Děda nám blbne, chce prodat dům a koupit si malý byt

Napsat příspěvek
Velikost písma:
11082
1.10.25 14:17

Prijde mi to naprosto normalni

Vzdyt, kdyz nejaky duchodce je ve velkem byte v najmu a uz na nej nema, tak se taky radi jit do mensiho. Tedy v CR se to resi prispevkem na bydlení, ale to jina pohadka.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Anonymní
1.10.25 14:32

Je to blbý, ale netrap se tím. Moje matka, seniorka, taky v létě prodala byt po babičce, o kterou jsem se léta starala a osm, deset milionů teď vrazi do Egypťana, jeho rodiny a letenek. Jsem sama s dítětem, takže i jeden milion by byl hotová revoluce na úctě, ale nic. Trápit se nebudu, kdybych se snažila ji to vymluvit, stejně by mě neposlechla. Každý se holt musí poučit sám.

• Citovat
  • Upravit
78489
1.10.25 14:45
@arinecka píše: Více
:mrgreen:
  • načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
78489
1.10.25 14:46
@Šmoulice píše: Více

vždyť ona nic dědit nebude, dědit budou jeho dvě dcery,
nebo manželka, jestli se ještě ožení,
děda zřejmě ještě nemíní skákat do penálu :palec:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
15686
1.10.25 16:15
@stinga píše: Více

Ale ona si myslí, jak dědit bude :mrgreen:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
78489
1.10.25 16:50
@Šmoulice píše: Více

no přesně, a teď se jí klepe prde.lka, že to děda prošustruje, ale vnučka není dědic

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
482
2.10.25 08:56

@lilith1 Jenže každý nemusí být jako tvůj táta. Můj děda řídil do 88 let. Nikdy nezpůsobil jedinou nehodu, dokázal odvrátit řadu hrozících. Mému tátovi bude 70, před dvěma lety si koupil nové auto a nenapadlo by mě pochybovat o tom, že se přeceňuje. Navíc dnešní drahá/nová auta, nejen Mustang, už myslí za řidiče, řidič v podstatě jenom točí volantem, pro začátečníky a seniory s pomalejšími reakcemi ideální.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Elielieliii
2.10.25 10:57

Děda je naprosto rozumný! Byt ve městě, přijatelně velký. Zdrav. péče kvslitní a na dosah, obchody, vyžití, MHD,…Kéž by to tak dělalo víc seniorů, než se konzervovat v naddimenzovaným baráku kdesi na vesnici.

• Citovat
  • Upravit
14723
2.10.25 18:33

No, tak vyměnil barak za byt s garazi. Mne přijde v pořádku, ze se starý člověk chce přestěhovat do menšího. Lepší, než aby mu barak padal na hlavu - takhle má přítelkyni, tak to je taky pochopitelné, ze chce být u ní, ne? Mohl to taky prodat a naposilat peníze ruznym podvodníkům, jak se stalo u nas v pribuzenstvu. Nebo nadelat dluhy a přijít o vlastní barak a zit v garsonce v najmu. Taky je mi takovy případ znám. Nebo si mohl barak nechat a požadovat, aby se mu o nej příbuzenstvo staralo a aby mu tam chodilo posluhovat.

Takže co si stezujes? Je svéprávný, se svým majetkem nakládá podle všeho zodpovědné a na základě racionální úvahy, a ze tobe se to nelibi, no tak to mas blby, no :lol: a ze senior nemá jezdit v drahem novém autě? Jako fakt? Kdybys byla stará, koupíš si schválně nějaký vrak před likvidaci, nebo co?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
2377
2.10.25 19:10
@lilith1 píše: Více

Kámošky děda byl pořád hrozně nad věcí a pak v 90 letech naboural na dálnici v zácpě a zabil čtyřicetiletou paní, která byla v autě se synem. Nevím, jestli tenhle pán zvládne jezdit přiměřeně svým schopnostem, jestli jo, tak mu to přeju a závidím, Mustangy jsou nádherný. :srdce:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
4122
14.10.25 13:26
@Beruska999999 píše: Více

Ten karavan bych brala :dance:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
107602
14.10.25 13:52
@Karamba2020 píše: Více

Třeba mrzelo, ale je to jeho věc
A jít z velkého domu do bytu mne přijde úplně logické, pokud je sám

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
4749
14.10.25 13:54

Deda od manzela v 80 prodal co mohl a jel na plavbu kolem sveta se svym dlouholetým kamaradem..nez odjel nechal si udelat vsemozna vysetreni, dostal leky na tlak a jeste na neco a dak vsemu sbohem a ze bude cestovat, koupil si teda malou garsonku a zbytek penez za dum a sve uspory sli na cestivani, cestoval asi pul roku, ted si potřebuje orazit a uz plánuje co dal. A dela dobre, cely zivot pracoval, staral se a ted ma deti velke, dopral jim super vzdelani, neco do zacatku, jeho zena uz neni, tak si ma pravo uzivat a nikoho by nenapadlo rict, ze blbne..naopak jsme mu to vsichni prali. nikdo neresil nejake dedictvi, ze nekomu neco spadne d klina..

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
4122
14.10.25 14:36
@astoret píše: Více

To je uzasne :potlesk: :potlesk: :potlesk:

Deda jedne moji fyzioterapeutky jel v 90 s ni na sadari do Afriky.
To proste musis obdivovat, ze je nekdo fit/ma pozitivni pristup k zivotu.
Neco podobneho si preju i pro sebe.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
33701
14.10.25 14:50
@Anonymní píše: Více

To je přece neco trochu jiného, utratit miliony za zkatokopa z Egypta, a něco jiného peníze z prodeje domu investovat do koupě bytu s garáží a auta.
Oboje je sice jejich věc, ale děda zakladatelky peníze nerozfofroval za nesmysl, on jen vyměnil svoji nemovitost za jinou, pro něj vhodnější

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Psychologická poradna pro snažící se, těhotné i maminky

Ikona - Lucie Machová

Mgr. Lucie Machová