Psychologická poradna pro snažící se, těhotné i maminky
Mgr. Lucie Machová
Vcera u nas pred domem auto ppl nacouvalo do zděné skříně s elektřinou a zborilo ji, vydělá jsem z okna, řidič vylezl, evidentne ok, nekam telefonoval, rikam si žije, vse ok.za chvili byl pryč. A dnes u nas policie, zda jsem neco neviděla, tak nejak automaticky jsem řekla pravdu a ted mi to vrtá hlavou, vim, ze bylo správně říci to, ale on to ted urcite dostane k náhradě, doma ma mozna rodinu, děti, ty prachy mu budou chybět, vim, ze si moc nevydělaji…jak byste se zachovali vy?
lllucie píše:
Vcera u nas pred domem auto ppl nacouvalo do zděné skříně s elektřinou a zborilo ji, vydělá jsem z okna, řidič vylezl, evidentne ok, nekam telefonoval, rikam si žije, vse ok.za chvili byl pryč. A dnes u nas policie, zda jsem neco neviděla, tak nejak automaticky jsem řekla pravdu a ted mi to vrtá hlavou, vim, ze bylo správně říci to, ale on to ted urcite dostane k náhradě, doma ma mozna rodinu, děti, ty prachy mu budou chybět, vim, ze si moc nevydělaji…jak byste se zachovali vy?
Neboj, zplatí to pojišťovna z povinného ručení a to možná mají i navíc jiné pojisty. On zaplatí jen pokutu.
@Heineken píše:
Neboj, zplatí to pojišťovna z povinného ručení a to možná mají i navíc jiné pojisty. On zaplatí jen pokutu.
to bude tučná pokuta, když ujel a nenahlásil to ![]()
werunkaw123 píše:
to bude tučná pokuta, když ujel a nenahlásil to
Třeba to nahlásil, někam přece volal, mohla to policie jen přijít ověřit.
![]()
To on asi volal někomu, aby ho přijel vytáhnout, sam by nevyjel, děsně to klouzalo…pitomec mohl to nahlásit, pokud to zaplatí pojišťovna jak píšete…chlap by to mohl vědet…me to nejak nedošlo…
To byl spis hovor:
Sefe, srazil jsem sloupek
Videl te nekdo?
Snad ne..
Tak rychle ujed ![]()
Nrboj, splnila jsi svoji obcanskou povinnost, nemusis mit cerne svedomi..
@pikola píše:
To byl spis hovor:
Sefe, srazil jsem sloupek
Videl te nekdo?
Snad ne..
Tak rychle ujedNrboj, splnila jsi svoji obcanskou povinnost, nemusis mit cerne svedomi..
@lllucie píše:
asi tak, kdyby ti naboural auto a ujel tak by si ho taky nelitovala a byla bys naštvaná že to někdo viděl a nenahlásil.
Takže já myslím že jsi udělala dobře.
@lllucie píše:
To on asi volal někomu, aby ho přijel vytáhnout, sam by nevyjel, děsně to klouzalo…pitomec mohl to nahlásit, pokud to zaplatí pojišťovna jak píšete…chlap by to mohl vědet…me to nejak nedošlo…
To sice ano, ale přišel by o bonus, takže tím pádem se mu prodraží pojištění…
@lllucie píše:
No jak - zapsal bych si značku a svědčil bych, co jsem viděl, ne? Když někdo udělá škodu, tak je na něm, aby to urovnal (ze svého, nebo z povinného ručení), jak jinak?
@Kallistó píše:
To sice ano, ale přišel by o bonus, takže tím pádem se mu prodraží pojištění…
No, a je to problém toho, komu tu škodu udělal?
@eumedon píše:
No, a je to problém toho, komu tu škodu udělal?
Jak jsi z mého příspěvku vydedukoval, že je to problém toho, komu tu škodu udělal? Samozřejmě, že není. Tím příspěvkem jsem chtěla jen vysvětlit, jak lidé, kteří ujedou, mnohdy uvažují. Prostě jedna z možností. A kolikrát se jim to i vyplatí, pokud na to tedy někdo nepřijde anebo ho nenahlásí.