mě. Napomínám je i když si nadávají navzájem, ale je jim to šumák :roll:

tak to malá to na syna vůbec nepoužívá, max jsem slyšela, že je to „zlej Mates“ :mrgreen: ale zase se rvou jako koně :pocitac:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Aktuálně na Instagramu

Podle rozsáhlé norské studie mají nejstarší děti v rodině v průměru vyšší IQ než jejich mladší sourozenci. Důvod? Najdete na Instagramu.

Poradna dětského psychologa

Ikona - Václav Mertin

PhDr. Václav Mertin