Dcerka druhačka - první láska. Jak zasahovat?

Napsat příspěvek
Velikost písma:
13197
24.8.20 15:32
@MelvinOsud píše:
No,.psala to.@leylah nebo tak nějak… To sorry, na tebe bylo nicméně to o zjištění informací. Ha ovlivňuje výběr partnera a sexuální chování ženy.

ha maximalne ovlivni, ktere feromony ti voni. ale zda si vyberes za partnera hrubiana Frantu nebo hodneho Pepika, tak to antikoncepce, pokud nemyslis jen frndou, neovlivni. o sexualnim chovani zen jsem se zminovala drive ja, ty jsi jen jasne psal, ze antikoncepce ovlivni vyber partnera a to je dle meho blbost bo clovek neskoci do postele jen pro to, ze mu ten druhy „voni“, ale asi soudis podle sebe… brat ti tvu nazor nemam potrebu bo je mi uplne putna :mavam:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
851
24.8.20 15:40
@markytka3 píše:
ha maximalne ovlivni, ktere feromony ti voni. ale zda si vyberes za partnera hrubiana Frantu nebo hodneho Pepika, tak to antikoncepce, pokud nemyslis jen frndou, neovlivni. o sexualnim chovani zen jsem se zminovala drive ja, ty jsi jen jasne psal, ze antikoncepce ovlivni vyber partnera a to je dle meho blbost bo clovek neskoci do postele jen pro to, ze mu ten druhy „voni“, ale asi soudis podle sebe… brat ti tvu nazor nemam potrebu bo je mi uplne putna :mavam:

Ženy co berou ha si vybírají víc zenstejsi typy mužu. Ty, co ji neberou, naopak víc muzne muze. Nejde jen o voní, nevoni… hladiny hormonů ovlivňují i nálady a tím i emoční smýšlení ženy. Stejně jako jsi náladova různé v různých částech měsíce. Viz Cyklicka žena.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
13197
24.8.20 15:51
@MelvinOsud píše: Ženy co berou ha si vybírají víc zenstejsi typy mužu. Ty, co ji neberou, naopak víc muzne muze. Nejde jen o voní, nevoni… hladiny hormonů ovlivňují i nálady a tím i emoční smýšlení ženy. Stejně jako jsi náladova různé v různých částech měsíce. Viz Cyklicka žena.

no koukam, ze ty budes asi jen teoretik, co se tyka zen :-)… ne kazda zena je naladova podle cyklu, a ze si zenska, co bere antio vybira zenstejsi typy muzu, no nevim, nevim :-) :-) ale kdyz to rikaji knizky, tak to pravda bude :pankac:… mozna by jsi mel mezi zeny vyjit a zjistis, ze ne vse je v zenskem tele dle tabulek.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
74217
24.8.20 15:52
@Anonymní píše:
Ahoj maminky, nechci zakládat další diskuzi, tak obnovím tuhle.

Dceři bude v listopadu 13, půjde do 7 třídy. Od konce školního roku chodí se stejně starým klukem.
A nějak to špatně nesu :lol:.

Dcera je úplně jiná než já, já jsem introvert a se vztahy jsem začala celkem pozdě, v jejím věku jsem byla maximálně platonicky zamilovaná.

Dcera je extrovert, je celkem temperamentní a aktuálně ještě v tomto divokém věku.
Poučení o sexuální výchově dostala, ve škole to taky probírali, asi 2 týdny dozadu o tom sama začala, tak jsme to zase probraly. Hlavně teda, že do 15-ti ne. Že si dali pusu, to vím, půjčila jsem dceři mobil, když měla svůj v opravě a protože jsem IT, tak jsem pak prohlídla koš v galerii a vyfotili si ji.

Kamaráda už jsem viděla, byl i u nás, v době mého homeoffice a pak občas na chvilku i o víkendu, kdy jsme byli doma všichni.
Podle všeho je to chytrý kluk, má dost zájmů, co jsem ráda. Dcera je taky chytrá, ale taková celkem poplašená.

Aktuálně je to láska na celý život, mají naplánované jakého budou mít psa a kde budou bydlet …
Já to teda nějak nekomentuji, ale z vlastní zkušenosti o lásce v tomto věku nevím zhola nic.
Vím, co je ok a co už by bylo za hranou, ale otázka zní: Jak to co nejlépe přežít?

E.

Nase starsi je taky zamilovana. Sohaje potkava pravidelne na nekolika krouzcich. Jinak chodi do jine skoly.
Takove ty prvni detske lasky jsou mile a nejhezci. Vytetuji se pod kuzi 😁. Nevysiluj.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
851
24.8.20 15:53
@markytka3 píše:
no koukam, ze ty budes asi jen teoretik, co se tyka zen :-)… ne kazda zena je naladova podle cyklu, a ze si zenska, co bere antio vybira zenstejsi typy muzu, no nevim, nevim :-) :-) ale kdyz to rikaji knizky, tak to pravda bude :pankac:… mozna by jsi mel mezi zeny vyjit a zjistis, ze ne vse je v zenskem tele dle tabulek.

