Poradna pediatra
Mudr. Jiří Havránek
Jsou 3 lete deti, co jeste nosí treba na noc plenu..nikdy by me nenapadlo toto povazovat za problem…ja teda mam rok a pul leteho a na nacvicovani bez plenek se chystame az jaro-léto…ve 3 letech ho budu povazovat jeste za čerstve odplenkovaneho
![]()
A jeste kdyz se rozbrecela, chuderka… ![]()
Je mi luto tvojej dcery, vidiet, ze si velmi nevyrovnana osoba, s tymto pristupom v nej vypestujes uzkostnu poruchu alebo neaky komplex. Chod sa prosim ta liecit, lebo jej tymto pristupom ublizis. Musis sa zmenit
Loni jsem během roku nesla ze školky počůrané věci od kluka asi 5×. Podotýkám, že loni byl předškolák, letos je v první třídě. Nehody neměl, až v té předškolní třídě. No a co? Stane se. Pokud to má logický důvod (zabraná do hry, nestihla doběhnut apod.), tak není co řešit. U nás to byly 3× zauzlovaná tkanice na teplácích…nestihl rozmotat, jednou byl naštvaný a trucoval tak svědomitě, že prostě nedošel a jednou to bylo na procházce, když chtěl vydržet až do školky, protože venku nejsou umyvadla, kde by si po čůrání umyl ruce ![]()
A že bych se za něj styděla… zatím jsem neměla šanci poznat, co je to stydět se za dítě ![]()
@Veve79 píše:
Tak to bych neřešila vůbec. Dcera bude mít za 2 měsíce 3 roky a občas se počurá. Na spaní má dokonce plenky.
Holka se na noc odplenkovala ve třech letech. Bez nehod a bez nočních plen byla do čtyřech a teď už zase na noc plínkujeme. Už půl roku ![]()
Ve třech letech se to může občas stát. Vím, že dcerka ze školky chodila sem tam s tím, že se nějaké dítko počůralo, nebo pokakalo. Spíš bys se měla zamyslet nad tím, jak jsi svojí dceru v té chvíli podpořila. Podle popisu ti šlo spíš o tvoje pocity tarpnosti a na pocity dcerky jsi nepomyslela. Ty bys měla být ta, která takovéhle situace dokáže ustát a učit to dcerku. Jen pro zamyšlení. Rozhodně bych z toho nedělala vědu, aby pak z toho neměla problém.
Tak to tu radši ani nebudu psát, kolik mi bylo, když se mi stala poslední čůrací nehoda v dětství. ![]()
@Akivasha píše:
Tak to tu radši ani nebudu psát, kolik mi bylo, když se mi stala poslední čůrací nehoda v dětství.
a bylo to ještě dětství? ![]()
@Akivasha píše:
Tak to tu radši ani nebudu psát, kolik mi bylo, když se mi stala poslední čůrací nehoda v dětství.
Nenech se premlouvat ![]()
Vůbec bych neřešila, nám se kolem 3 roky taky občas podařila nehoda, ale nikdy jsme z toho vědu nedělala, natož aby mi z toho bylo trapně ![]()
Čekala jsem, že pointa bude v tom, že je dcera minimálně v 5. třídě a ono ne, má 3 roky. Potom nechápu smysl diskuze. Zakládat diskuzi kvůli tomu, že se 3letá dcera počůrala? A?
Tříletá s jednou nehodou, to je teda sranda… I wish I had tvoje starosti..
To je jak zakládat diskusi, že mě zarazilo, že je na Sahaře písek..
![]()
Někde jsem četla, že občasné nehody jsou ok do šesti..
Tak coby ne. U nás ve školce se věčně někdo počůrává nebo jak psaly holky výše - i něco horšího. ![]()
Mě se kluk počůral v noci minulej týden 3×. Je mu 5 a ráno o ničem nevěděl. Spal prostě tak tvrdě, že ho to v noci nevzbudilo. Stane se a ve 3 letech bych to neřešila vůbec.
edit : Venku je dost chladno, mohla být promrzlá a jak se dostala do tepla, tak se prostě stalo, nebo trochu nachlazená. Asi to řeknu blbě, ale ve 3 letech na to snad má i právo občas si učůrnout ![]()
Dyť má jenom 3 roky, to někdy ještě některé děcka ani nejsou odplínované
Navíc teď je zima, to se prostě chce někdy tak nějak víc. Nic trapného na tom nevidím, neblbni!
@Anonymní píše:
Ahojky. Dceri jdou 3 roky, chodi do školky. Dneska odpoledne jsme jeli nakupovat a jeste jsme se zastavili na návštěvu. Kdyz se dcera hrala s kamaradkou tak se pocurala. Ja se ji ptala proc nerekla ze se ji chce curat a ona se rozplakala a museli jsme jit domu. Jeste nikdy se nam nic takoveho nestalo vzdy si rekla a ani v noci se nepocurava. Bylo mi strasne trapne a stydela jsem se ze se 3 leta holka pocurala. Byli jsme tam 2 druhe, tak jestli se stydela. Ale nevynadala jsem ji, pozbudila a bylo mi ji fakt moc lito. Ted mi je to lito co se ji stalo.
Moje holka se ve trech letech ucurava taky a bohuzel dost casto. Jeste porad maji narok.
Bud v klidu a hlavne se za ni nestyd. Zni to hrozne. A na noc mame pleny. Proste se nevzbudi a nepomaha nic. A jak sama vidis, je nas takovych hodne. A pokud narazis na maminy stylu…moje dite uz tohle umi, tve by melo taky. Tak se na ne vyprdni. Mej se.