Psychologická poradna pro snažící se, těhotné i maminky
Mgr. Lucie Machová
Moje dítě taky jednou v horečkách vidělo učitelku ( taky strašidlo
) ze školky v rohu pokoje
Zkusila bych vyrobit sprej proti bubakum (do rozstřikovače dát vodu, případně pár kapek levandulového es. Oleje, nebo nějakou jinou oblíbenou vůni) a před spaním striknout do pokoje…nad postýlku…pod postýlku…a říct že teď na ni žádný strašák nemůže že je tím chráněna…
(viděla jsem na to tip v nějaké knížce s pokusy pro děti)
@Lama Lama To by byla u nás lepší varianta. Dcera bohužel byla sama v pokojíku večer a měla tam jen světlo z chodby.
Já měla vidiny celé dětství. Jako malá hodně, postulně méně a méně. Úplně to vymizelo kolem 9-10 roku života.
Syn to míval při horečkách jako malý taky…
Dlouho jsem s ním spávala.
@Tayen Dcera to nemá pořád naštěstí, jen ten jeden večer.. víc se jí to nestalo.
U dětí kolem 3.roku se objevuje tzv. magické myšlení. Trvá zhruba do konce prvního stupně a je velice důležité pro rozvoj kreativity a fantazie. Dcera klidně mohla vidět tebe a vlivem horečky se ten obraz úplně změnil. Z tohohle důvodu by děti nikdy neměly být strašeny bytostmi, které neexistují. Nemusí se to nutně stát v rodině, stačí jedna hloupá učitelka ve školce a neštěstí je na světě. Ten tip se sprejem nahoře by mohl fungovat, alespoň částečně. ![]()
@Aduš8 V pokoji vůbec nikdo nebyl. Já seděla na záchodě, tak že mě určitě neviděla. My ani jedno z dětí nestrašili, nejsme na to, ale mohl někdo jiný no.. někdy mají i babičky hloupé nápady.. Měla vysokou horečku v tu dobu.
@Anonymní píše: Více
Mohl to být i nějaký stín..venku projelo auto ona rozespalá v horečce něco zahlédla…nebo něco ze snu…
Mně by spíš strašilo to čurání. To že Dr „kontrolovala“ neznamená, že kontrolovala všechno. Takže kdyby se to rychle nespravilo, nenechávejte to být. Z toho leknutí se mohou zblbnout svěrače, může tam být kamínek nebo streptokok, který dráždí (nevyjde často z odběru, ale ze stěru na gyndě ano), atd… proč měla ty horečky? Nebyla to angína?
@Vladusxx Mohlo to být vlastně cokoliv. Jen mě straší, že má pořád z toho strach a rozjelo se to čůrání.
@Okta Angínu neměla právě, Dr vyhodnotila „jen“ viróza která teď řadi. Ale moc ji brala, když jsem říkala, že pořád chodí a tu má v pořádku.
Když má být dcera nemocná, nebo má horečku, vidí holčičku, která rychle běhá po domě, nebo je všechno zrychlené
. Zvykli jsme si, to přejde
.
Ahoj, dcera 4 roky viděla při horečce jak ona říká strašáka. Bylo to opravdu ošklivé, kdy měla horečku. Já odešla jen z postele na záchod, začal šílený křik. Rychle jsem přiběhla a viděla ji jak kouká nad sebe a macha rukama. Vzala jsem ji a ona mi řekla vyděšená že nad ní někdo byl😥 Horečka ji během chvíle vylitla hodně, tak předpokládám, že se asi jedná o nějakou halucinaci.. Byla zvyklá když jsem šla do práce, dospávat se starší ségrou a v pohodě se bylo. Koukala se v pokojíčku třeba i sama na pohádky. Teď usiname s lampičkou a co spa po nemoci do školky, tak je problém.. problém ten, že často chodí doma čurat a tak se děje i ve školce před a při spaní. Dr ní kontrolovala a po zdravotní stránce je v pořádku. Tak že to má psychologicke.. vysvětlujeme doma, vysvětlují ve školce a stejně má strach.. prosím má někdo z Vás s dětmi nějakou podobnou zkušenost? Že školky ji brát nemůžu po obědě, oba s manželem pracujeme a babička je k dispozici ráno. Chodí na půl 8 a já hned po spaní ji beru domů. To je ve tři hodiny.. díky