Pozvat ji na rodinný oběd?

806
13.4.20 16:27

Pozvat ji na rodinný oběd?

Holky, bratránek má bratra Honzu, který je i ve svých 50 letech sám. Ani se nedivím, je trochu podivín.
A ten bratr Honza se před 3 lety seznámil s rozvedenou paní, která má už velké děti, ale pořád s nimi bydlí. Začali spolu sportovat, cestovat, kino, koncerty. Bratránek ji asi 2× zval na golf, ale ona údajně nikdy nemohla. Pak přijela na svatbu syna bratránka, sympatická hezká ženská. Po těch letech to vypadá, že vztah s Honzou trochu ochladl, ale stejně spolu jezdí lyžovat, do wellness hotelu, chystali se i do zahraničí, to teď ale nejde.

A teď - bratránek dost často zve Honzu na oběd nebo na Silvestra, na grilovačku. Ji ale nepozvali, bratránek říká, že ona už odmítla, takže kdyby chtěla, tak s Honzou přijede. Já ji tuhle potkala ve městě, a tak jsem pokecaly a říkám - až to uvolní, ať přijde na grilování, že tam bude celá rodina. A ona mi řekla, že ji nikdo nezve a ani Honza neřekne, pojeď se mnou. A byla docela naštvaná, že po 3 letech vpodstatě nezná rodinu Honzy - nikdy neviděla ani tátu, jen byla jednou na té svatbě.

Já jim do vztahů vrtat nechci, ale je to normální? Já bych ji normálně zvala, ale nevím, kde je tady chyba. A Honzovi bych přála, je to zatím v jeho pokročilém věku nejdelší a nejpohodovější jeho vztah. Kdo by ji měl pozvat - bratránek? Nebo má ona, když zjistí, že Honza jede na oběd, říct, jedu s tebou…

AA prosím radilky, co zastáváte názor, neple´t se do toho, nepište. Někdy je třeba situaci nakopnout…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Napsat příspěvek

Reakce:

Velikost písma:
4706
13.4.20 16:35

Asi bych se Honzy přímo zeptala, zda ji zve čí ji tam nechce, nejsme jasnovidci. A kdyby tvrdil, ze mu na společných akcích nevadí, tak bych ji pozvala, teda az to pujde

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
18151
13.4.20 16:46

Vždycky, když bych zvala Honzu, bych mu řekla, že pozvání platí pro oba.
Dál už bych to nechala na něm.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
806
13.4.20 16:49
@bigl píše:
Vždycky, když bych zvala Honzu, bych mu řekla, že pozvání platí pro oba.
Dál už bych to nechala na něm.

Přesně, taky bych to tak udělala. Ta paní má pocit, že ji Honzova rodina ignoruje. A on že jim podléhá. Byla z toho smutná.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
12972
13.4.20 16:49

Řekla bych bratránkovi, že mi nemá lhát, protože z toho budou pak trapné situace, kdy ty ji potkáš a začneš litovat, že ona nechce, když je to ve skutečnosti tak, že on ji nezve.
Pak je z toho zbytečně průšvih.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
26873
13.4.20 16:50

@darka15 Bez souhlasu a vedomi bratrance (bratrancuv bratr je prece taky bratranec, ledaze by byl z poloviny nevlastni a patril do jine rodiny :mrgreen: ) bych nikoho nikam nezvala. Treba on ji vubec do rodiny nechce zvat, treba s ni nechce byt v trvalem vztahu a vyhovuje mu vztah volny a nezavazny. Chce s ni pouze travit volny cas, nechce s ni tvorit trvaly par a nechce s ni zit (a taky nezije).

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Ou
24138
13.4.20 17:26

Obávám se že je to normální - prostě každej předpokládá, že něco takovýho je druhýmu naprosto jasný a ani ho nenapadne, že ten druhej to čte jinak.

