Dcera se nemá ráda

Napsat příspěvek
Velikost písma:
Anonymní
23.3.18 14:40

Načítámm citovaní příspěvek, Čekejte prosím…
Tohle je chyba.Kdyz jsem byla malá než se naši rozvedli, otec mi pořád srážel sebevědomí. Nikdy jsem díky němu žádné neměla a nemám ani teď, protože se mi to tak vrylo do hlavy, že už to ven nepůjde. Take jsem si jako malá prošla tím že jsem si ublizovala (řezala ruce apod)nikdo to neřešil. Holcicka je hodně citlivá a to se už nezmění. Chce to vytrvat s tím psychologem a pokud otec nepřestane s těma kecama, zkusila bych to pak řešit nějak se socialkou. Drzim palce

• Citovat
  • Upravit
4071
23.3.18 14:41
@Anonymní píše:
@sediza tvrdí, že ji chválí, ale znám ho a vím, jak dokáže srazit sebevědomí, já od něj odešla jako troska bez špetky sebevědomí. Nedávno jsem slyšela jak ji říká, že je nevychovaná, protože když pro ni přijel, tak ho nepozdravila. že je to naposledy, že jiné děti jsou vychované. No škaredě ji vyčetl jeden pozdrav. Nechce za ním jezdit, ale s tím už já nic nenadělám. On se nezmění. Vím, že ji tím ubližuje.

Přesně tohle vidím jako problém. Víte co, vy se budete moct přetrhnout, ale bude to stejně k ničemu. Pro holčičku je vzorem a velkou autoritou vždy otec na 1. místě. Může si to nést celý život, nebo se s tím časem vyrovná. Vlastní zkušenost..

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Anonymní
23.3.18 14:53
@Anonymní píše:
Tohle je chyba.Kdyz jsem byla malá než se naši rozvedli, otec mi pořád srážel sebevědomí. Nikdy jsem díky němu žádné neměla a nemám ani teď, protože se mi to tak vrylo do hlavy, že už to ven nepůjde. Take jsem si jako malá prošla tím že jsem si ublizovala (řezala ruce apod)nikdo to neřešil. Holcicka je hodně citlivá a to se už nezmění. Chce to vytrvat s tím psychologem a pokud otec nepřestane s těma kecama, zkusila bych to pak řešit nějak se socialkou. Drzim palce

Na sociálce nejde nic vyřešit. On je otec a má právo ji vídat a víc je bohužel nezajímá.

• Citovat
  • Upravit
Anonymní
23.3.18 14:56
@Anonymní píše:
Tohle je chyba.Kdyz jsem byla malá než se naši rozvedli, otec mi pořád srážel sebevědomí. Nikdy jsem díky němu žádné neměla a nemám ani teď, protože se mi to tak vrylo do hlavy, že už to ven nepůjde. Take jsem si jako malá prošla tím že jsem si ublizovala (řezala ruce apod)nikdo to neřešil. Holcicka je hodně citlivá a to se už nezmění. Chce to vytrvat s tím psychologem a pokud otec nepřestane s těma kecama, zkusila bych to pak řešit nějak se socialkou. Drzim palce

Malá mi říká, že ví, že je táta trouba, že některé věci nechápe a že ani nerozumí ji, ale přesto ji to hodně zraňuje. A já cítím bezmoc, protože s ním opravdu nejde mluvit. Jde s námi k psycholožce, ale tam všechno odkýve, udělá ze sebe nej otce a k ničemu to nebude.

• Citovat
  • Upravit
4071
23.3.18 14:58

Sociálku bych do toho netahala. Spíš bych zkusila exmanželovi říct, že má dcera ty a ty potíže a i přesto, že z toho nejsem nadšená!!!, tak doporučuje rodinnou terapii. A psycholozka by mela manzelovi vysvetlit požadovanou zmenu chování. Pokud ex nebude ochotný, je to pak na vas uz vysvetlit jí až vyroste, ze otec je takový, protoze vlastne on nemá to pravé sebevědomí a autoritářským a despotickým přístupem si honí vlastní ego/sebevědomí na ostatních.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
4071
23.3.18 15:00

Pokud s Vami pujde k te psycholozce, pripravila bych tu pani na něj dopředu..

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Anonymní
23.3.18 15:06

@sediza To už jsem vysvětlila, že táta je prostě takový, ale i tak vidím, že má v hlavičce zmatena stejně ji to ublíží. Je ještě malá, aby si to v sobě srovnala. Psycholožce jsem něco řekla, ale i tak si myslím, že to nebude mít účinek. Když jsem mu říkala, že má malá problémy, tak jsem si to dle něj vymyslela, protože i něj to nemá. U něj sedí v koutě a poslouchá a nic mu neříká, jak mi povídala malá. No uvidíme. Spíš mě zajímalo, jestli to moje dítko není jediné. Hodně mě to včera vzalo…

• Citovat
  • Upravit
4071
23.3.18 15:16

Není jediná. Mě nasi hodně mlátili a otec byl tvrdý..sebevedomí jsem také neměla. Ale srovnala jsem se s tím a to přes vztahy s muži. Prvni mi dal takovou školu…druhý byl pravy opak-ten, co byl hodný a nemohl mi ublížit. Bála jsem se být sama a on byl jistotou. Až když jsem „vyrostla-psychicky dozrála“ a získala sebevědomí, dokázala jsem ho opustit a jít do nejistoty za lepším. Protože jsem už měla samu sebe. Takže ano, dceru to můze poznamenat, ale taky se s tím může vyrovnat a má Vás jako jistotu. A to je hodně moc. Já jsem nyní šťastně vdaná několik let. Mám úžasnou rodinu a troufám si tvrdit, že zdravé sebevědomí. Je jasné, že Vas to trápí. Kterou matku by to netrápilo. Udělejte maximum co můžete, ale snažte se tím netrápit. Je mnoho horších věcí v životě a člověk by se neměl trápit něčím, co nemůže změnit. Vy jste udělala maximum v tom, že jste se rozvedla a máte nového partnera, ktery je fajn. Iniciujete psychologa. Snažíte se o tom s ex mluvit. Jste skvělá.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Anonymní
23.3.18 15:19

