Poradna dětského psychologa
PhDr. Václav Mertin
@MrsNorris píše:
@markytka3
To fakt slyšíš prvně, že HA ovlivňuje výběr partnera? Nebo že třeba ženu přestal po vysazení partner přitahovat (nejčastěji tak, že jí přestal vonět)?
Možná si o tom něco nastuduj, než tady vyklopíš padesát uřechtaných smajlíků![]()
Studií je o tom relativně dost, hodím sem první co mi přišla pod ruku.
Craig Roberts, a Lecturer in Evolutionary Psychology who carried out the work in collaboration with the University of Newcastle, said: "The results showed that the preferences of women who began using the contraceptive pill shifted towards men with genetically similar odours.
„Not only could MHC-similarity in couples lead to fertility problems but it could ultimately lead to the breakdown of relationships when women stop using the contraceptive pill, as odour perception plays a significant role in maintaining attraction to partners.“
podivej se na datum uverejneni,… 12 let stara studie (o spenatu take xy let studie tvrdily, kolik je v nem zeleza
)… ja zase znam studie, ktery tento vyrok vyvraci. zenska je maximalne labilnejsi pri zmene prisunu hormonu, ano chovani vuci partnerovi to vliv muze mit. ale pochybuji, ze kdyz se mi nelibi Pepik, pak nasadim antikoncepci, tak mi Pepik vezme srdce?… mozna u lidi, co se pri vyberu partnera ridi jen feromonama (a taky to tak dopada), ale pokud si partnera vybiram i kvuli jeho povaze, charakteru, tak si myslim, ze antikoncepce vliv rozhodne nema.
@markytka3 píše:
wow, to jsou teda perli![]()
![]()
![]()
jako antikoncepce ti ovlivni vyber partnera? to jsi zjistila kde? ostatne, mamy, kterym na svych detech zalezi, urcite je nebudou zastrasovat, kecama, co tu pises. k tobe asi tve deti duveru moc nemaji, pokud jim takhle vyhrozujes. ja svym detem od malinka vtloukam do hlavy, ze tady budu vzdycky pro ne, at se stane cokoliv… neni lepsi osveta pohlavniho zivota?… no mozna by jsi mela zmenit antikoncepci, ono mozna nejen ovlivnuje vyber partnera ale i uroven mysleni
Ty jim dáváš pocit nekonečnýho pohodlí, a že špatný chování nemá následky. Chránit je před vším je pro ne trest. Strach patří k životu. Ve všem spoléhat na tabletky(ne jenom ha) a nic neřešít je jednoduché. Všem nebylo z hury dano, realita bývá tvrda. A buď se s tím naučíš pracovat nebo dělej kámen na noze někomu dál.
Opici láska je k ničemu. Pripada mi, ale že to nepochopis.
Jen tak na okraj, nejsem vlastník stejného pohlaví jako ty. Takže mě nemusíš klovat do zadku.
Příspěvek upraven 24.08.20 v 14:22
@MrsNorris píše:
Tyjo, koukám, že jsem měla kliku, že do mě máma ve třinácti nezačala cpát hormony „pro jistotu“Anonymní, v těch smazaných fotkách se jí neprohrabuj. To není fér. Máma párkrát udělala něco podobného a i když máme dobrý vztah, nikdy jsem na to úplně nezapomněla.
omyl
Příspěvek upraven 24.08.20 v 14:29
@markytka3 píše:
to jako fakt? ve trinacti letech? to teda o tobe nemela moc valne mineni. to jsi se tahala s klukama uz tak mlada? chapu brani antiko kvuli zdravi, ale cpat to do ditete jen pro to, ze uz ti svrbi frnda![]()
Tobě už ani to čtení moc nejde, co?
Výslovně píšu, že moje máma nic takového neudělala.
Dej si pohov od počítače na chvíli ![]()
@MelvinOsud píše:
Ty jim dáváš pocit nekonečnýho pohodlí, a že špatný chování nemá následky. Chránit je před vším je pro ne trest. Strach patří k životu. Ve všem spoléhat na tabletky(ne jenom ha) a nic neřešít je jednoduché. Všem nebylo z hury dano, realita bývá tvrda. A buď se s tím naučíš pracovat nebo dělej kámen na noze někomu dál.Opici láska je k ničemu. Pripada mi, ale že to nepochopis.
Jen tak na okraj, nejsem vlastník stejného pohlaví jako ty.
no ocividne jsi nepochopil ty me. mela jsem na mysli, ze kdyz se dostanou do prusvihu, budu tady pro ne a vse se da vyresit. ty asi nebudes mit spokojenou rodinu a vlastni deti, ze. opici laska je neco jineho (klasicke na hristich - oblekni se mamince je zima), pro me je dulezite, ze deti od mala maji moji duveru ve vsem a naopak oni plne duveruji me… starsi je ted v puberte a kdyz mohu porovnat jeho pubertu s vrstevniky, tak mam uplny lalac, on ode me jedine slysel „chovej se tak, at se za tebe nemusim stydet“ a vse ostatni nechavam na nem…
A co chceš řešit?
Jedinné co můžeš je vytvářet natolik bezpečný prostor (tedy bez veškerého poučováí, kárání a návodů co dělat), aby ti dcera byla ochotná se svěřit, když nastane nějaký problém.
