Psychologická poradna pro snažící se, těhotné i maminky
Mgr. Lucie Machová
@Anonymní píše:
Dobrý večer chtěla bych se zeptat jestli někdo neví když už je dědické řízení ukončeno a paní notářka nás už všechny svolala na konečné jednání dostaneme ten den to co nam náleží v závěti? Nebo budeme muset ještě čekat? Jsme v tom poprvé a nevyznáme se..
Podle mě, pokud se všichni dědicové shodnete a podepište dohodu, tam bude zřejmě i termín a způsob vyrovnání se. Anebo Vám notářka tyto záležitosti určí, ale ani to neznamená, že hned dostanete pripadne peníze na dřevo.
@Anonymní píše:
Dobrý večer chtěla bych se zeptat jestli někdo neví když už je dědické řízení ukončeno a paní notářka nás už všechny svolala na konečné jednání dostaneme ten den to co nam náleží v závěti? Nebo budeme muset ještě čekat? Jsme v tom poprvé a nevyznáme se..
Predpokladam, že spíše než vše na ruku, bude poslední jednání o podpisu a posledním vyrozumění kdo a co. Potom se domluvíte kdy dane věci/peníze obdržíte.
My jsme notářský poplatek museli zaplatit na místě.
I když jsme byli informováni o částce, tak jsem nám ještě o pár tisíc navýšila. Naštěstí jsme to dali dohromady.
@smile_xxx píše:
Jediné, co vám notářka musí vydat jsou případně osobní věci zemřelého, které měl u sebe v době úmrtí, pokud nezemřel doma. Taťka zemřel v nemocnici, tak mi vydali klíče od bytu a auta, zlatý řetízek a hodinky, hotovost, kterou měl u sebe. Ale já jsem byla jediný dědic.
Známá zemřela v nemocnici a notebook jim vydala nemocnice až po dědickém řízení na podkladě dědického řízení. Jako bonus to bylo pro ně 300km daleko. Ostatní věci jim vydali hned.
Píši to proto, že to může být i jinak.
@Evkad píše:
Známá zemřela v nemocnici a notebook jim vydala nemocnice až po dědickém řízení na podkladě dědického řízení. Jako bonus to bylo pro ně 300km daleko. Ostatní věci jim vydali hned.
Píši to proto, že to může být i jinak.
Tak driv to ani vydat nesmi, ne. Taky jsem tak vyzvedavala veci s papírem od notare v ruce
My dostali krátce po jednání všech závětních dědiců od notáře Usnesení, běží 15dní lhůta, pak každý zaplatíme svůj díl poplatku (je stanoven přímo v tom usnesení) a on hodí usnesení na Katastr, u zděděných nemovitostí to nahrazuje návrh na vklad..
na všem jsme se dohodli (nerozporovali jsme nikdo závěť a dohodli se na tom, co nebylo její součástí), je to nejlepší, nejkratší, nejlevnější a nejpřínosnější pro další rodinné vztahy…
bohužel znám dost rodin, kde dědictví vedlo k ukončení vztahů mezi sourozenci apod.