@sediza Moc děkuju :srdce:

• Citovat
  • Upravit
243
23.3.18 16:52
@Anonymní píše:
Zdravím maminky,nevím jak začít, má dcera se nemá ráda. Vždycky byla spokojené dítě, které dostávalo hodně lásky. Po rozvodu ve třech letech měla psychické problémy, měla pocit, že za vše může sama, začala mi koktat. Jsou to dva roky a některé věci se srovnaly, je klidnější a vyrovnanější. Já ji chválím snad za vše co udělá, je moc chytrá a vnímavá, hodně emotivní. Nemá moc kamarádky, ve školce se drží stranou…je tak trochu tvrdohlavá a když si ve školce nehrají tak, jak ona chce, nehraje si, chce aby bylo vše po ni a i když ji vysvětluji, že si děti ve školce nemusí hrát tak jak ona chce a říkám ji ať si zkusí hrát ty jejích hry, nechce. A pak říká jak je vše její vina a cokoli se ji nepodaří nebo nezvládne, říká o sobě jak je hloupá. A včera přišla s tím, že se nemá ráda, že za vše může ona a že je hloupá atd. Nevím jak ji pomoci…nemá s tím některá zkušenost?

Příspěvek upraven 23.03.18 v 16:54

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
243
23.3.18 16:54
@Karolínka86 píše:
  • načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1157
23.3.18 17:04
@Anonymní píše:
Zdravím maminky,nevím jak začít, má dcera se nemá ráda. Vždycky byla spokojené dítě, které dostávalo hodně lásky. Po rozvodu ve třech letech měla psychické problémy, měla pocit, že za vše může sama, začala mi koktat. Jsou to dva roky a některé věci se srovnaly, je klidnější a vyrovnanější. Já ji chválím snad za vše co udělá, je moc chytrá a vnímavá, hodně emotivní. Nemá moc kamarádky, ve školce se drží stranou…je tak trochu tvrdohlavá a když si ve školce nehrají tak, jak ona chce, nehraje si, chce aby bylo vše po ni a i když ji vysvětluji, že si děti ve školce nemusí hrát tak jak ona chce a říkám ji ať si zkusí hrát ty jejích hry, nechce. A pak říká jak je vše její vina a cokoli se ji nepodaří nebo nezvládne, říká o sobě jak je hloupá. A včera přišla s tím, že se nemá ráda, že za vše může ona a že je hloupá atd. Nevím jak ji pomoci…nemá s tím některá zkušenost?

Podívej, ty si tady asi oprávněně stěžuješ, že tvůj bývalý je zlý, a podobně. A co ty, jaká jsi doopravdy, napíšeš nám tady taky něco o sobě? Vztah vždycky tvoří dva, tak mi tady netvrď, že jen tvůj manžel se choval jen hnusně. Ty máš snad dokonalé chování vzorné matky? Asi sis taky mohla dobře spočítat, koho si bereš, nebo jsi malá holka, která umí vidět chyby jen na bývalém? Tohle pokrytectví moc nechápu. Neomlouvám hnusné chování. Trochu sebereflexe ti rozhodně neuškodí.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
4071
23.3.18 17:06
@Johnny7 píše:
Podívej, ty si tady asi oprávněně stěžuješ, že tvůj bývalý je zlý, a podobně. A co ty, jaká jsi doopravdy, napíšeš nám tady taky něco o sobě? Vztah vždycky tvoří dva, tak mi tady netvrď, že jen tvůj manžel se choval jen hnusně. Ty máš snad dokonalé chování vzorné matky? Asi sis taky mohla dobře spočítat, koho si bereš, nebo jsi malá holka, která umí vidět chyby jen na bývalém? Tohle pokrytectví moc nechápu. Neomlouvám hnusné chování. Trochu sebereflexe ti rozhodně neuškodí.

Zakladatelko, nepřijde ti, jako by někteří lidé psali o sobě? :lol:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1157
23.3.18 17:09
@sediza píše:
Zakladatelko, nepřijde ti, jako by někteří lidé psali o sobě? :lol:

Přijde mi, že některé ženy vidí jen sebe, a když dojde k neštěstí, tak ze všeho obviňují manžela. Tohle dětinské chování patří do školky, takže ses ozvala správně. Ještě si tady můžeš zatleskat, jak jsi dobrá a slepá.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
243
23.3.18 17:20
@Anonymní píše:
@sediza tvrdí, že ji chválí, ale znám ho a vím, jak dokáže srazit sebevědomí, já od něj odešla jako troska bez špetky sebevědomí. Nedávno jsem slyšela jak ji říká, že je nevychovaná, protože když pro ni přijel, tak ho nepozdravila. že je to naposledy, že jiné děti jsou vychované. No škaredě ji vyčetl jeden pozdrav. Nechce za ním jezdit, ale s tím už já nic nenadělám. On se nezmění. Vím, že ji tím ubližuje.

Je mi líto, že tvůj ex je na dcerku ošklivý. Hlavně se jí tedy snaž najít vzor normálního chlapa, to jako holčička víc než potřebuje.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Zkušenosti a hodnocení

Chrastítko Špendlík

• (4.6) + 67 recenzí

Dudlík Perfect

• (4.7) + 53 recenzí