Psychologická poradna pro snažící se, těhotné i maminky
Mgr. Lucie Machová
@martina.se píše:
@Štěpánka333 tak ať on sepíše závěť.. Jinak by mamka měla smůlu..Příspěvek upraven 13.04.20 v 23:24
Závěť podle mě nechce psát nikdo. Nikomu se nechce umírat. To je asi taky těžký úkol, teď napsat z ničeho nic závěť. Já nevím… ani není žádné řešeny.
Budu šetřit, kdyby se něco stalo, ať se o mamku Postarám.
Děti mají nárok na dědictví bez ohledu na novou závěť. Zletilí (což v tomhle případě předpokládám) ale na menší část.
@terien píše:
Jestli mu na mamince záleží, tak není problém jí zajistit. To ostatně mohl udělat už dávno. Pokud je mu to jedno, má mamka smůlu.
Přesně tak. To měl udělat už dávno.
Myslím si, že když to neudělal tenkrát, když byl ještě zamilovaný apod. tak teď už to neudělá.
No uvidíme. Každopádně, myslím si, že to nedopadne dobře.
A děkuji. ![]()
@Štěpánka333 píše:
Závěť podle mě nechce psát nikdo. Nikomu se nechce umírat. To je asi taky těžký úkol, teď napsat z ničeho nic závěť. Já nevím… ani není žádné řešeny.
No.. Závěť je pro tyto případy. Pokud to dotyčný neporeší, bude mít fakt mamka smůlu.. ![]()
@MrsNorris píše:
Děti mají nárok na dědictví bez ohledu na novou závěť. Zletilí (což v tomhle případě předpokládám) ale na menší část.
Ano, ale závěti může určit konkrétněji rozsah a přidat někoho dalšího
@MrsNorris píše:
To jsem vůbec nevěděla. Děkuji.
@Štěpánka333 píše:Řešení je naopak velmi jednoduché. Umírat se mu možná nechce, ale umře, stejně jako my všichni a myslet si, že se tomu vyhne tím, že nesepíše závěť? Pán je buď líný nebo sobec nebo hloupý nebo všechno dohromady.
@terien píše:
Pán je buď líný nebo sobec nebo hloupý nebo všechno dohromady.
Ono je taky možné, že prostě chce z nějakého důvodu zachovat ty automatické dědické nároky. ![]()
@terien píše: Řešení je naopak velmi jednoduché. Umírat se mu možná nechce, ale umře, stejně jako my všichni a myslet si, že se tomu vyhne tím, že nesepíše závěť? Pán je buď líný nebo sobec nebo hloupý nebo všechno dohromady.
Líný ne, hloupý už vůbec ne. Spíše ten sobec se hodí nejvíce.
Jestli sepsal závěť se nedá nikde zjistit?
@MrsNorris píše:
Ono je taky možné, že prostě chce z nějakého důvodu zachovat ty automatické dědické nároky.
Proti tomu nic, ale asi by bylo fér vyložit karty na stůl.
@terien píše: Řešení je naopak velmi jednoduché. Umírat se mu možná nechce, ale umře, stejně jako my všichni a myslet si, že se tomu vyhne tím, že nesepíše závěť? Pán je buď líný nebo sobec nebo hloupý nebo všechno dohromady.
No, u nekoho, kdo nebyl schopen se za 18 let rozvest, bych neocekavala, ze bude resit zavet.
@j.a.n.i1 píše:
No, u nekoho, kdo nebyl schopen se za 18 let rozvest, bych neocekavala, ze bude resit zavet.
Souhlas. Celé mi to přijde dost naivní
@MrsNorris píše:
I nezletilym muze byt podil zmensen… Nezletilí musi dostat 3/4 zákonného podílu a zletili alespoň 1/4.
@j.a.n.i1 píše:
No, to si právě taky myslím. Už bylo mnoho diskuzi na toto téma. Z moji mamky strany k němu. A nikdy nic. Jednou jsem se opila a nevydržela to, všechno jsem mu rekla. Byl chvíli smutný, jak to napraví, jak to a tamto… už je to rok. Nic. Mamky kamarádky už si s ni dělají srandy, příbuzný ji nadávají… pro někoho to vypadá jako chamtivost ( ze strany moji mamky )… je to těžký no…
Už si opravdu myslím, ze to nemá řešení.
@j.a.n.i1
Ano. Tohle je naopak pro zakladatelku dobrá zpráva, protože ještě nedávno to bylo víc (100% a 50%).