Psychologická poradna pro snažící se, těhotné i maminky
Mgr. Lucie Machová
Bud rada, ze ne s rodici. ![]()
Pokoj s sourozenci je snad normalni, kdyz 2/3 lidi v CR bydli v panelaku.
Představ si, že někdo nemá svůj pokoj třeba nikdy. Nejdřív je se sourozenci, potom se spolubydlícím nebo s partnerem…
Do 19 jsem měla pokoj s o 3 roky mladší ségrou, pak naši dostavěli barák a šly jsme každá do svého. Teď (je mi 22 a bydlím sama) na to obě rady vzpomínáme, protože jsme si každý večer hodiny povídaly 😌
@Anonymní píše:
Dobrý den, je mi 17 let a mám pokoj se sourozenci. Hrozně mi to vadí, ale nemáme velký dům a jinak se to udělat nedá. Přijde mi, že jsem v mým okolí jediná kdo nemá svůj pokoj.. Je to opravdu tak neobvyklé nemít svůj pokoj?
Mam dva bratry a meli jsme spolecnypokoj. Znam rodiny, kde byly dve deti dokonce ve dvojpokojaku. Je to uplne normalni
Neznám ze svého dětství nikoho, kdo by v běžném městském 3+1 nebo 3+kk měl sourozence a zároveň vlastni pokoj.
Někteří bydleli v 2+1 a rodiče spali v obýváku, aby mohli mít děti vůbec vlastní pokoj.
V okolí snad není rodina, kde by děti měly každý svůj pokoj.
Kdyz jsem byla poprve tehotna, tak mi ma bezdetna kamaradka s uprimnou hruzou v ocich polozila dotaz, kde bude mit pripadne druhe dite pokoj, prece nam nestaci jeden! A jestli budeme pristavovat patro
Tresnickou na dortu je, ze sama doted bydli u rodicu.
@Janli píše:
V okolí snad není rodina, kde by děti měly každý svůj pokoj.
Fakt? U nás na vsi, kde jsem vyrůstala, měli všichni co jsem znala. Teda ti co byli že 2 sourozenců, u více většinou podle pohlaví.
@Anonymní píše:
Dobrý den, je mi 17 let a mám pokoj se sourozenci. Hrozně mi to vadí, ale nemáme velký dům a jinak se to udělat nedá. Přijde mi, že jsem v mým okolí jediná kdo nemá svůj pokoj.. Je to opravdu tak neobvyklé nemít svůj pokoj?
Ani ne. Za svého mládí sem měl taky společný pokoj s bráchou a to este není tak dávno. A moc dobře vím, že sem zdaleka nebyl jediný.
@Anonymní píše:
Ja mela spolecny pokoj se segrou celou dobu nez jsem se od nasich odstehovala
Celé dětství mě štvalo, že máme pokoj společný. Když semůj brácha v mých 17 stěhoval, bylo mi to strašně líto a pokoj jsem už pak neměla ráda. Svůj pokoj mám ted, po třech dětech a všechny mi tam furt lezou
.
@Anonymní píše:
Ono ty 3 sourozenci v pokoji jsou hodně…
Tak pristavis pokoj nebo jak si to predstavujes. Zila jsem tak do 18.
@vokishka píše:
Tak pristavis pokoj nebo jak si to predstavujes. Zila jsem tak do 18.
Neudělám si 3, když na ně nemám prostor ![]()