Zdravím všechny, potřebuji poradit. Můj problém je, že moji rodiče
nikdy se mnou podobné věci neprožívali a já teď nevím, jak o nich mluvit
s dcerkou - jak to vlastně probíhá…
Poprvé se zamilovala, do spolužáka. Je v druhé třídě, láska je to
vzájemná. Dcerka se s tím všem svěřuje, my
ji samozřejmě bereme vážně, nasloucháme. Mám trochu úzko z toho, že
chlapec je v pěstounské rodině, předtím byl týraný a mohl ve své bio
rodině vidět a zažít cokoliv. To samozřejmě nevím, pouze nad tím
uvažuji. Bojím se aby nechtěl zkoušet na dcerku něco, čeho mohl být
svědkem a co dětským láskám rozhodně nepřísluší… dcerka říkala,
že po ní chtěl pusinku. Vůbec nevím, jestli to s ní rozebírat nebo ne,
protože je to OK… naši mě vedli hodně prudérně, díky tomu mám dneska
v intimních věcech problémy a nechci to udělat i dceři. Ale nevím, kde
je hranice chování bezproblémového a kde už zasahovat. A JAK zasahovat?
Zakazovat? Jsem úplně bezradná. Prosím o respektování anonymu,
děkuju.
Dcerka druhačka - první láska. Jak zasahovat?
Co by podle tebe na ní mohl zkoušet, sex?
Vůbec to neřeš, moji kluci taky už mají slečny, také druháci, chodí
spolu do jídelny, povídají si a dali si dárky na Vánoce
A oni jako maji moznost byt spolu sami?Nejaka pusa o prestavce by me netrapila.A asi uz dcera vi,ze intimni partie se nikomu neukazuji a ani se nefoti.To jim vtloukam do hlavy a myslim,ze s tim jeste chvili vystacim,nez se bude chtit bavit fakt o sexu.Navic pokud bylo dite tyrane,neznamena,ze bylo svedkem neceho sexualniho,ne?To nemas jistotu nikdy.Tvoje dite musi umet nastavit hranice a rict ne.Jinak ji neochranis.
Myslím, že pokud se dcerka v tomto věku zachová stydlive a odmítne, udělá dobře. Asi to byl od kluka bezelstný nápad momentální. Možná jsem konzerva, ale své dceři bych poradila ne. Ta pravá pusa prostě jednou padne a ani jeden se ptát nebude. Ale v této situaci, kdy se s tím dcerka svěřuje, mi přijde, že to není úplně dobře a ona asi to také tak vnímá. Ať si užívá úsměvu a mrkání a tak.
No ona se svěřuje, ale celkem s nadšením… nevím, jestli k puse došlo nebo ne, akorát dumám, proč neřekla „s xy jsme si dali pusu“ ale že on loudil… třeba za tím nic není a ozývá se ve mně hluboko zasetá konzerva. Jde o to, že když teď začnu tlačit na to, ať neukazuje co má zůstat skryté, ať se drží zpátky apod., je schopná mi to odkývat a pak se stejně nechat ovlivnit, bohužel.
@tini píše: .Tvoje dite musi umet nastavit hranice a rict ne.Jinak ji neochranis.
A jak toho docílit? Povídáme si, říkáme si co je vhodné a co ne, ale já myslím, že by se nechala navést. Je strašně ovlivnitelná. Nevím co s tim.
Já se poprvé zamilovala v jesličkách
Taky mám dceru ve 2. třídě a pro změnu se nemůže rozhodnout, jestli miluje víc Adámka nebo Jeníka. Má to těžký holka…
@Anonymní píše:
Zdravím všechny, potřebuji poradit. Můj problém je, že moji rodiče nikdy se mnou podobné věci neprožívali a já teď nevím, jak o nich mluvit s dcerkou - jak to vlastně probíhá…
Poprvé se zamilovala, do spolužáka. Je v druhé třídě, láska je to vzájemná.Dcerka se s tím všem svěřuje, my ji samozřejmě bereme vážně, nasloucháme. Mám trochu úzko z toho, že chlapec je v pěstounské rodině, předtím byl týraný a mohl ve své bio rodině vidět a zažít cokoliv. To samozřejmě nevím, pouze nad tím uvažuji. Bojím se aby nechtěl zkoušet na dcerku něco, čeho mohl být svědkem a co dětským láskám rozhodně nepřísluší… dcerka říkala, že po ní chtěl pusinku. Vůbec nevím, jestli to s ní rozebírat nebo ne, protože je to OK… naši mě vedli hodně prudérně, díky tomu mám dneska v intimních věcech problémy a nechci to udělat i dceři. Ale nevím, kde je hranice chování bezproblémového a kde už zasahovat. A JAK zasahovat? Zakazovat? Jsem úplně bezradná. Prosím o respektování anonymu, děkuju.
Já bych nezakazovala a nezasahovala. I kdyby jí tu pusinku dal, nic se nestane. Na doktora si snad na půdě školy hrát nebudou. Ptala bych se na něj a doufala, že dcera bude dál sdílná.
@SibyllaTrelawney píše:
A jak toho docílit? Povídáme si, říkáme si co je vhodné a co ne, ale já myslím, že by se nechala navést. Je strašně ovlivnitelná. Nevím co s tim.
Tak asi nikdy nemas jistotu,ale snazim se o tom povidat.Ze proste zadek se neukazuje,jen u doktora a doma,ze se ji muze stat,ze po ni nekdo bude chtit ukazat,i dospelak a musi rict ze ne a odejit,normalne ji rikam,ze nekteri hlupaci si zadek vyfoti a nekomu to poslou a pak je nekdo vydira,ale ze dulezite je vzdy o vsem doma rict.Rikala jsem ji i o sousedovi,ze i kdyz je hodny a zna nas,je cizi a nesmi k nemu jit apod.Mozna jsem prdla,ale o tomhle mluvime dost.
Nebála bych se, já si dala s klukem první pusu už ve školce a bylo to
zároveň i moje první „zamilování“, pamatuju, že na Valentýna dal
jiné holčičce přáníčko a já jí ho vytrhla z ruky, roztrhala a řekla,
že je můj
Vysvětlovala bych dokolečka, že se nesmí
svlékat a ani od něj nechat někam šahat…
Tohle vůbec není potřeba řešit a užívejte si její dětskou lásku
společně s ní. Vy jste neměla ve školce nebo na prvním stupni „kluka“
kterého si určitě jednou vemete? Od ségry syn,tzn můj synovec má od první
třídy „holku“, a další 2 mu posílají zamilované vzkazíky, ale on je
v tomhle trošku „natvrdlý“ měly za úkol napsat někomu, komu chtěj
krátký vzkaz. Všechny 3 holčičky napsaly jemu jak ho mají rádi a on
napsal vzkazík mamince jak by chtěl nové lego
… Děti od sebe nechtěj to, co dospělí a
jejich chození zahrnuje tak držení za ručky, vzkazy, společné hraní,
všem vykládají jak spolu chodí a max tu pusinku. Nevidím na tom nic
špatného. Za mně je to rozkošný.
Děkuju všem za zdravý náhled. Já ho nemám a vím, že to není dobře. Moje mamka se vždycky pohoršovala nad vším, nesvěřovala jsem se jí. U dcery tomu chci předejít, nechci aby dopadla jako já.
Provozovatelem tohoto serveru je MAFRA, a.s., se sídlem Karla Engliše 519/11, 150 00 Praha 5, IČO: 45313351, zapsaná v obchodním rejstříku vedeném Městským soudem v Praze, oddíl B, vložka 1328. Společnost MAFRA, a.s., je členem koncernu AGROFERT.