Psychologická poradna pro snažící se, těhotné i maminky
Mgr. Lucie Machová
Dobrý den, zajímá mě, pokud jsem schopen dědit, pokud jsem jediný vnuk (otec zemřel) dědy, ale on přepsal majetek na manželku ( nevlastní babi). Jak to funguje? ![]()
Funguje to tak, že máš smolíka. Nedostaneš nic, neb děda už nic nemá.
@pepazdepa78 píše:
Dobrý den, zajímá mě, pokud jsem schopen dědit, pokud jsem jediný vnuk (otec zemřel) dědy, ale on přepsal majetek na manželku ( nevlastní babi). Jak to funguje?
No z toho přepsaného majetku nic.
@pepazdepa78 píše:
Dobrý den, zajímá mě, pokud jsem schopen dědit, pokud jsem jediný vnuk (otec zemřel) dědy, ale on přepsal majetek na manželku ( nevlastní babi). Jak to funguje?
Funguje to tak, že majetek případne manželce, budoucí vdově. Jedině že by ti sama chtěla něco dát. Ale radši s tím nepočítej.
Asi máš fajn dědu… nebo děda fajn vnuka. Bohužel jeho žena dostane vše, co jí děda dal. Právně nárok nebude 🤷🏻♀️
@Anna766 píše:
Funguje to tak, že majetek případne manželce, budoucí vdově. Jedině že by ti sama chtěla něco dát. Ale radši s tím nepočítej.
Kdyz to na ni prepsal jeste za zivota, tak je to jeji uz ted, ne az po jeho smrti.
@hani28 píše:
Kdyz to na ni prepsal jeste za zivota, tak je to jeji uz ted, ne az po jeho smrti.
To je fakt.
@Denisa56 píše:
Nebudes dedit nic, majetek patri dedove manzelce.
a děda už zemřel? pokud ne, tak je tu ještě možnost, že jeho manželka zemře první a že tedy část majetku přejde zpátky na dědu ![]()
@sagina píše:
a děda už zemřel? pokud ne, tak je tu ještě možnost, že jeho manželka zemře první a že tedy část majetku přejde zpátky na dědu
Radši bych mu nenapovídala. ![]()
@pepazdepa78 píše:
Funguje to tak, že co přepsal na babi, je její.