Jinak to je fakt na ní - dospívá, bude se čím dál tím víc stavět na vlastní nohy a dělat vlastní chyby. A je to tak správně a neuchráníš ji před tím. Naopak, čím víc se ji budeš snažit zabraňovat dělat běžné chyby - jako třeba projít první láskou a prvním rozchodem, tak tím méně pak chyby a problémy bude umět zvládat, až přijdou ty velké.
Takže v tom co tvoje dcera prožívá hledej spíš poezii a zůstaň podporujícím pozorovatelem.
@Anonymní píše:
Dceři bude v listopadu 13, půjde do 7 třídy. Od konce školního roku chodí se stejně starým klukem.
Ještě tak před cca 2 lety tady byla diskuze, že 11 letá dcera souloží se stejně starým klukem. A mám zato, že většina žen (matek) tady tvrdila, že to nééé, to je strašné, to je ještě dítě, to není normální atd.
A tady je 12 leté dítě, které už „chodí“ s klukem (do jejích 13 let si určitě zasouloží) a to je teda v pořádku, navrhuje se antikoncepce, zodpovědnost atd.
To je fakt rozdíl souložit v 11 a ve 12? ![]()
Kam se teda ta hranice souložitelnosti posune? Když můžou rajdit až od 15 let?
Jedna matka dokonce tvrdila, že její dcera nebude souložit, nejdříve v 16 letech a že si to ohlídá - prostě nebude! Diskuze už asi nebude dohledatelná ale na druhou stranu řešit antikoncepci pro 12 leté dítě mi přijde brzy.
@MrsNorris píše:
Tobě už ani to čtení moc nejde, co?
Výslovně píšu, že moje máma nic takového neudělala.
Dej si pohov od počítače na chvíli
sorry, prehledla jsem
@markytka3 píše:
omylPříspěvek upraven 24.08.20 v 14:29
Řekněme, že tu hloupost hraješ… proč?
@markytka3 píše:
12 let stara studie
Takže jen stručně.
Náhodná studie z loňského roku (abstrakt , souhrnný článek od autorky studie)
@markytka3 píše:
(o spenatu take xy let studie tvrdily, kolik je v nem zeleza).
I v tomhle se pleteš. Jde o chybu vzniklou už v 19. století. Po většinu 20. století se ji vědci pokoušeli napravit. Takže žádné „studie“, jen jeden překlep před více než 150 lety. Ten mýtus přežívá v popkultuře. Doporučuji nečerpat informace od Pepka námořníka.
@FraDeu píše:
Ještě tak před cca 2 lety tady byla diskuze, že 11 letá dcera souloží se stejně starým klukem. A mám zato, že většina žen (matek) tady tvrdila, že to nééé, to je strašné, to je ještě dítě, to není normální atd.
A tady je 12 leté dítě, které už „chodí“ s klukem (do jejích 13 let si určitě zasouloží) a to je teda v pořádku, navrhuje se antikoncepce, zodpovědnost atd.
To je fakt rozdíl souložit v 11 a ve 12?
Kam se teda ta hranice souložitelnosti posune? Když můžou rajdit až od 15 let?
Jedna matka dokonce tvrdila, že její dcera nebude souložit, nejdříve v 16 letech a že si to ohlídá - prostě nebude! Diskuze už asi nebude dohledatelná ale na druhou stranu řešit antikoncepci pro 12 leté dítě mi přijde brzy.
Když vazne výchova…
Já bych holce řekl, jak se věci mají, že sukani je příjemná věc. Ale dítě, penize, vzdělání, práce, zkušenosti, starosti. To k tomu patří taky. A ať si DELA CO CHCE. Ale at si pak nese VSECHNY následky sama. Ona sama musí chápat rizika. Že to není jenom o orgasmu a pestrostí věcí co si zkusí strčit dovnitř.
Příspěvek upraven 24.08.20 v 14:39
@MrsNorris píše:
@markytka3
To fakt slyšíš prvně, že HA ovlivňuje výběr partnera? Nebo že třeba ženu přestal po vysazení partner přitahovat (nejčastěji tak, že jí přestal vonět)?
Možná si o tom něco nastuduj, než tady vyklopíš padesát uřechtaných smajlíků![]()
Studií je o tom relativně dost, hodím sem první co mi přišla pod ruku.
Craig Roberts, a Lecturer in Evolutionary Psychology who carried out the work in collaboration with the University of Newcastle, said: "The results showed that the preferences of women who began using the contraceptive pill shifted towards men with genetically similar odours.
„Not only could MHC-similarity in couples lead to fertility problems but it could ultimately lead to the breakdown of relationships when women stop using the contraceptive pill, as odour perception plays a significant role in maintaining attraction to partners.“
A už víme odkud vítr vane - jen aby to nevedlo k nějakému rasově závadnému chování. Ultrakorektně… ![]()
@MrsNorris píše:
I v tomhle se pleteš. Jde o chybu vzniklou už v 19. století. Po většinu 20. století se ji vědci pokoušeli napravit. Takže žádné „studie“, jen jeden překlep před více než 150 lety. Ten mýtus přežívá v popkultuře. Doporučuji nečerpat informace od Pepka námořníka.
ano slo o desetinou carku, ale ve 20tem stoleti do nas teda ten spenat diky zelezu jeste hustili ![]()
@M_Vladim píše:
A už víme odkud vítr vane - jen aby to nevedlo k nějakému rasově závadnému chování. Ultrakorektně…
Já myslím, že tou genetickou rozdílností se myslí daleko menší rozdíly než řekněme ty mezietnické
Vyhledávání geneticky podobného partnera je obecně přirozená věc, jen se musí vyčichat
případný problém.