Psychologická poradna pro snažící se, těhotné i maminky
Mgr. Lucie Machová
Dobrý den, mám asi dost netradiční problém. Můj partner je blond, ale jeho dědeček pocházel z Maďarska a byl to rom…zajímalo by mě proto, jak velká je pravděpodobnost, že naše dítě bude také tmavé..napište mi někdo prosím co si o tom myslíte, a zda s něčím podobným máte nějaké zkušennosti..Děkuji:-)
Přesně jak píše @Seizdra… může a nemusí, nikdo to předem neodhadne.
Dědičnost je ku*va
nevykoumáš dopředu vůbec nic. Je sice více pravděpodobné, že pravnouček bude světlý, ale zatoulat a objevit i po těch x generacích se může kdoví co
Bojíš se, aby z tebe nevylezlo malé cikáně? ![]()
Já mám dítě s dost tmavým cikánem, když se narodil, byl fakt hodně tmavý, po šesti letech má krásnou světle olivovou pleť, hnědé oči a tmavě hnědé vlasy. Vypadá neodolatelně, pravá jižanská filmová hvězda a každý si tam při tipování dosazuje to své (arab, ital, žid, ind, peruánec), romský původ nehádají, neb představa bílé studované matky jim obvykle nejde s nějakou cikánskou špínou dohromady ![]()
Hupsněte na to, udělejte dítě a až se narodí, uvidíš
. Máme předky taky Romy, sestra je tmavá - vlasy, oči, v létě je hned opálená. U nás se to spíš projevuje divokým temperamentem.
Já vim že to je hovadina, a že je nejdůležitější aby to bylo zdravé…ale vrtá mi to hlavou…přítel je po matce, a ta byla také blond…a má ještě tři sourozence, jeden je taky blond a dva jsou tmavší, ale tak nějak „namíchaní“
Můj manžel má sestru z dětského domova a je cikánka, dost tmavá, má bílého světlého manžela a s ním má dva úplně bílé albínky syny, už jim je přes deset a pořád jsou šíleně bílý
ještě má nejmladší dceru, která se narodila celkem tmavá a hup a už je to zase malej albínek… musí to být vtipné, když jde máma s dětma na procházku ![]()
Já znám případ, že ženská měla sex s černochem a narodilo se jí bílý dítě (byl to její milenec) nikomu nic neřekla a pak se její vnučce narodilo černý dítě a manžel se sní rozvedl, protože jí nevěřil… ona zas nevěřila, že je její. Testy DNA dokázali, že dítě je jejich a babi musela kápnout božskou…
@bronty píše:
Já vim že to je hovadina, a že je nejdůležitější aby to bylo zdravé…ale vrtá mi to hlavou…přítel je po matce, a ta byla také blond…a má ještě tři sourozence, jeden je taky blond a dva jsou tmavší, ale tak nějak „namíchaní“
hovadina to není… prostě ses zeptala a ty co májí na to číčoviny, tak si jich nevšímej ![]()
Jo a kamrádka má dítě s cikánem a holččka je blondýnka s modrejma očima.
prostě geny tam půjdou nebo ne… a pak mám kámošku ona má hnědý oči a tmavý vlasy a její přítel taky je tmavej typ a dítě je blonďatý s modrýma očima po jejím tátovi… ![]()
@mejdylko píše:
Já znám případ, že ženská měla sex s černochem a narodilo se jí bílý dítě (byl to její milenec) nikomu nic neřekla a pak se její vnučce narodilo černý dítě a manžel se sní rozvedl, protože jí nevěřil… ona zas nevěřila, že je její. Testy DNA dokázali, že dítě je jejich a babi musela kápnout božskou…
jojojo to jsem viděla, to kdysi bylo ve zprávách na internetu… babka jela za mlada snad do Ameriky a domu za menželem si dovezla překvapení… sice se narodila bílá, ale vnučka byla černá jako bota
prej málem manžel omdlel v porodnici
když to vypadalo u nich na rozvod, tak babka musela jít s pravdou ven a na stará kolena se s ní rozvedl děda
chudáci
No já to někde četla
ale docela jsem koukala jak si ty geny hrajou ![]()
Můjmanžel je taky tmavý, jeho otec a matka byli světlý. Můj tchán říkal, že jeho babička byla tmavší, ale víc prý neví. Manželovy dcery jsou světlé, ale dobře se opalují, jedna má tmavé vlasy, druhá blondýna. Manželův bratranec je ze tří dětí jediný tmavý, vzal si romku a ta je světlejší jak on. Děti mají krásný, ta mladší je hodně bledá.
Tak moje máma je tmavá, je maďarka (cikánka rozhodně není), já jsem trochu tmavá, vypadám dost jižansky, prostě jako od moře a mám blonďatýho syna se zeleno modrýma očima. V létě mu vlasy úplně zbělaly a nikdo mi nevěřil, že je můj, jako bych ho někde ukradla
, ale když se narodil, tak tmavej byl, vypadal jako malý cikáně
Dědičnost je nevypočítatelná… Tvé dítě může být tmavé, ale i nemusí. Nebo můžou být tmavá až tvoje vnoučata…