Dědeček u porodu?

Napsat příspěvek
Velikost písma:
4631
5.1.18 09:22

Ahoj,
připomnělo mi to jeden díl cyklu Malé lásky, rodička tam měla taky tatínka.
Pokud máš super vztah s otcem neřešila bych to. :potlesk:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
978
5.1.18 09:24

Znam jednoho, ale bylo to necekane..vezl dceru do porodnice, protoze muz byl odjety. No privezl ji, sestry ho odchytly a navlikly do plaste a supajdil k porodu :D celou dobu na neho tatinku… No rikal, ze byl ze vseho mimo..tak se ani nebranil..a hezky na to vzpominaji oba :)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
340
5.1.18 09:25

@Lekninka91 Ano, já bych tam taky radši měla tátu než nikoho a než mámu třeba:-D. Ale já bych se o něj bála, on neni tolik průbojnej, takže by byl z lékařů asi spíš vyplašenej. Ale vim, že o mě by se postaral a měla bych takovou silnou podporu. Doma před sebou taky nechodíme nahatý, ale v tý nemocnici je to uplně jiná situace, člověku to ani nepřijde. A kdo by se nad tim podivoval, tak bych si tak v duchu pomyslela a jakej vztah máš s tátou ty.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
31278
5.1.18 09:26

Pokud tam svého tátu chceš, tak proč ne. Na ostatní se nekoukej, je to tvůj porod. jen počítej s tím, že budeš muset každému, kdo tam za tebou vleze (lékaři, PA, sestry) říkat, že jde o dědu a né o tatínka dítěte (budou ho tak automaticky oslovovat). Stejná situace byla i v Malých láskách, nikdo s tím v Lochotínské porodnici neměl problém ;) Odsuzovat to nikdo nebude, každému, kdo se zeptá, můžeš říct, že otec nemůže a nikoho jiného blízkého nemáš. Tečka.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
3739
5.1.18 09:26

Zakladatelko já jsem tedy rodila dvakrát a pokaždé jsem měla tak úžasnou porodní asistentku, že bych ti poradila, aby ses při přijmu do porodnice dohodla na tom, co potřebuješ a oč žádáš, jaké máš pocity a potřeby a nevím o nikom s kým jsem se já setkala, že by ti nevyhověl. A naopak jsem přesvědčená, že každý uvítá, když o sobě řekneš co je třeba a bude jasno, než když budeš tiše trpět osamocená. Ale to nebude jejich vina. Mohou vědět jenom to, co jim ty sdělíš. A s tím pak pracují. Nezatracuj to. Tatínka máš ráda, ale nemáš z toho dobrý pocit a já se ti nedivím.
třeba partner bude ok až budeš rodit a tvé obavy jsou zbytečné.
Určitě popřemýšlej o té možnosti říci vše porodní asistentce a brát ji jako svoji podporu než zdravotnici. Všechny které znám jsou úžasné. :hug: :kytka:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
340
5.1.18 09:28

@Akinom Zas na druhou stranu, tatínek to je, to by mi nějak nevadilo, bych brala, že ho tak oslovují kvůli mě ne miminu:-D. Horší by bylo, kdyby mě někdo oslovil se slovy „váš muž nebo váš manžel“. To se jednou stalo sestře a ačkoliv je starší než já, tak z toho měla asi tak týden trauma:-D

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
23966
5.1.18 09:50

Nechtěla bych tam ani jednoho. Chlap se do toho nutí kvůli tobě, nejspíš by nebyl moc podporu. A tátu tam nechceš ty, nedivím se, taky by mi to přišlo divné.