Nic neplatí na vsechny. Ale většina to tak má. Není to prehlednutelny fakt.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1014
24.8.20 15:55
@Anonymní píše:
Ahoj maminky, nechci zakládat další diskuzi, tak obnovím tuhle.

Dceři bude v listopadu 13, půjde do 7 třídy. Od konce školního roku chodí se stejně starým klukem.
A nějak to špatně nesu :lol:.

Dcera je úplně jiná než já, já jsem introvert a se vztahy jsem začala celkem pozdě, v jejím věku jsem byla maximálně platonicky zamilovaná.

Dcera je extrovert, je celkem temperamentní a aktuálně ještě v tomto divokém věku.
Poučení o sexuální výchově dostala, ve škole to taky probírali, asi 2 týdny dozadu o tom sama začala, tak jsme to zase probraly. Hlavně teda, že do 15-ti ne. Že si dali pusu, to vím, půjčila jsem dceři mobil, když měla svůj v opravě a protože jsem IT, tak jsem pak prohlídla koš v galerii a vyfotili si ji.

Kamaráda už jsem viděla, byl i u nás, v době mého homeoffice a pak občas na chvilku i o víkendu, kdy jsme byli doma všichni.
Podle všeho je to chytrý kluk, má dost zájmů, co jsem ráda. Dcera je taky chytrá, ale taková celkem poplašená.

Aktuálně je to láska na celý život, mají naplánované jakého budou mít psa a kde budou bydlet …
Já to teda nějak nekomentuji, ale z vlastní zkušenosti o lásce v tomto věku nevím zhola nic.
Vím, co je ok a co už by bylo za hranou, ale otázka zní: Jak to co nejlépe přežít?

E.

Mám to doma dost podobně, trošku horší, dcera je ještě o tři měsíce mladší než tvoje a chlapcovi je 15 let, takže teoreticky už sex mít může. Teď je to láska největší, už ví i i jména dětí. Na jednu stranu je to hezký, věřím jí, že má rozum, že fakt počká a nevyvede nějakou kravinu, na druhou stranu, kdyby ještě alespoň dva roky počkala, byl bych víc v klidu. Já to mám o to horší, že matka od narození nefunguje, takže to musím řešit já jako chlap, naštěstí teda už si zvykla na mojí přítelkyni na tolik, že se svěřuje i jí, no ale mě nikdy také nevynechají, což jsem rád. Zatím nám všechno říká a všechno funguje, stačí říct, když držkuje, že se jí něco nechce že teda nebude kino s frajerem a to to najednou lítá. Já byl to stejný, ale naši na to šli jinak, prostě mi jí začali zakazovat, přitom do té doby jsem měl velkou volnost. Jen jsem se doma svěřil, že mám holku, byla to dětská láska, ale fakt silná a oni hned viděli samé katastrofy a začali mě hlídat. To se potom děly teprve věci, toho se chci vyvarovat, naši na tom potom později taky přišli a byl klid. Mojí ségru taky nechali randit a všechno dobrý. Takže to dělám stejně, snažíme se o tom v přátelském duchu bavit a slíbila, že do 15 počká, je dost rozumná tak, doufám a věřím, že jo, nic jiného dělat nejde. Bojím se akorát toho, aby ji chlapec nezačal vydírat, že už něco chce a aby že strachu, že o něj přijde neudělala nejakou blbost. Snad ne, oba jsou rozumní, ví, že jim bránit nebudeme, když budou jinak fungovat ať se za ruku vodí a tráví spolu čas, ale nesmí zklamat, má velkou volnost, ale ví, že by o ní mohla přijít, tak snad i to bude strašák, protože co by se dělo potom, to by se nestačili divit, ale bylo by to čóro co si ani neumí představit a já vlastně taky ne. Ale jak říkám, mluvil jsem i s klukem, bereme ho sebou na kolo, tak letmo znám jeho rodinu, je to slušná rodina, kluk se dobře učí, sportuje, tak to neřeším a doufám, že dodrží co slíbili.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
32028
24.8.20 16:11
@markytka3 píše:
podivej se na datum uverejneni,… 12 let stara studie (o spenatu take xy let studie tvrdily, kolik je v nem zeleza :-) )… ja zase znam studie, ktery tento vyrok vyvraci. zenska je maximalne labilnejsi pri zmene prisunu hormonu, ano chovani vuci partnerovi to vliv muze mit. ale pochybuji, ze kdyz se mi nelibi Pepik, pak nasadim antikoncepci, tak mi Pepik vezme srdce?… mozna u lidi, co se pri vyberu partnera ridi jen feromonama (a taky to tak dopada), ale pokud si partnera vybiram i kvuli jeho povaze, charakteru, tak si myslim, ze antikoncepce vliv rozhodne nema.

