Psychologická poradna pro snažící se, těhotné i maminky
Mgr. Lucie Machová
To neodhadneš… Já mám předky v maďarsku z jedné strany, z druhé strany netuším, ale taťka je taky černovlasej, tmavookej, já mám černý vlasy, hnědý oči… Manžel má světlý oči a jako dítě byl blonďáček
Teď má světle hnědý vlasy… Máme dva kluky a oba jsou úplně jiní
jeden má hnědý vlasy, a tmavý oči a druhej je modrookej blonďáček ![]()
No oni taky pochází z Maďarska…ale viděla jsem fotky, a děda byl určitě cikán…navíc jim i zůstalo příjmení, které mají nejčastěji právě cikáni…doufám že budeme mít dítě bílé…nechci aby si prožilo šikanu atd..nedejbože aby se přidalo do nějaké jejich partičky a pak ubližovalo jiným…ne že by to bílí nedělali taky, ale nejvíc je to vidět u tmavých no…já se dobře opaluju a mám tmavě hnědé vlasy, ale žádné romské předky nemáme, ani tak nevypadam v zimě jsem bledá jak stěna…ale na prvnim stupni zš se mi smáli že jsem cikánka a to mi stačilo…
Tak ono je to buď a nebo
. Čekala jsem, jestli bude dcera po mě - blond, modré oči nebo po otci tmavá, černé vlasy (chorvat) a ona je asi po někom třetím - zelené oči, zrzavé vlasy ![]()
@meringa píše:
Tak ono je to buď a nebo. Čekala jsem, jestli bude dcera po mě - blond, modré oči nebo po otci tmavá, černé vlasy (chorvat) a ona je asi po někom třetím - zelené oči, zrzavé vlasy
@meringa píše:
Tak ono je to buď a nebo. Čekala jsem, jestli bude dcera po mě - blond, modré oči nebo po otci tmavá, černé vlasy (chorvat) a ona je asi po někom třetím - zelené oči, zrzavé vlasy
Toto je naopak dost časté - když se „zkříží“ blond a černá vznikne zrz. Znám takových hodně případů, a zrzavé holky jsou strašně hezké
.
Jinak k tématu - to opravdu nevypočítáš, je to buď a nebo.. ![]()
Tak u nás je to přesně ob generaci. Mám 3 děti. První syn po dědovi povahově i vzhledově. Druhý syn po manželovi a dcera po dědovi (mém) modrooká blondánka ale má tmavou plet jak od moře a tu má asi po mě. Já mám oči hnědý a manžel zelený. ![]()
To po kom dítě bude ti tu nikdo neřekne protože to prostě nejde. Je to svým způsobem loterie. Chápu tě protože já se zas bála aby děti neměly po manželovi tu bílou plet ale naštěstí jí mají po mě. ![]()
Jo ještě mám kámošku co má 3 holčičky a ta první je zrzavá kudrnatá modrooká a opravdu krasavice. Ta druhá je hnědovlasá a třetí opět zrzavá. Vůbec si teda nejsou podobné a lidi se jí ptaj jestli jsou její ![]()
No tak budu doufat že dítě bude alespon namíchané, a ne přímo romské…je pravda že z tátovy strany měli všichni tmavě hnedé vlasy jako já…a strýc byl taky tmavovlasý, jeho žena taky, a mají krásnou blondýnu…a jediný kdo byl kdy v rodině blond, byl prapradědeček…ale tak jak je vidět tak ted nic nevymyslím, a holt se uvidí:-)je mi 22 a chtěla bych dítě tak do dvou let, pokud budou finance no…
@bronty I kdyby bylo nakonec zelené, tak ho budeš milovat
Néé, snažím se to jen odlehčit
. Nedělej si s tím hlavu. Ono ve finále - lidi si vždycky něco najdou. Jak už jsem psala, tak dcera je zrzavá (jako fakt hodně
) a jdu do kolen, když si babky v krámech plivou do rukávu ![]()
@meringa píše:
@bronty I kdyby bylo nakonec zelené, tak ho budeš milovatNéé, snažím se to jen odlehčit
. Nedělej si s tím hlavu. Ono ve finále - lidi si vždycky něco najdou. Jak už jsem psala, tak dcera je zrzavá (jako fakt hodně
) a jdu do kolen, když si babky v krámech plivou do rukávu
Jak jako plivou do rukávu? ![]()
@Kallkapa Prý se to dělá, když vidíš zrzavého
. Každý teda tvrdí něco jiného, ale asi nějaká pověra. Naposledy mi kamarádka říkala, že je to proto, aby jsi neměla v baráku vlhko
(Jinak nám do bytu teče terasou pokaždé, když zaprší, takže třeba na tom něco je
)
Slecno, nebo pani autorko, pripadne mi, jako by jsi sveho pritele a jeho geny ihned outovala, touto otazkou… Kdybych byla na jeho miste a muj manzel by se na tohle nekoho ptal (s takovou obavou, jako pro me vyznela tato otazka), tak bych byla asi celkem nemile urazena…
Neni to jedno? ![]()
@meringa píše:
@Kallkapa Prý se to dělá, když vidíš zrzavého. Každý teda tvrdí něco jiného, ale asi nějaká pověra. Naposledy mi kamarádka říkala, že je to proto, aby jsi neměla v baráku vlhko
(Jinak nám do bytu teče terasou pokaždé, když zaprší, takže třeba na tom něco je
)
Promiň ale to mě fakt pobavilo.. abych neměla v baráku vlhko mám si flustat na rukáv když uvidím zrzavého jo?
Tak to je jedna z nejvtipnějších pověr jakou jsem kdy slyšela
a zároveň pěkný nesmysl ![]()
@vehon70 píše:
@berry4Slecno, nebo pani autorko, pripadne mi, jako by jsi sveho pritele a jeho geny ihned outovala, touto otazkou… Kdybych byla na jeho miste a muj manzel by se na tohle nekoho ptal (s takovou obavou, jako pro me vyznela tato otazka), tak bych byla asi celkem nemile urazena…
Neni to jedno?
Dítě plánuje až za dva roky, třeba přemýšlí, jestli rodinu nezaložit s někým jiným
. Je to její věc, no ne? Jen bych ještě dodala, že v těchto případech podle mě zaručeně funguje zákon schválnosti - takže jestli se tak bojí, že bude mít tmavé děti, tak je s největší pravděpodobností mít bude ![]()
S nikým jiným rodinu neplánuji, jen mě to prostě zajímalo, když jsem se dozvěděla o jeho předcích…nevidím na tom nic urážlivého…a až za dva roky rodinu plánuji kvůli VŠ, ještě mi zbývá rok