Takže Honza, když partnerka dělala zdvořilostní ofuky a chtěla být přemlouvána to přečetl jako „nechce se seznamovat“ a vzal to jako hotovou věc. Jednou pro vždy.

Zatím co on to, co Honza považuje za plnění jejích přání, bere jako to, že se za ní stydí. A přece se nebude vnucovat tam, kde ji nechtějí.

Jednoduché řešení je - aby bratránek na příští grilovačku pozval Honzu a zároveň sám zavolal Honzově přítelkyni a pozval ji a pak Honzovi řekl, že ji pozval. Konverzace s Honzou, že musí být trošku telepat je volitelná :-D

Pokud by Honza potřeboval návod, tak ať se mrkne na koncept tzv. nenásilné komunikace https://uloz.to/…kace-ocr-pdf - ale k tomu i partnerka musí akceptovat fakt, že když něco chce a nebo dokonce potřebuje, tak to musí říct.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
806
13.4.20 17:37
@Ou píše:
Obávám se že je to normální - prostě každej předpokládá, že něco takovýho je druhýmu naprosto jasný a ani ho nenapadne, že ten druhej to čte jinak.

Takže Honza, když partnerka dělala zdvořilostní ofuky a chtěla být přemlouvána to přečetl jako „nechce se seznamovat“ a vzal to jako hotovou věc. Jednou pro vždy.

Zatím co on to, co Honza považuje za plnění jejích přání, bere jako to, že se za ní stydí. A přece se nebude vnucovat tam, kde ji nechtějí.

Jednoduché řešení je - aby bratránek na příští grilovačku pozval Honzu a zároveň sám zavolal Honzově přítelkyni a pozval ji a pak Honzovi řekl, že ji pozval. Konverzace s Honzou, že musí být trošku telepat je volitelná :-D

Pokud by Honza potřeboval návod, tak ať se mrkne na koncept tzv. nenásilné komunikace https://uloz.to/…kace-ocr-pdf - ale k tomu i partnerka musí akceptovat fakt, že když něco chce a nebo dokonce potřebuje, tak to musí říct.

Paráda. Jen poopravím jednu věc - ona tenkrát opravdu nemohla - jednou řešila urgentně bydlení a měla schůzku s makléřem o 40 km dál a prý to s makléřem snad 14 dnů ladili a hrozilo, že pokud nepřijde, tak to bydlení získá někdo jiný, podruhé to bylo něco podobného - snad služebka, už si nepamatuju, co říkala.

Bratránek na ni nemá číslo, to musím promyslet. Je fakt, že Honzin je někdy na tu komunikaci pako. Já ho znám už nějaký pátek a je to hodný chlap, jak jsem psala - trochu podivín, ale chytrý, ale domluvit se s ním, nechápu, jak může být vedoucím asi 10 lidem. I ona naznačovala, že je s ním komunikace někdy složitá, ale netroufá si mu natvrdo říct, hele pozvi nás k bráchovi na oběd. Když on bratránek má taky máslo na hlavě - Honzin s paní jedou na týden přes Silvestra na hory a on mu v šest večer na Silvestra zavolá, jestli se nechtějí stavit - a oni jsou 120 km daleko… Tak nevím, jestli si to ta rodina nedělá trochu i sama.

Ale jak už jsem psala - celé je to motivované tím, jak pomoct Honzovi, protože ta paní je fakt fajn a byla by škoda, aby mu utekla…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
14686
13.4.20 18:34

Já bych na nej šla postupně a ptala se, kdy přivede už konečně ukázat svou paní. Ne jednou, ale třeba víckrát a pravidelně, pokaždé, jakmile by byla příležitost :mrgreen: a vidělo by se, jak se k tomu postaví. Musí to ale jít přes něj, ji samotnou bych nezvala, jelikož se nevi, jak to mezi nimi vlastně je.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Zkušenosti a hodnocení

1.2 Spray Max mop box

• (4.8) + 25 recenzí

Victoria

• (4.4) + 20 recenzí