Taky bych doporučila si k tomu něco nastudovat. Meleš nesmysly. Už jen to že zřejmě nemáš absolutně tucha jak se formuje názor na jiného člověka, to jak ho vnímáš a celkově to jak vnímáš co je dobré, špatné a jak se sama budeš chovat. Zbytek argumentů je lichej, těhotenství není ani zdaleka nejhorší věc co se může stát a HA před ničím jiným nechrání, takze narvat male holce HA „jen tak pro sichr“ je z princiou demence na ntou.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
32028
24.8.20 16:13
@markytka3 píše:
ha maximalne ovlivni, ktere feromony ti voni. ale zda si vyberes za partnera hrubiana Frantu nebo hodneho Pepika, tak to antikoncepce, pokud nemyslis jen frndou, neovlivni. o sexualnim chovani zen jsem se zminovala drive ja, ty jsi jen jasne psal, ze antikoncepce ovlivni vyber partnera a to je dle meho blbost bo clovek neskoci do postele jen pro to, ze mu ten druhy „voni“, ale asi soudis podle sebe… brat ti tvu nazor nemam potrebu bo je mi uplne putna :mavam:

Ještě že tyto zpátečnické názory už jsou dnes překonané a není to tabu :kytka:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
25191
24.8.20 16:32

Já bych se @MelvinOsud v otázce HA zastala…
nejde jen o fyziologické změny, které jsou nepopiratelné (i když samozřejmě ne zcela šablonovité),
ale z historických souvislostí vyplývá, že s rozšířením horm. antikoncepce výrazně vzrostla rozvodovost, samostatnost žen a masová dostupnost a rozšíření HA vedlo k vlně největší ženské emancipace, což je zcela jasný socio-ekonomicky důsledek… mj. se to dost řešilo v semestru, kdy jsem chodila na sexuologii, takže si troufám tvrdit, že o tomto fenoménu něco vím..
13leté dceři bych HA určitě nervala, nedoporučila…
budu doufat, že nebude hloupá a aspoň do těch 15 počká, jako já… ;)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
13197
24.8.20 16:35
@Nimie píše:
Zbytek argumentů je lichej, těhotenství není ani zdaleka nejhorší věc co se může stát a HA před ničím jiným nechrání, takze narvat male holce HA „jen tak pro sichr“ je z princiou demence na ntou.

tak s timto s tebou plne souhlasim, s ostatnim ne. a jak se utvari v cloveku nazory, pocity aj. proste fungovani cloveka jako celku ovlivnuje mnoho veci a nikoliv jen antikoncepce…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
851
24.8.20 16:53
@markytka3 píše:
tak s timto s tebou plne souhlasim, s ostatnim ne. a jak se utvari v cloveku nazory, pocity aj. proste fungovani cloveka jako celku ovlivnuje mnoho veci a nikoliv jen antikoncepce…

To že o tom nic nevíš, neznamená že to neexistuje…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
13197
24.8.20 16:57
@MelvinOsud píše:
To že o tom nic nevíš, neznamená že to neexistuje…

vim, ze nic nevim… :mavam:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
32028
24.8.20 19:39
@markytka3 píše:

Ano, neni to jen HA, ale obecně koktejl toho co mas v sobe, takze mimo jine i HA. Tvrzeni ze staci nevybirat frndou je proto totalne mimo, protože tvá zdanliva racionalita mozku zavisi na tisicich vecech vcetne zminenych hormonu. A mimochodem zrovna v puberte hrají hormony velkou roli a mohou mit větší odpovidajici dopady. To se samozřejmě tyka nejen HA, ale i napr. deti s poruchami stitne zlazy, kdy muze dojit k velkym zmenam povahy a vnimani okolniho sveta.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
849
24.8.20 21:41

Mně doktorka na kožním navrhovala antikoncepci na akné, kterého jsem se nemohla ničím zbavit a bylo mi tehdy taky 13. Takže když by tam byl takový nějaký důvod, tak určitě antikoncepci dostane i 13leta. Nebo když by byl důvod třeba silné dlouhé měsíčky atd. Za me tedy lepší 13leta na antikoncepci nez těhotná. A ze by zůstali dva roky jen u líbání, to dost pochybuju :think:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
78489
26.8.20 12:36

@Lucy75 a to jako považuješ za špatné, že se ženy emancipovaly?? :nevim:
já to naopak považuji za výbornou věc, nechtěla bych někde u plotny čekat, až přijde ožralý mužíček z práce, ztříská mě, večer mi dá na hlavu noviny a vykoná na mně soulož -
navíc se ukazuje, že ženy nejsou slabší než muži, ale právě naopak, jsou téměř ve všem schopnější než muži (kromě zaparkování mezi dvě další auta)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Zkušenosti a hodnocení

Knihy z edice Disney Baby

• (4.8) + 40 recenzí

Ahoj, tati

• (5) + 5 recenzí