Dcera x babička x pearcing

Napsat příspěvek
Velikost písma:
Anonymní
15.6.21 19:02
@JancaS84 píše:
A proč jste ji to rikaly když víš jaka je?

Protože jsem úplně blbá a stále čekám na zázrak. Na to, že se matka začne chovat normálně, že mě bude respektovat, chápat, psychicky podporovat.
Rozumově samozřejmně vím, že to nehrozí a snažím se s tím a na sobě pracovat a jde to…ale hodně pomalu

• Citovat
  • Upravit
34473
15.6.21 19:04
@Matt 02 píše:
No spíše je dost velká na to, aby se manipulátorce za celou rodinu postavila. Ono tady podle me nejde ani o piercing, ale o to, ze baba je zvyklá, ze ji každý poslouchá. No je na čase ukázat, že to tak není, je k tomu jedinečná příležitost :mrgreen:.

Směle do toho

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
6180
15.6.21 19:07

Když mi bylo 17, nechala jsem si udělat dredy a piercing v bradě. V tý době jsem taky jezdívala busem přes hodinu skoro každý víkend za babičkou (jako jediný z šesti vnoučat) když zůstala po smrti dědy sama. Už před dredama a piercingem byla babička pěkně příšerná osoba, nic jsem nedělala dobře, ti mladí jsou hrozní dneska, za nás to nebylo… Běda jak nebylo podle ní nebo jsem s ní nesouhlasila. Nicméně jezdila jsem, říkala jsem si že je sama, stará, že to vydržim. Každopádně to co začala předvádět po dredech a piercingu už přestalo bejt zábavný - a světe div se, k babičce jsem jezdit přestala. Do její smrti jsem ji neviděla a nelituju :nevim: To já jen tak ilustrativní případ, jak tyhle direktivní babičky někdy dopadaj.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
4642
15.6.21 19:15

Přijede na chalupu - špatně. Nepřijede - taky špatně a ještě to bude určitě podáno tak, že přijet vůbec nechtěla. Stará paní si vždy najde něco, co se jí nebude líbit. Ať se dcera rozhodne podle sebe, jestli a kdy dorazí. Nelze vyhovět vždy a všem. Když o babiččino divadlo nestojíte, tak vy jí ale nesmíte dělat diváky.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
24801
15.6.21 19:32

Těmto typům lidí se vůbec nevyplácí takové věci říkat..
naši jsou podobná „stará škola“, otec měl debilní kecy a hodinový proslov na mou první kérku, když mi bylo asi 30, když ji poprvé viděl (měla jsem ji asi pět let, záměrně na rameni, takže snadno skrytelná)..
Jsou prostě lidi, kteří tyhle věci nikdy nepochopí a je to pro ně něco jako „z kriminálu“ a podobně.. nikdy nebudou respektovat cizí vkus a názor, jediný správný je ten jejich..
vztahy v takových rodinách podle toho nakonec vypadají :,(
Takže je JEN dobře, že to s dcerou děláš jinak, já taky.. není nad to vědět, jaké chyby přesně nedělat ;) hlavu vzhůru,
ne každá babička je holt anděl, na kterého jsem měla štěstí já :andel: nahrazovala mi maminkovskou lásku celý život… tvoje dcera má to štěstí, že ji má denně doma :srdce:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
15419
15.6.21 19:40
@Lucy75 píše:
naši jsou podobná „stará škola“, otec měl debilní kecy a hodinový proslov na mou první kérku, když mi bylo asi 30, když ji poprvé viděl (měla jsem ji asi pět let, záměrně na rameni, takže snadno skrytelná)..
Jsou prostě lidi, kteří tyhle věci nikdy nepochopí a je to pro ně něco jako „z kriminálu“ a podobně.. nikdy nebudou respektovat cizí vkus a názor, jediný správný je ten jejich..
Takže je JEN dobře, že to s dcerou děláš jinak, já taky.. není nad to vědět, jaké chyby přesně nedělat ;) hlavu vzhůru,
ne každá babička je holt anděl, na kterého jsem měla štěstí já :andel: nahrazovala mi maminkovskou lásku celý život… tvoje dcera má to štěstí, že ji má denně doma :srdce:

Naší dceři je 17 a také se snažím k ní přistupovat podobně jako zakladatelka, na rovinu, otevřeně, s respektem… na piercingu jsem s ní byla už dvakrát :mrgreen:. Ale stejně mám občas obavy, aby moje dcera až bude dospělá, moji výchovu nevyhodnotila slovy " hlavně, že vím jaké chyby přesně nedělat" :mrgreen:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Anonymní
15.6.21 19:46
@Lucy75 píše:
ne každá babička je holt anděl, na kterého jsem měla štěstí já :andel: nahrazovala mi maminkovskou lásku celý život… tvoje dcera má to štěstí, že ji má denně doma :srdce:

Moc děkuju

• Citovat
  • Upravit
11181
15.6.21 19:48
@stín katedrál píše:
Přijede na chalupu - špatně. Nepřijede - taky špatně a ještě to bude určitě podáno tak, že přijet vůbec nechtěla. Stará paní si vždy najde něco, co se jí nebude líbit. Ať se dcera rozhodne podle sebe, jestli a kdy dorazí. Nelze vyhovět vždy a všem. Když o babiččino divadlo nestojíte, tak vy jí ale nesmíte dělat diváky.

Tak záleží čí chalupa je. Jestli jí babička řekla, že ji tam nechce a chalupa je její, asi smůla. Jedině že by ostatní příbuzní babicce oplatili stejnou medicínou a trochu ji vydirali, že když nebude dcera, nebudou ani oni.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
6794
15.6.21 20:16

Starou nerespektujici manipulatorku poslat k sipku a nenavstevovat.
Ona si to jeste rozmysli, jak se ma chovat j blizkym.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
4642
15.6.21 23:11
@jita22 píše:
Tak záleží čí chalupa je. Jestli jí babička řekla, že ji tam nechce a chalupa je její, asi smůla. Jedině že by ostatní příbuzní babicce oplatili stejnou medicínou a trochu ji vydirali, že když nebude dcera, nebudou ani oni.

Já myslím, že bábinka je chytrá dost na to, aby vyhazovem vnučky neudělala ze sebe krávu před celou rodinou, která by se pak postavila na stranu vnučky. Protože vyhodit obratem vnučku, co právě na vlastní pěst přiharcovala vlakem - WTF? :think:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
20
16.6.21 09:30

S rodinným manipulátorem mám svoje zkušenosti a vím, jak je vyčerpávající s ním být v kontaktu - zvlášť, když je to takhle blízký příbuzný. Kdyžtak si s dcerou promluvte, aby v sobě nedusila lítost a zkuste to obě hodit za hlavu…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Zkušenosti a hodnocení

Chrastítko Špendlík

• (4.6) + 67 recenzí

Dudlík Perfect

• (4.7) + 53 recenzí