Já rodila sama 3× a není čeho se bát. Sama jsem nebyla nikdy, pokaždé se mnou byla PA, odbíhali jen když to bylo nutné ;)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
901
5.1.18 09:56

Ahoj, já bych teda svého tátu u porodu opravdu nechtěla. Je to hodně intimní věc, kterou chci prožít s partnerem nebo sama. Nedokázala bych se uvolnit, a to není zrovna moc žádoucí. Ale každý to má jinak, co je proti srsti jednomu, je pro druhého ok.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
16694
5.1.18 09:56

@Kskaja tak on v podstatě tatínek je, jen ne toho nenarozeného, ale té již dávno narozené :lol: Jinak hezké a živě si to dokážu představit, že byl tak vyšokován, že se nestačil ani bránit :lol:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
3533
5.1.18 09:59

Nedávno jsem nad tím taky přemýšlela a z manžela, mamky nebo taťka bych brala nejvíce tátu. S ním jsem uvolněná a vím, že by mě přivedl na jiné myšlenky. Samozřejmě bych pak trvala na tom ať mi stoji u hlavy! :lol: Ale na tu první část by byl fakt nejlepší. A jestli se nad tím někdo pozastaví? Jeho problém, hlavně, jak už začne porod, tak ti bude fakt jedno, co si lidé myslí ;).

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
2898
5.1.18 10:06

Anonymní, je to tvůj porod, je tedy jen na tobě, co chceš či nechceš právě ty. Co si o tom budou lidi myslet, to je jejich problém, vypovídá to o nich, ne o tobě. Vždy se najde nějaký „chytrák“, který tě odsoudí za to, jak jsi to měla.
Můžeš mít štěstí na super porodní asistentku, nebo taky ne. Můžeš rodit přes výměnu směn, takže místo príma ženské dostaneš nějakou, která ti nesedne (nebo naopak). Tvou potřebu nebýt u porodu sama, proto naprosto chápu.
Máš-li s tatínkem hezký vztah a potřebuješ-li mít u porodu někoho blízkého, tak tam s tatínkem jdi. Jen bych si asi dopředu s tátou sedla a dopodrobna probrala, co ano a co ne, co potřebuješ, kdy má táta zasáhnout, kdy z místnosti odejít. Aby táta věděl, ty jsi v něm měla tu potřebnou oporu, a přitom nedošlo k zásahu do tvého soukromí.
A co by na to lidi řekli, na to se vykašli. Je to tvůj porod, udělej si to takové, jaké potřebuješ, abys byla v pohodě. :kytka:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
12330
5.1.18 10:08

Já podruhé rodila sama, na tatínkovi neshledávám nic špatného :kytka:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
25170
5.1.18 10:17

To je jen a jen na tobě. Pokud máš pocit, že ti bude taťka oporou a pomůže ti, tak si ho prostě vem a neřeš. Nebo kohokoliv jiného.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
5487
5.1.18 10:34

Můj otec k porodu by byl fakt na pytel, ale je to zmetek a ožrala. Pokud ty máš hezký vztah s tatínkem a ten chlap je fajn, nevidím v tom problém. A spíš než že bych se ti posmívala, ti ho závidím. :srdce: Jo a taky jsem si vzpomněla na ten pořad o porodech v plzeňské FN, kde měla paní u porodu svého otce :palec:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
3395
5.1.18 10:41

A co to je nastydlý? Někdo leží skoro s horečkama, někdo trochu víc smrká. V druhém případě by to asi nevadilo, ale vypadá to, že se mu tam ani nechce, ne?

Jinak dědečka u porodu, to mi připadá vyloženě bizarní 8o Chápu, každý jsme jiný, ale roztahovat nohy před tátou nebo tchánem 8o Zajistila bych si dulu a nebo kamarádku. Ještě si dovedu představit mámu, ale nakonec mi připadá, že bych radši měla svůj klid a kromě manžela bych se na jiný doprovod vykašlala. Mimochodem, PA nebo dulu přece budeš mít u porodu tak jako tak, kdo by tě asi rodil?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Zkušenosti a hodnocení

Prsní vložky

• (3.5) + 51 recenzí

Babylove Prsní vložky

• (2.4) + 40 recenzí